تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۰۲ آبان ۱۴۰۰

اتحادیه اروپا برای سیم خاردار و دیوار ضد مهاجرتی در مرز‌ها هزینه نمی‌کند

مجارستان نیز پیش‌تر در جریان بحران مهاجرتی سال ۲۰۱۵ موانعی از این دست را در مرز خود با صربستان و کرواسی، کشور‌های عضو اتحادیه اروپا که در حوزه شنگن قرار ندارند، ساخته بود.

اقتصاد ۲۴-اتحادیه اروپا ضمن مخالفت با اختصاص بودجه‌ای ویژه برای ایجاد موانع مرزی جهت جلوگیری از ورود مهاجران اعلام کرد که کمک مالی به کشور‌های عضو برای تامین هزینه چنین موانعی را تقبل نمی‌کند.
اُرزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه با اعلام این مطلب تصریح کرد که اتحادیه اروپا درخواست ۱۰ کشور عضو از جمله لیتوانی و اتریش برای دریافت کمک مالی جهت نصب سیم‌خاردار و دیوار‌های ضد مهاجرتی در مرز‌ها را رد کرده است.

رئیس دستگاه اجرایی اتحادیه اروپا که در پایان نشست سران بیست و هفت کشور عضو در بروکسل سخن می‌گفت، ضمن اشاره به موضوع تامین مالی ایجاد موانع مرزی که در این نشست مورد بحث قرار گرفته بود، گفت: «من به وضوع اعلام کردم که کمیسیون و پارلمان اروپا از دیرباز موضع مشترکی مبنی بر اختصاص ندادن هیچگونه بودجه برای سیم‌خاردار و دیوار‌های مرزی داشته‌اند و همچنان نیز بر آن پایبند هستند.»


بیشتر بخوانید: پناهجویان افغان پشت سیم‌های مرزی


لیتوانی در حال ساخت حصاری از سیم‌های خاردار در مرز خود بلاروس برای جلوگیری از هجوم مهاجرانی است که دولت الکساندر لوکاشنکو به تدارک و سازماندهی آن متهم شده است.

هیتاناس ناوسدا، رئیس جمهوری لیتوانی روز جمعه در نشست سران اتحادیه در بروکسل طی سخنانی تاکید کرد که چنین اقداماتی (ایجاد موانع مرزی) در کوتاه مدت برای مدیریت بحران مهاجرت و جلوگیری از هجوم موج پناهجویان از جمله ضروری‌ترین کار‌ها است.
الکساندر شالنبرگ، صدراعظم جدید اتریش نیز که دیدگاهی متفاوت با خانم فن در لاین داشت در این خصوص گفت: «اگر لیتوانی موانعی ایجاد کند باید قاعدتا بتواند روی حمایت و همبستگی ما حساب باز کند. تامین چنین هزینه‌ای نباید تنها بر دوش مالیات دهندگان لیتوانی باشد.»
وزرای کشور دوازده عضو اتین کشور‌ها ایجاد مانع فیزیکی را اقدامی موثر در جهت حفاظت از مرز‌ها می‌دانند و معتقدند که چنین رویکردی نه تنها برای کشور‌های واقع شده در «خط مقدم» بلکه برای کل اتحادیه اروپا مفید و مثمرثمر خواهد بود.


بیشتر بخوانید: افزایش عبور غیرقانونی از مانش


یولوا یوهانسن، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا در پاسخ به نامه یاد شده، تصریح کرده بود که کشور‌ها از امکان و حق ساخت موانع و حصار برخوردار هستند. با این وجود گفته بود: «اینکه آیا باید به جای اختصاص منابع مالی به مسائل مهم‌تر از بودجه‌های محدود اروپایی برای تامین هزینه چنین موانعی بهره برد، مسئله دیگری است.»
لهستان نیز مانند لیتوانی به تازگی کار احداث حصار‌ی از سیم‌های خاردار در قسمتی از مرز خود با بلاروس را آغاز کرده است.
مجارستان نیز پیش‌تر در جریان بحران مهاجرتی سال ۲۰۱۵ موانعی از این دست را در مرز خود با صربستان و کرواسی، کشور‌های عضو اتحادیه اروپا که در حوزه شنگن قرار ندارند، ساخته بود.
گفتنی است که چنین موانعی هم اکنون در مرز میان اسلوونی با کرواسی نیز احداث شده است. حادیه اروپا (کشور‌های اتریش، بلغارستان، قبرس، دانمارک، استونی، یونان، مجارستان، لیتوانی، لتونی، لهستان، اسلواکی و جمهوری چک) هفت اکتبر با ارسال نامه‌ای به این اتحادیه خواستار دریافت کمک‌های مالی برای ساخت حصار‌ها و موانع مرزی شده بودند.

یورونیوز

ارسال نظر