اقتصاد24- حسن روحانی ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان با بیان اینکه باید به سرعت از بحران سیل خارج شویم، اظهار کرد: آغاز سال ۹۸ را به مردم خوزستان تبریک و تهنیت میگویم و خوشحالیم که سال نو با باران رحمت الهی آغاز شد.
وی با بیان اینکه سیلاب همیشه مشکلاتی ایجاد کرده است، گفت: همه بحثهای ما برای مهار سیلاب و آمادگی مردم به جای خود صحیح است، گفت: هرچه دقیقتر عمل کنیم به هنگام وقوع سیل خسارت کمتری تحمل میکنیم، اما اینکه گمان کنیم سیل هیچ خسارتی نزند، غیرواقعی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ کشوری نتوانسته خسارت سیل را به صفر برساند، افزود: در ژاپن سیل اخیر ۲۲۵ نفر کشته داد و ۱۰ میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشت؛ در مارس ۲۰۱۹ خسارت سیل در آمریکا علاوه بر کشته شدن تعدادی نفر، ۳ میلیارد دلار خسارت وارد شد.
وی با بیان اینکه باید همه توان کشور را به کار ببریم که خسارت سیل حداقل ممکن باشد، عنوان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم توجه خاصی به خوزستان داشت و رقم ۳۰۰ هزار هکتاری زمینهای کشاورزی که احیا شد، ما با مردم گفتگو کردیم و این واقعیتها باید برای مردم بیان شود و رسانهها و صدا و سیما مسؤول انتقال این واقعیات هستند.
روحانی اظهار کرد: مردم به من گفتند که ارزش زمینهای آنها افزایش پیدا کرده و میزان برداشت محصول افزایش پیدا کرده است و منتظر بودند که فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اجرا شود؛ همه میدانند که ۱۷ – ۱۸ سال طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مسکوت ماند و دولت یازدهم با همه توان برای اجرای این طرح به میدان آمدند و کار عظیمی انجام شد.
وی عنوان کرد: اینکه خوزستان در بخشی از محصولات کشاورزی رتبه نخست کشور را دارد حاصل کارهای انجام شده و همکاری مردم است. طرحهای زیادی در دست اجرا داریم و تا پایان امسال به بهره برداری میرسند و مجموعه این اقدامات، کارهای ارزشمندی است که برای این استان مقدس انجام خواهد شد. اینجا زمین مقدسی است چرا که خون مجاهدان زیادی اینجا به زمینه ریخته شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در برخی از عملیاتهای دوران دفاع مقدس خون مقدسترین انسانهای ما در زمین و آب ریخته شد، گفت: مردم این سرزمین برای ایران عزیز بهعنوان مردم وطن دوست شناخته میشوند و در روی زمین و زیر زمین پر است از ثروت و از همه بالاتر جواهرالرجال است که پر از نیروی انسانی کارآمد است.
توافق با عراق برای لایروبی اروند و راه آهن شلمچه به بصره
وی افزود: در سفر عراق عمده بحث ما به نحوی مربوط به خوزستان بود؛ گرچه این بحثها ملی است، اما میدانید که برای مسئله لایروبی اروندرود و احیای این رودخانه و آبادانی آبادان، خرمشهر و بصره سالها دنبال رسیدن به نتیجه بودیم و بنده با دولت عراق درباره این موضوع گفتگو کردم و بعد از ۳۰ سال توفیق بزرگی در زمینه لایروبی اروندرود کسب کنیم.
روحانی با بیان اینکه بحث ویزا از ۱۲ فروردین بهصورت جدی آغاز میشود، گفت: بحث لایروبی اروندرود یک طوری به بحث مدیریت سیلاب هم مربوط میشود و بحث راه آهن شلمچه به بصره است که با آقای عبدالمهدی در این باره صحبت و توافق شد.
وی با بیان اینکه خوزستان یک استان مهم و با استعداد شگرف است، بیان کرد: ما آینده خوبی را برای خوزستان پیش بینی میکنیم و ما این روزها هم نگران سیل هستیم.
رئیس جمهور با تقدیر از تلاشهای انجام شده برای مدیریت سیلاب در خوزستان گفت: پیش از جلسه در گشت هوایی و با استفاده از مانیتورینگ هم وضعیت استان را رصد کردیم و الحمدلله با زحمت و تلاش همه کارهای خوبی انجام شده است. انشاءالله این تلاشها ادامه یابد و مردم هم که پای کار هستند.
وی با بیان اینکه به وزیر نیرو دستور دادم که در خوزستان بماند، گفت: بنده به خاطر مسائل کاری به تهران باز میگردم، اما وزیر نیرو برای مدیریت سدها در اینجا میمانند. در بحث سدها آقای اردکانیان مسئول است و ستاد مدیریت بحران باید با او هماهنگ باشد چرا که یک کار تخصصی است و به شخص وزیر مربوط میشود.
رئیس جمهور افزود: در شمال یک سری مسائل باید حل و فصل شود و در خوزستان هم یک سری اقدامات باید انجام شود. برخی میگویند باید بالای سد دز یک سد دیگر ساخته شود تا سیلابها مدیریت شود باید همه با کمک هم این کار را انجام دهیم.
