تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۰ مهر ۱۴۰۰
به مناسبت هفته ملی کودک انجام شد؛

رهاسازی بیش از ۱۰۰ قطعه دلقک ماهی توسط کودکان جزیره قشم

همزمان با آغاز هفته ملی کودک بیش از ۱۰۰ قطعه دلقک ماهی بومی آب‌های خلیج فارس (گونه کلارکی) با هدف فرهنگ سازی و آشنایی کودکان با ذخایر ارزشمند این منطقه و حفظ و بازسازی ذخایر، توسط کودکان جزیره قشم رهاسازی شدند.

اقتصاد۲۴- مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) در این برنامه گفت: به مناسبت آغاز هفته ملی کودک و با حضور بیش از ۱۵۰ تن از کودکان نقاط مختلف جزیره قشم برنامه رهاسازی ۱۰۰ قطعه دلقک ماهی بومی منطقه خلیج فارس (گونه کلارکی) انجام شد.
محمد شریف رنجبر ادامه داد: اجرای این برنامه در ساحل روستای شیب دراز، سومین مرحله رهاسازی دلقک ماهی‌های بومی خلیج فارس بود و تا پایان این طرح بیش از ۷۰۰ قطعه دیگر دلقک ماهی در سواحل جزایر قشم، هنگام و لارک رهاسازی می‌شود.


بیشتر بخوانید: نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی شهر قشم افتتاح شد


رنجبر اضافه کرد: هدف از اجرای این طرح فرهنگ سازی و آشنایی کودکان با ذخایر ارزشمند این منطقه و ایجاد زمینه مناسب برای حفظ و بازسازی ذخایر گونه‌های در معرض خطر و همچنین حفظ محیط زیست خلیج فارس می‌باشد.
وی تصریح کرد: این پروژه از طریق برنامه کمک‌های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی (SGP) با همراهی و همکاری جامعه محلی جهت ترمیم و بازسازی بافت‌های مرجانی منطقه خلیج فارس برنامه ریزی و اجرا شد.
به گفته مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم)؛ گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی، روش‌های صید مخرب، آلودگی سواحل مرجانی و... تنها بخشی از عواملی هستند که بستر‌های مرجانی، زیستگاه‌های شقایق دریایی و دلقک ماهی‌های موجود در منطقه خلیج فارس را تهدید می‌کنند.
رنجبر خاطرنشان کرد: دلقک ماهی بومی خلیج فارس (کلارکی) توسط شرکت تبسم ساحل قشم از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم تهیه و در نقاط مختلف جزایر قشم، هنگام و لارک رهاسازی می‌شود.
مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) در پایان گفت: با اجرای این قبیل برنامه‌ها علاوه بر آموزش مسائل محیط زیستی و آشنایی کودکان و نسل‌های جدید با گونه‌های در معرض خطر بومی خلیج فارس، می‌توان با توانمندسازی جوامع محلی برای حفظ و ترمیم ذخایر طبیعی این منطقه گام برداشت.

*توانمندسازی جوامع محلی زمینه ساز رشد منطقه

براساس این گزارش، در حاشیه این مراسم صالح دریانورد، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هرمزگان گفت: اجرای برنامه‌های آموزشی همراه با مشارکت و توانمندسازی جوامع محلی یکی از فعالیت‌هایی است که می‌تواند زمینه ساز رشد و تعالی در منطقه باشد.
وی ادامه داد: آشنایی کودکان با محیط زیست پیرامون خود و شناخت گونه‌های در معرض خطر با هدف حفاظت و بازسازی ذخایر از آن دست اقداماتی است که نیازمند برنامه ریزی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هرمزگان تصریح کرد: توسعه پایدار و متوازن منابع محیطی و در معرض تهدید جهت بازسازی محیط زیست یکی از اقداماتی است که جهات مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... دارای اهمیت است.
به گفته دریانورد؛ تکثیر ماهی‌های زینتی بومی خلیج فارس، علاوه بر کمک به حفظ ذخایر در معرض تهدید این منطقه، می‌تواند از طریق صادرات به سایر کشور‌ها بویژه کشور‌های حوزه خلیج فارس آورده اقتصادی و درآمد ارزی نیز به همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: تکثیر ماهی‌های بومی منطقه و در معرض انقراض خلیج فارس همچنین اقدام ارزشمندی برای بازسازی توان و حفظ محیط زیست است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هرمزگان افزود: مشارکت و توانمندسازی جوامع محلی و همچنین آموزش به نسل‌های آینده برای حفاظت از محیط نیز از موضوعات دارای اهمیت است که در آینده آثار مثبت خود را نشان خواهد داد.
گفتنی است، شرکت تبسم ساحل قشم یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) که در حوزه تکثیر ماهی‌های زینتی فعالیت می‌کند در این طرح وظیفه تهیه دلقک ماهی‌های گونه کلارکی (بومی آب‌های خلیج فارس) را برعهده دارد.

منبع: منطقه آزاد قشم
ارسال نظر