تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۰۷ آبان ۱۴۰۰
گزارش داده محور پیام ما از عملکرد شورای ششم شهر تهران در سه ماه اخیر

۸۱ روز سکوت نرجس سلیمانی

در همه ۱۷ جلسه شورای شهر تهران، تاکنون میکروفون نرجس سلیمانی برای ارائه تذکر و نطق و واکنش به هیچ گزارشی روشن نشده است.

اقتصاد ۲۴- «من دیشب یکی از بدترین شب‌ها را داشتم، حتی از جنگ هم بدتر بود، ناراحت شدم، اسامی منتشر شد، درحالی‌که ما از قبل اعلام کرده بودیم.» پارلمان ششم شهر تهران، ۱۴ مرداد ماه امسال با این حاشیه آغاز شد.
میکروفون رئیس شورای شهر تهران روشن بود و مهدی چمران بدون اینکه متوجه این مسئله باشد با نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران درباره رای‌گیری بر سر انتخاب شهردار و اسامی منتشر شده گفتگو کرد.
گفت‌وگویی که به سرعت میان خبرنگاران دست به دست شد و عده‌ای آن را اولین دوقطبی ایجاد شده میان پارلمان یکدست اصولگرای شهر تهران نامیدند. ماجرا از این قرار بود که یک روز قبل از تحلیف رسمی اعضای شورای شهر تهران، شهردار در جلسه‌ای غیررسمی انتخاب شد.

رقابتی تنگاتنگ میان علیرضا زاکانی، نامزد کمکی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری و مازیار حسینی، از یاران قالیباف، در گرفته بود. در نهایت یار رئیسی در انتخابات، شهردار شد. بعد از این اتفاق، میکروفون رئیس شورا مادامی که خطابش به صحن نبود، خاموش ماند، موضوعی که البته باعث نشد حاشیه‌ها در پارلمان ششم شورای شهر تمام شود.

حاشیه‌هایی که بر متن مقدم بودند، شاهد این ادعا هم این است که پارلمان شهری، بعد از گذشت دو ماه نیم از زمان آغاز به کارش تاکنون یا به گزارش عملکرد بخش‌های مختلف شهرداری توجه کرده یا طرح‌های یک فوریتی و دو فوریتی را مورد بررسی قرار داده است.


بیشتر بخوانید: نرجس سلیمانی از مالزی تا فهرست اصولگرایان


کلید‌واژه «شورای شهر تهران» در سه ماه اخیر نمودار خطی ثابت داشته است.
داده‌های جهانی گوگل ترندز نشان می‌دهد که پارلمان شهری تهران در روز ۱۴‌مرداد ماه، قله‌ای بلند داشته است. یعنی روز تحلیف اعضای شورای شهر تهران و همان روزی که فایل صوتی مهدی چمران درباره شهرداری، در صحن دست‌به‌دست شد و در همان تاریخ بیش از ۱۰۰ خبر درباره این موضوع تولید شد.
باقی روز‌ها فرازوفرود نمودار تحلیل داده‌ها، چشم‌گیر نیست. قله بعدی نمودار در تاریخ ۱۳ شهریور شکل گرفته است، درست زمانی که خبر آمد، رئیس شورای شهر تهران احتمالا به کرونا مبتلا شده است.

چمران در جلسات صحن حاضر نمی‌شد. کانال‌های تلگرامی از دعوای او با اعضای شورای شهر خبر می‌دادند و بعضی احتمال سکته را بالا می‌دانستند. خبری که البته تکذیب شد. همان روز‌ها خبر‌هایی درباره ابهامات حکم قانونی شهردار تهران نیز منتشر شده بود. آن زمان بیش از ۲۰ خبر اورجینال درباره شورای شهر تهران منتشر شد.

نمودار شورای شهر تهران بار دیگر در ۱۴ مهر ماه صعودی شده است، بیش از ۱۹ خبر با کلیدواژه شورای شهر تهران منتشر شده است، آن‌هم درست زمانی که مهدی چمران با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره علت قرارگرفتن نام نرجس سلیمانی در لیست ائتلاف اصولگرایان و حضورش در پارلمان شهر تهران توضیحاتی ارائه داد.
اصولگرایان که پیشتر هم در نشست خبری درباره علت قرارگیری نرجس سلیمانی در لیست شورای شهر تهران توضیحاتی داده بودند، اینبار یکی از آن‌ها در برنامه تلویزیونی ادعا می‌کرد: «او هم باید زندگی کند، رشد کند و کار خود را انجام دهد و حق خود را بگیرد. نه بیشتر از حق خود، حتی کمتر از حق خود می‌گیرد. اما باید زندگی خود را اداره کند. ممکن است زندگی خیلی از این‌ها فلج شود. از طرفی ایشان وقتی نام‌نویسی کرد، ما اصلا نمی‌دانستیم و خبر نداشتیم.»


بیشتر بخوانید: فامیل بازی علیرضا زاکانی؛ از مرکز پژوهش‌ها تا شهرداری تهران


این آنالیزها، اما تمام ماجرا نیست، بیشترین جست‌وجوی ایرانی‌ها در فضای مجازی با کلیدواژه شورای شهر تهران در ۱۲ ماه اخیر، عبارت‌هایی چون: لیست شورای شهر تهران، کاندیدای شورای شهر تهران و منتخبان شورای شهر تهران ختم می‌شود. براساس موقعیت جغرافیایی هم بیشترین جست‌وجو بعد از تهران به مربوط به یاسوج و لرستان بوده است.

