اقتصاد۲۴ - میناسادات حسینی: عباس هاشمی به اقتصاد ۲۴ گفت: در این ارزیابی که ازسوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از قطعه سازان لوازم خانگی انجام میشود، یک سری فاکتورها اعمال و جمع بندی خواهد شد که این جمع بندی، ابتدا امتیاز محصولات و مدیریت و سازمان دهی هر یک از شرکتهای قطعه سازی و سپس جایگاه و رتبه آن شرکت را مشخص میکند.
انعقاد قرارداد بین انجمن لوازم خانگی و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه در این رتبه بندی مشخص میشود که گرید قطعه سازان و محصولات آنها A، A+، B، B+ و... است، گفت: با این کار، جایگاه و رتبه قطعه سازان مشخص میشود؛ لذا تولیدکنندگان لوازم خانگی براساس رتبه قطعه سازان، خرید خود را انجام میدهند و همچنین قیمت قطعات لوازم خانگی مطابق آن گرید تعیین خواهد شد.
هاشمی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: این رتبه بندی باعث میشود قطعه سازان کیفیت محصولات خود را رشد دهند.
نقطه ضعف بخش قطعه سازی، کیفیت پایین آنهاست
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با تاکید بر اینکه نقطه ضعف قطعات لوازم خانگی کیفیت پایین آنهاست، گفت: استفاده از قطعات ارزان در ساخت لوازم خانگی، خطای بزرگی است. با توجه به کاهش توان خرید مردم، تولیدکنندگان محصول و قطعه به جای اینکه از کیفیت محصول بکاهند و از قطعات ارزان چینی استفاده کنند میتوانند به طور مثال آپشنهای کم کاربرد را در محصول کاهش دهند. مثلا در مایکرویو، آپشنهای اصلی را نگه دارند و آپشنهای دیگر که شاید یک بار در سال هم استفاده نشود حذف کنند، ولی کیفیت قطعات را پایین نیاورند.
هاشمی ادامه داد: اگر قطعات ارزان به جای باکیفیت در تولید لوازم خانگی استفاده شود تولیدکنندگان طی خدمات پس از فروش مجبور خواهند شد چندین برابر آن را هزینه کنند تا هم برند بدنام نشود و هم مجبور خواهند شد قطعه بهتری را جایگزین کنند؛ بنابراین استفاده از قطعات ارزان در ساخت محصول خطای بزرگی است و باید قطعات باکیفیت استفاده شود، چون تولیدکنندگان در بلندمدت نتیجه اش را خواهند دید.
قیمت بسیاری از مواد اولیه لوازم خانگی براساس قیمتهای جهانی است
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه نظرتان در مورد ضرب الاجل سازمان حمایت در رابطه با کاهش قیمتها پس از ارائه فهرست جدید چیست، گفت: قیمت گذاری دستوری سم است و هیچ معنایی ندارد، زیرا تولیدکنندگان از یک سو زیر فشار قیمت مواد اولیه و واسطهای هستند. فرمول محاسبه قیمت بسیاری از مواد اولیه داخلی مانند مس، آلومینیوم، مواد پتروشیمی یا فولاد براساس قیمتهای جهانی است یا قیمت فلزات رنگین براساس بازار بورس لندن است. این قیمتها زمان محاسبه ضربدر نرخ ارز آزاد میشوند؛ بنابراین تولیدکننده داخلی هیچ مزیتی در رابطه با دریافت مواد اولیه از داخل کشور ندارد، چون عینا قیمتهای جهانی است.
هاشمی ادامه داد: از آن طرف سازمان حمایت قیمت محصول را سرکوب میکند. یعنی قیمت گذاری دستوری دارد.
قیمت گذاری دستوری لوازم خانگی اشتباه استراتژیک است
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی با تاکید بر اینکه اگر قیمت گذاری دستوری ادامه دار باشد در بازه بلندمدت موجب کاهش کیفیت و کاهش دامنه فعالیت واحدهای صنعتی، بی انگیزگی و به تبع تخلفات مختلف در بازار خواهد شد، گفت: ما باید همه چیز را براساس فرمولهای منطقی جلو ببریم. سازمان حمایت زمانی که در ابتدای سال حقوق و دستمزد ۴۰ درصد افزایش یافته، تورم بیداد میکند و ارز نوسان دارد، چگونه میگوید قیمت لوازم خانگی کاهش داده شود یا ثابت بماند؟ مگر قیمت گذاری دستوری تاکنون جواب داده است؟
هاشمی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: قیمت گذاری دستوری لوازم خانگی اشتباه استراتژیک است. حتی جلسهای که هفته گذشته معاون اول رئیس جمهور با تولیدکنندگان لوازم خانگی داشتند ارشادی بود نه دستوری. وقتی هزینههای تولید بالا برود مگر میتوانید قیمت کالا را ثابت نگه دارید یا کاهش بدهید؟ با این کار قطعا این صنعت را به سمت میرایی میبرید.
بیشتر بخوانید: قیمت لوازم خانگی به قبل از گرانی برنگشت/ ترفند تولیدکنندگان لوازم خانگی برای فروش با قیمت بالا
قیمت گذاری لوازم خانگی براساس مکانیزم عرضه و تقاضا باشد
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: اگر قیمت مولفههای اثرگذار بر تولید پایین بیاید قیمت لوازم خانگی کاهش خواهد یافت.
هاشمی ادامه داد: با تمام این تفاسیر سازمان حمایت میتواند بر قیمت گذاری لوازم خانگی نظارت ارشادی داشته باشد، ولی نهایتا اعتقاد ما به عنوان بزرگترین انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، قیمت گذاری براساس مکانیزم عرضه و تقاضاست، زیرا در این صنعت انحصار نیست و تعدادی از تولیدکنندگان در هر رشته فعالیت و رقابت میکنند. اگر دولت قیمت گذاری دستوری را رها و میدان را خالی کند تا بخش خصوصی فضای کار بیشتری پیدا کند و فعالیتش را انجام بدهد، مکانیزم عرضه و تقاضا بازار را به ثبات خواهد رساند.