تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۱۶ آبان ۱۴۰۰

دلیل گرانی رب گوجه فرنگی چیست؟

به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران قیمت گوجه فرنگی در سال جاری ۴۰۰ درصد گران شد و این در حالیست که قیمت رب گوجه فرنگی حداقل ۱۰۰ درصد گران شد. از سوی دیگر اما دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی دلیل افزایش رب گوجه را ناشی از افزایش صادرات آن به روسیه در بشکه‌های ۲۲۰ لیتری می داند.

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران خاطر نشان کرد: قیمت گوجه فرنگی در سال جاری ۴۰۰ درصد گران شد این در حالیست که قیمت رب گوجه فرنگی حداقل ۱۰۰ درصد گران شد.

سید محمد میررضوی درباره افزایش نرخ رب گوجه فرنگی گفت: خشکسالی نرخ گوجه فرنگی را در سال جاری افزایشی کرد. سال گذشته گوجه فرنگی ربی کیلویی از ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان خریداری می‌شد این درحالیست که امسال نرخ پایه این محصول از ۲۰۰۰ هزار تومان تا ۳۷۰۰ تومان خریداری و تحویل کارخانه‌دار می‌شد.

وی با اشاره به افزایش ۴ برابری قیمت گوجه فرنگی بیان کرد: قیمت رب گوجه فرنگی ۴ برابر افزایش نداشت. قیمت قوطی رب گوجه فرنگی ۲۲ هزار تومان بود، اما امسال به حدود ۳۰ هزار تومان رسیده است و گرانی رب گوجه فرنگی نسبت به افزایش نرخ سایر محصولات کمتر است.

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران ادامه داد: در ابتدای فصل قیمت بریکس رب فله‌ای ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان بود، اما از آنجایی که رب با گوجه فرنگی گران تولید شده است قیمت هر بریکس به ۷۵۰ هزار تومان رسیده است.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: در حال حاضر کمبود گوجه نداریم و حتی میزان قابل توجهی گوجه به صورت فله به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و عراق صادر می‌شود.

وی با اشاره به افزایش نرخ صنایع پایان دستی، گفت: نرخ مواد اولیه، بسته بندی، قوطی درب ایزی‌اپن، کارتن، دستمزد کارگر و... و. افزایش داشته است پس طبیعی است که نرخ این محصول بالا برود.


بیشتر بخوانید: قیمت یک قوطی رب گوجه چند؟


میررضوی با بیان اینکه کارخانه‌داران به‌دلیل عدم موفقیت در صادرات رب گوجه فرنگی مقداری مازاد رب داشتند، تصریح کرد: صادرات رب در سال گذشته به صورت مقطعی و یک ماه یک ماه آزاد می‌شد از این‌رو مقداری رب از سال گذشته در کارخانه‌ها موجود بود؛ بنابراین رب گوجه فرنگی وضعیت مناسب تری نسبت به سایر اقلام کنسروی در کشور دارد.

وی در پاسخ به این پرسش اگر رب در شیشه بسته‌بندی شود آیا شاهد کاهش نرخ این محصول خواهیم بود، بیان کرد: پرسش خوبی را مطرح کردید باید بگویم که در ابتدای سال جاری شیشه‌سازان ۶۰ درصد نرخ خود را افزایش دادند. زمانی‌که ما دلایل این گرانی را از فعالان این حوزه جویا شدیم در پاسخ به ما گفتند درست است که تولید شیشه ارزبری ندارد، اما هزینه دستمزد‌ها و حمل مواد اولیه از معدن به کارخانه ۲ برابر افزایش پیدا کرد.

میررضوی تصریح کرد: حدود ۲۰ برند ملی در زمینه تولید رب گوجه فرنگی فعال است. من به مردم توصیه می‌کنم از این برند‌ها نیاز خود را خریداری کنند چراکه کیفیت این محصولات قابل قیاس با محصولات متفرقه نیست همچنین سازمان‌های نظارتی تولید آن‌ها را کنترل می‌کنند.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که این دیدگاه وجود دارد که در تولید رب گوجه فرنگی بیشتر از کدو حلوایی استفاده می‌شود تا گوجه فرنگی آیا چنین سخنی را تائید می‌کنید، بیان کرد: من به شدت به این سخن مخالفم چراکه قیمت کدو حلوایی به نسبت گوجه بیشتر است و در مقاطعی از سال این محصول در کشور کمیاب می‌شود. رنگ کدو زرد است و من شاهد استفاده از کدو به جای گوجه در هیچ واحد تولیدی نبودم.


بیشتر بخوانید: رب گوجه فرنگی ارزان می‌شود؟


از سوی دیگر اما دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی از افزایش ۱۴.۲ درصدی رب گوجه به دلیل افزایش صادرات آن به روسیه در بشکه‌های ۲۲۰ لیتری خبر داد.

قاسمعلی حسنی درباره قیمت کالا‌های اساسی اظهار کرد: افزایش قیمت برنج را تأیید نمی‌کنم، اما قیمت رب گوجه فرنگی افزایش داشته است.

وی افزود: رب گوجه هر قوطی ۳۰ هزار تومان بود که طی یک ماه اخیر رشد ۱۴.۲ درصدی داشته و به هر قوطی ۳۵ هزار تومان افزایش یافته است.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره علت افزایش قیمت رب گوجه گفت: افزایش قیمت کارتن بسته بندی، افزایش قیمت پلاستیک، ورق فلزی رب، بذر، سم، کود، دستمزد کارگران و حتی خود محصول گوجه فرنگی از فاکتور‌های مهم افزایش قیمت رب بوده اند.

وی ادامه داد:، اما اصلی‌ترین عامل افزایش قیمت رب، انگیزه صادرات این محصول بوده است. تولید ما خیلی زیاد است، اما چون صادرات، ارزآوری دارد که به دلیل نرخ بالای ارز، جذابیت زیادی برای تولیدکننده در پی دارد، به دنبال صادر کردن این محصول است.

این بنکدار مواد غذایی به تقاضای بالای روسیه برای خرید رب گوجه از ایران اشاره و تصریح کرد: رب گوجه ایران به صورت فله و در بشکه‌های ۲۲۰ لیتری و با غلظت بسیار بالا به روسیه صادر می‌شود؛ سپس در کارخانه‌های فرآوری این محصول در روسیه، به قوطی‌های حاوی رب گوجه با غلظت معمولی تبدیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سپس با برند شرکت‌های روسی در بازار این کشور توزیع می‌شود.

حسنی افزود: در سایر کالا‌های مواد غذایی افزایش قیمت نداشتیم و تنها رکود بر بازار حاکم است؛ چشم انداز ما کاهش قیمت برخی اقلام مواد غذایی است. کما اینکه در یک ماه گذشته شاهد کاهش قیمت حبوبات تا ۳ هزار تومان در هر کیلو بوده ایم.

منبع: مهر و ایلنا

ارسال نظر