تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۱۸ مهر ۱۴۰۰

رئیس جمهوری تایوان: تسلیم فشار‌های چین نمی‌شویم

رئیس جمهوری تایوان روز یکشنبه با اعلام دوباره این موضع تاکید کرد که کشورش تسلیم فشار‌های چین نخواهد شد و نظامی دموکراتیک خود دفاع خواهد کرد. این سخنان در حالی ایراد می‌شود که تنش میان دو طرف طی روز‌های اخیر تشدید شده است.

اقتصاد ۲۴-تایوان در پی بالاگرفتن تنش‌ها با چین که طی روز‌های اخیر علاوه بر تهدید‌های کلامی از لحاظ نظامی نیز با تحولاتی همراه بوده بار دیگر بر مواضع و رویکرد استقلال‌طلبانه خود تاکید کرد.

رئیس جمهوری تایوان روز یکشنبه با اعلام دوباره این موضع تاکید کرد که کشورش تسلیم فشار‌های چین نخواهد شد و نظامی دموکراتیک خود دفاع خواهد کرد.
این سخنان در حالی ایراد می‌شود که تنش میان دو طرف طی روز‌های اخیر و بویژه پس از موارد متعدد نقض حریم هوایی تایوان توسط جنگنده‌های چینی تشدید شده است.

فرانس‌پرس در گزارشی آورده است که بیست و سه میلیون جمعیت ساکن در تایوان همواره تحت تهدید فزاینده حمله‌ای نظامی از سوی چین قرار دارند که این جزیره را یکی از استان‌های خود می‌داند.

پکن بار‌ها تهدید کرده است که در صورت رسمیت یافتن اعلام استقلال این جزیره، برای پس گرفتن آن از زور و نیروی نظامی استفاده خواهد کرد.

خانم تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری تایوان روز یکشنبه در جریان سخنانی که به مناسبت روز ملی کشورش ایراد می‌شد هر گونه تهدید از سوی پکن را رد کرد و گفت که تایوان هرگز تن به این فشار‌ها نخواهد داد.

وی ضمن بیان این نکته که «هرچه کار‌های بیشتری انجام دهیم فشار‌ها از جانب چین بیشتر می‌شود» تاکید کرد: «هیچ کس نمی‌تواند تایوان را مجبور به دنباله روی از مسیری کند که چین برای ما ترسیم کرده است.»

رئیس جمهوری تایوان سپس افزود: «ما به کاهش تنش‌ها و آرام‌تر شدن روابط با پکن امیدواریم و عجولانه رفتار نخواهیم کرد، اما نباید مطلقا تصور شود که مردم تایوان تسلیم فشار‌ها خواهند شد.»

تسای اینگ-ون در حالی بر آمادگی تایوان برای ایستادگی در برابر تهدید‌ها و فشار‌های چین تاکید می‌کند که خبرگزاری‌ها و رسانه‌های آمریکایی روز یکشنبه اعلام کردند که سربازان ارتش ایالات متحده مدت‌ها است مشغول آموزش ارتش تایوان هستند.

ازسوی دیگر جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده به تازگی نسبت به بالاگرفتن تنش در تنگه تایوان و انتشار گزارش‌هایی مبنی بر ورود جت‌های نظامی چین به حریم هوایی این منطقه ابراز نگرانی کرده است.

ند پرایس، سخنگوی دیپلماسی آمریکا نیز پیش‌تر این اقدامات را «بی ثبات کننده» و مخل «صلح و امنیت منطقه» خوانده و گفته بود: «ما از پکن می‌خواهیم فشار‌های نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی خود علیه تایوان را متوقف کند.»

تایوان که از یک نظام حکومتی دموکراتیک برخوردار است از زمان پیروزی انقلاب کمونیستی چین در سال ۱۹۴۹ به این سو توسط یک سیستم حکومتی مختص خود اداره می‌شود.

تنش‌ها میان تایوان و پکن پس از روی کار آمدن شی جین پینگ، رئیس جمهوری کنونی چین به بالاترین سطح خود طی چهار دهه گذشته رسید.

کلیه ارتباطات رسمی میان چین و تایپه از زمان انتخاب تسای اینگ-ون به عنوان رئیس جمهوری تایوان در سال ۲۰۱۶ قطع شده و پکن فشار‌های اقتصادی، دیپلماتیک و نیز تهدید‌های نظامی را بر این سرزمین تشدید کرده است.

در همین راستا جت‌های جنگی چین به تازگی بار‌ها حریم هوایی این جزیره را نقض کرده و برای انجام ماموریت‌های شناسایی بر فراز منطقه استقرار پدافند هوایی جزیره به پرواز درآمده‌اند.

چین از دیر باز تایوان را جزئی از خاک خود و به عنوان یک جزیره جدایی طلب دانسته و احتمال استفاده از زور و نیروی نظامی برای باز پس‌گیری آنرا رد نکرده است.

خانم تسای اینگ-ون به جهت آنکه تایوان را کشوری «مستقل» می‌داند و اصل چین واحد را رد می‌کند سال‌هاست مورد خشم و غضب مقامات پکن قرار گفته است.
او پیشتر به پکن پیشنهاد مذاکره داده بود، اما مقامات چینی آن را رد کرده بودند؛ رئیس جمهوری تایوان با این حال بار دیگر روز یکشنبه بر خواست خود مبنی بر انجام گفتگو‌های «همتا با همتا» با چین تاکید کرد.
او با این وجود هشدار داد هر اتفاقی که برای تایوان بیافتد عواقب و تبعات وخیمی برای منطقه و جهان خواهد داشت.

یورونیوز

ارسال نظر