متن و دستورات شورای شهر تهران

این که در اخبار شورای ششم شهر تهران تاکنون بیشتر حواشی بزرگنمایی شده باشد را شاید بتوان در محتوای دستور جلسات و اظهار نظر اعضای شورای شهر تهران هم جست‌وجو کرد. بهشت نشینان تاکنون ۱۷ جلسه رسمی و علنی داشتند که از این تعداد ۱۱ جلسه تنها به استماع گزارش معاونت‌ها، سازمان‌ها و ادارات مختلف شهرداری تهران ختم شده است.

شورای شهری‌ها سرانجام در دوازدهمین جلسه خود بررسی چند لایحه را در دستور کار خود قرار دادند که یکی از آن‌ها بررسی لایحه بازآفرینی محدوده عبدالعظیم و نفرآباد بود و دیگری بررسی لایحه دو‌فوریتی «اصلاحیه مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران». لایحه‌ای که به تخفیف عوارض ساخت و ساز برای سازندگان ختم شد و در همان روز‌ها انتقاداتی هم به‌همراه داشت.


بیشتر بخوانید: زخم مازوت بر ریه شهر/ تهران در تابستان ۱۴۰۰ حتی یک روز هوای پاک نداشته است


تصویب یک فوریت الزام شهرداری به ایجاد واحد خدمات مشاوره شهرسازی و یک فوریت الزام شهرداری به اصلاح فرایند‌ها و کاهش زمان خدمات شهرسازی نیز مهم‌ترین موضوعاتی بودند که در جلسه سیزدهم شورای شهر تهران بررسی و تصویب شدند.
در جلسه شانزدهم در اولین دستور جلسه درباره بهبود وضعیت پوشش بیمه کارکنان شهرداری بررسی شد و همچنین دوفوریت طرح بهبود وضعیت حمل‌ونقل همزمان با بازگشایی مدارس. سرانجام جلسه هفدهم هم به اصلاحیه مصوبه الزام شهرداری تهران به ایجاد و تسهیل جایگاه‌های کوچک سوخت رسانی در شهر تهران و الزام شهرداری به ارائه لایحه ایجاد واحد ارائه خدمات مشاوره شهرسازی و معماری شهرداری تهران ختم شد.

نقل و سخن اعضای شورا

باوجود دستورجلساتی که بیشترشان به بررسی بیشتر طرح‌ها و لوایح در کمیسیون‌ها ختم شده است، بعضی از اعضای شورای شهر تهران در مدت زمان حضورشان تاکنون از مناطق مختلف شهر تهران بازدید کردند و گاهی گفتگو‌هایی هم داشتند. نمودار کلید‌واژه مهدی چمران که گوگل او را «معمار ایرانی» شناسایی کرده است، در سه ماه اخیر، در بعضی روز‌ها صعودی بوده و در بعضی روز‌ها سقوط آزاد داشته است.

اولین قله ۱۴ مرداد شکل گرفته است. یعنی روزی که فایل صوتی منتشر شد. قله بعدی دو روز بعد شکل گرفته است. یعنی زمانی که او به فایل صوتی واکنش نشان داد و درباره انتخاب شهردار تهران و اینکه اعضا به چه شخصی رای دادند، گفت: «چیز‌هایی که نوشته شده واقعی نیست و گمان و حدس بوده و از آن مسأله ناراحت شدم.
ناراحتی من از دیدن خبری بود که تنظیم شده و نمی‌دانم چه طور منعکس شده است.» براساس آنالیز‌های گوگل، پرویز سروری، نایب رئیس شورای شهر تهران که سیاست‌مدار ایرانی معرفی می‌شود، نموداری تقریبا بدون فراز و فرود دارد. نمودار خطی که محور افقی آن تقریبا روی صفر است. نمودار تحلیل داده‌های او تنها در سه تاریخ ۱۲ مرداد، ۱۵ مرداد و ۲۲ مرداد قله داشته است و این یعنی روز‌های که او نایب رئیس شورای شهر تهران شد و از انتصاب زاکانی به عنوان شهردار تهران دفاع کرد.

۸۱ روز سکوت

تاکنون تمام اعضای شورای شهر تهران دست کم یکبار تریبون خود را روشن کرده‌اند. در واکنش به گزارش‌های مطرح شده، انتقاد کردند و پیشنهاد دادند، بعضی نطق پیش از دستور ارائه دادند و گروه دیگری هم تذکراتی پیش از دستور قرائت کردند. در این میان یک‌نفر ساکت بود.
همان فردی که اولین و آخرین بار صدایش در میکروفون پیچید و درباره انتصاب زاکانی با چمران گفتگو کرد. نرجس سلیمانی، دختر شهید سردار قاسم سلیمانی که تاکنون از بعضی مناطق شهرداری تهران بازدید کرده و خبر‌هایی هم از بازدیدهایش منتشر شده، تاکنون نه تذکری داده است و نه نطق پیش از دستور داشته و نه به گزارش‌ها واکنش نشان داده است. داده‌های گوگل نیز نشان می‌دهد که حضور نرجس سلیمانی در صحن شورای شهر تهران تنها در روز‌هایی که نامش به لیست اصولگرایان شورای شهر تهران راه پیدا کرد و به شورای شهر تهران آمد، جست‌وجو شده است.

اسکان نیوز

ارسال نظر