رئیس جمهور عنوان کرد: شرایط استان باید ساعت به ساعت و لحظه به لحظه پایش شود تا ان شاءالله یا خسارتی نداشته باشیم یا خسارتها کاهش یابد. در سطح کشور هم یک کمیته ملی داریم که نحوه مواجهه با سیل، پیشگیری و پیش بینی وضعیت را داشته باشیم و این کمیته باید طرحها را بهصورت منطقهای اجرا کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: ساختن سد، مهار سد، لایروبی رودخانهها، دایک زدنها و آمادگی مردم همه صحیح است، در جای خودش خوب است و هرچقدر دقیقتر کار کنیم در روز آمدن سیل خسارت کمتری میبینیم، ولی اینکه فکر کنیم کاری میشود انجام داد که سیل نیاید و یا اگر آمد هیچ خسارتی وارد نکند عملاً امکان پذیر نیست.
دولت مکلف به جبران خسارات سیل زدگان است
وی با اشاره به اینکه پایداری سد و جان مردم برای ما اصل مهم است، گفت: دولت موظف به پرداخت خسارت است و به کشاورزان خوزستانی اعلام میکنیم که خسارت رهاسازی آب در زمینهای کشاورزی شما را پرداخت خواهیمکرد و از آنها ممنون هستیم که به خاطر جان و زندگی مردم فداکاری میکنند، تشکر میکنیم. اگر روستایی باید تخلیه شود مردم باید به خاطر جان عزیزان خود همکاری کنند حالا نهایتاً خانه و یا اراضی کشاورزی آسیب ببیند، ولی ما جبران میکنیم.
وی افزود: امسال هم در تحریم هستیم و دولت به کمک مجلس طرحی را تصویب کرد که زندگی مردم تسهیل شود و الحمدلله در آغاز سال توانستیم در یک برخورد حقوقی با آمریکا موفق شدیم. در دو سال گذشته در زمینه حقوقی سه بار و در زمینه سیاسی بر آمریکا پیروز شدیم.
روحانی بیان کرد: چه در زمینه برجام و چه در زمینه دو میلیارد دلار توقیف شده و اخیراً هم در دادگاه لوکزامبورگ هم موفق شدیم و در سایر مراکز بینالمللی در برابر آمریکا پیروز شدیم.
روحانی با بیان اینکه تا وقتی که در صحنه حاضر نشویم نمیتوانیم برآورد دقیقی از خسارت داشته باشیم، عنوان کرد: با هلی کوپتر از وضعیت شمال بازدید کردم و متوجه شدم که برخی از شکستن جادهها در مناطق سیل زده هیچ تأثیری نداشته است.
وی افزود: در شمال یک سری مسائل باید حل و فصل شود و در خوزستان هم یک سری اقدامات باید انجام شود. برخی میگویند باید بالای سد دز یک سد دیگر ساخته شود تا سیلابها مدیریت شود باید همه با کمک هم این کار را انجام دهیم.
رئیس جمهور عنوان کرد: شرایط استان باید ساعت به ساعت و لحظه به لحظه پایش شود تا ان شاءالله یا خسارتی نداشته باشیم یا خسارتها کاهش یابد. در سطح کشور هم یک کمیته ملی داریم که نحوه مواجهه با سیل، پیشگیری و پیش بینی وضعیت را داشته باشیم و این کمیته باید طرحها را بهصورت منطقهای اجرا کند.
در دو سال گذشته در زمینه حقوقی سه بار بر آمریکا پیروز شدیم
وی افزود: امسال هم در تحریم هستیم و دولت به کمک مجلس طرحی را تصویب کرد که زندگی مردم تسهیل شود و الحمدلله در آغاز سال توانستیم در یک برخورد حقوقی با آمریکا موفق شدیم. در دو سال گذشته در زمینه حقوقی سه بار و در زمینه سیاسی بر آمریکا پیروز شدیم.
وی با بیان اینکه ما بهعنوان ملت ایران باید یک پارچه باشیم، گفت: آمریکا هر روز در مسائل بینالمللی یک قانون و مقررات را زیر پا میگذارند و در بحث جولان نشان دادند که ضد قانون و ضد برخورد مسالمت آمیز با جهان هستند و حالا هم یک گروه نژادپرستی حاکم شده که هیچ کشوری در جهان شیوه آنها را نمیپسندد.
روحانی اظهار کرد: به مدیرانی که تلاش کردند، خسته نباشید میگویم و باید شرایط را مانند دفاع مقدس بدانیم و با همان فداکاری و ایثار کار کرد. در سطح کشور هم تقریباً وضعیت اینگونه بوده و همه پای کار بودند.
رئیس جمهور با بیان اینکه امیدوارم تلاشها مداوم باشد، گفت: اگر هم اتفاقی رخ داد با همکاری مردم مشکل را حل میکنیم و وزیر نیرو برای نظارت دقیقتر هم در استان خواهند بود.
منبع: دانشجو