تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰

رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار پس از چهار سال در نشست آسه‌آن شرکت می‌کند

سازمان بین‌المللی سیاسی و اقتصادی «آسه‌آن» متشکل از تایلند، اندونزی، مالزی، سنگاپور، فیلیپین، برونئی، ویتنام، لائوس، میانمار و کامبوج که در سال ۱۹۶۷ تاسیس شد، اکنون یک سازمان کلیدی برای واشنگتن به منظور اجرای استراتژی به عقب راندن چین محسوب می‌شود.

اقتصاد ۲۴-جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در نشست مجازی اتحادیه کشور‌های جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) شرکت خواهد کرد. این اولین بار پس از چهار سال است که واشنگتن در سطح بالایی در این نشست شرکت خواهد کرد.

سازمان بین‌المللی سیاسی و اقتصادی «آسه‌آن» متشکل از تایلند، اندونزی، مالزی، سنگاپور، فیلیپین، برونئی، ویتنام، لائوس، میانمار و کامبوج که در سال ۱۹۶۷ میلادی با هدف همبستگی کشور‌ها علیه گسترش کمونیسم تاسیس شد، اکنون یک سازمان کلیدی برای واشنگتن به منظور اجرای استراتژی به عقب راندن چین محسوب می‌شود.

بنا بر اعلام سفارت ایالات متحده در برونئی، جو بایدن رهبری هیأت آمریکایی در این نشست را برعهده خواهد داشت. این نشست طی روز‌های ۲۶ تا ۲۸ اکتبر به میزبانی برونئی برگزار خواهد شد.

بر اساس بیانیه کاخ سفید نیز قرار است جو بایدن در این نشست، درباره تعهدات ایالات متحده در قبال کشور‌های این منطقه همچنین ابتکاراتی جدید برای تقویت ارتباط استراتژیک واشنگتن با این اتحادیه گفتگو کند.

آمریکا از سال ۲۰۱۷ میلادی هیچگاه در سطح رئیس جمهور در این نشست سالانه شرکت نکرده است. دونالد ترامپ در تمام دوران ریاست جمهوری خود تنها یکبار در سال ۲۰۱۷ میلادی در این نشست شرکت کرد. این رفتار ترامپ، گمانه زنی‌ها در این باره که آمریکا پس از لغو حضورش در بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی، قصد دارد به آسه‌آن نیز پشت کند را تقویت کرد.

تحلیلگران دلیل حضور بایدن پس از چهار سال در این نشست را، تلاشی از سوی آمریکا برای تضعیف موقعیت چین در این بلوک اقتصادی با ۱۰ عضو می‌دانند؛ با این وجود مقامات آمریکایی در سخنانشان به چین اشاره‌ای نکرده‌اند بویژه آنکه قرار است در اواخر سال جاری میلادی یک نشست مجازی میان بایدن و شی جین پینگ، رهبر چین برگزار شود.

امسال در نشست آسه‌آن و بر اساس تصمیم اعضا، مین آنگ هلینگ، رهبر نظامی میانمار که یک دولت غیرنظامی را در ماه فوریه سرنگون کرد نیز شرکت نخواهد کرد؛ وضع یک محرومیت نادر آنهم از سوی گروهی که به داشتن خط مشی عدم مداخله در تحولات داخلی کشور‌ها مشهور است.

یورونیوز

ارسال نظر