اقتصاد ۲۴ - رضا بیانی قائم مقام معاون امور جنگل سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور در مراسم افتتاح مرکز پایش و هشدار مخاطرات منابع طبیعی که با حضور سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل برگزار شد، با اشاره به امضای چند تفاهم نامه با سازمان پدافند غیر عامل در دهه ۹۰ گفت: تا پیش از این بیشتر اقدامات ما به صورت آنالوگ بود و مباحث رقومی کمتر در این سازمان کمتر در جریان بود.
وی افزود: با امضای تفاهم نامه با سازمان پدافند غیرعامل، این مجموعه دورنمایی را برای ما ترسیم کرد. سبب شد که ما سیستم ژئوپورتال داشته باشیم و بتوانیم بحثهای سیل را بر اساس لایههای اطلاعاتی موجود در سازمان جنگلها رصد کنیم.
بیانی گفت: در سال ۹۵ بر اساس تفاهمنامه برای ۱۰۰ لایه هدفگذاری کردیم. سازمان جنگلها یک سازمان تولیدکننده نقشههای موضوعی است و اولین سازمانی است که این کار را انجام داده و با سازمان پدافند غیر عامل همکاری کرده است.
وی افزود: در بحث امنیت زیستی پنج لایه رویشی مربوط به گونههای نادر کشور تهیه کردیم. ما در ایران هشت هزار گونه گیاهی داریم. از نظر تنوع زیستی به اندازه کل قاره اروپا در کشور خود گونه گیاهی داریم. بسیاری از گونههای ما بانک ژنی است که در اروپا وجود ندارد و ازبین رفته است.
قائم مقام امور جنگل عنوان کرد: ما در مرکز بذر آمل توانستیم بذر تمام گونههای ایران شامل خرمندی، انجیلی و سرخدار که پایههای آن در دنیا از بین رفته است را نگهداری میکنیم و ژن گونههای درختی خود را حفظ میکنیم.
بیشتربخوانید:اولویتهای تحول آفرین وزیر جهاد کشاورزی در بخش کشاورزی
وی اضافه کرد: ۱۹۲ نهالستان در کشور داریم. از آنجا در عرض و طول جغرافیایی گونه گیاهی خاص آن منطقه کشت میشود، تلاش کردیم در هر ناحیه رویشی یک نهالستان داشته باشیم و نهال گونههای در معرض انقراض را تولید شود.
زیرساختهای سامانههای منابع طبیعی نیازمند سختافزارهای قدرتمند است
مژگان احسانی، سرپرست دفتر فناوری اطلاعات سازمان جنگلها نیز در این جلسه با اشاره به پیشرفتهای قابل توجهی که در سامانههای هوشمند صورت گرفته است، گفت: ما در زمینه نرم افزار و سامانههای تخصصی توسعه خوبی داشته و توانستهایم سامانههایی با هدف تسهیل در خدمترسانی به ارباب رجوع طراحی کنیم.
ایجاد سامانههایی مانند سامانه جامع پاسخگویی به استعلامات (که به صورت یکپارچه در کل کشور فعالیت میکند)، سامانه جامع حدنگاری و اراضی و به خصوص سامانه اتوماسیون ملی که در حال راه اندازی است از مهمترین طرحهایی هستند که اجرا کردهایم.
البته به بلوغ رسیدن این طرحها نیازمند منابع قدرتمندی است که بتواند از دادههای ما در برابر خطرات متعدد نظیر حملات سایبری محافظت کند. بیشتر سامانهای مهم ما از بستر اینترنت به بستر امن وی پی ان منتقل شده است و سیمکارتای پی ان در اختیار افراد مورد نظر ما قرار گرفته است. البته زیرساختهای ما همچنان نیازمند سختافزار قدرتمندتری است.
وی موضوع پدافند غیرعامل را موضوعی غیرقابل چشم پوشی خواند و ادامه داد: در رابطه با پدافند غیرعامل که از اهمیت بالایی برخوردار است، سه موضوع مطرح است.
مورد اول استاندارد سازی است که امری پسیو محسوب میشود. مورد دوم بحث تجهیزات امنیتی به عنوان موضوعی اکتیو است و مورد آخر ارتباطات سازمان از جمله دوربینها و لینکها است که تجهیز آنها هزینههای هنگفتی دربر دارد.