تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
اقتصاد۲۴ آخرین وضعیت سیل در اهواز و شیراز را در گفتگو با نمایندگان مجلس بررسی کرد

هنوز خسارت سیل سال 95 اهواز پرداخت نشده!/ وقتی دره 30 متری را به 2 متر می‌رسانند باید هم منتظر وقوع سیل باشیم

نماینده اهواز درباره وعده‌های دولت در قبال سیل‌زدگان گفت: بعد از گذشت سه سال هنوز وعده پرداختی بیمه برای خسارات سیل سال ۹۵ محقق نشده است. در سفر رئیس جمهور به خوزستان وعده‌هایی داده شد که امید داریم تحقق پیدا کند.

اقتصاد24- بارندگی‌های اخیر در مناطق مختلف کشور خرابی‌های زیادی به بار آورده و مشکلاتی را نیز برای مردم ایجاد کرده است؛ در این میان انتقادات جدی نیز به مدیریت بحران در این مناطق وارد شده است. از سوی دیگر دولت نیز با اتخاذ تصمیماتی، تسهیلاتی را برای مردم مناطق سیل زده درنظر گرفته است، تسهیلاتی که برخی معتقدند از همین حالا هم می‌توان پیش‌بینی کرد که به سرنوشت وعده‌های دولت درباره ریزش ساختمان پلاسکو دچار خواهد شد.

علت اصلی وقوع سیل اهواز لایروبی نکردن رودخانه کارون و کرخه است

در همین زمینه علی ساری نماینده مردم اهواز در مجلس به عنوان یکی از شهرهای سیل زده درمورد آخرین وضعیت این مناطق در گفت‌وگو با خبرنگار اقصاد24 اظهار کرد: سامانه های بارشی که در خود استان و همچنین استان‌های همجوار مستقر است و نیز روان آب هایی که از تمام استان های همجوار به اهواز می ریزد شرایط خاصی را ایجاد کرده است و در نتیجه ظرفیت سدها پر شده و بالاجبار باید نسبت به خالی کردن آب و هدایت آن به پایین دست اقدام شود.

ساری، علت اصلی وقوع سیل در اهواز را عدم لایروبی رودخانه کارون و کرخه و سایر رودخانه‌های موجود دانست و اضافه کرد: تمامی شرایط بحرانی رقم خورده ناشی از سهل انگاری است. در سال گذشته به دلیل سیاست های غلط انتقال آب، آب در رودخانه‌های اهواز خشک شده بود که با لایروبی رودخانه‌ها این نقص بیشتر عیان می ‌شد و به جهت پوشاندن این نقص، لایروبی صورت نگرفت، در نتیجه این شرایط بحرانی به وجود آمد و اکنون که در این شرایط روان آب‌ها جاری شده است فاجعه ای بدتر از کمبود آب به وجود آورده است که نه تنها استان خوزستان و استان های همجوار را تهدید می‌ ‌کند بلکه کار از تهدید گذشته و خسارات بسیاری را به جا گذاشته است. به طور کلی بهترین راه ‌حل برای پیشگیری از وقوع سیلاب لایروبی رودخانه ها است که بارها بر این مسئله تاکید ویژه داشته ام.

وی در ادامه گفت: در اهواز حدود هشت روستا کامل دچار آب‌گرفتی شده و زمین های کشاورزی به زیر آب رفته است، در حوزه پایین دشت نیز آب رودخانه به سمت زمین های مردم  و مناطق مسکونی کشیده شده است.


نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی حضور مدیران کشوری و استانی را در مناطق سیل زده مورد تقدیر قرار داد و اظهار کرد: کارنامه مدیران در خروجی مدیریت بحران دیده می شود؛ ممکن است فردی زحمت زیادی بکشد اما آنچه در میدان دیده می‌شود شرایط خطرساز زمین های پایین دست و به زیر آب رفتن بخش مهمی از زمین های بالادست اهواز است، بنابراین عملکرد مجموعه مدیریت بحران با مشاهده این وضعیت مورد قضاوت قرار می گیرد.

ساری درباره وعده های دولت در قبال سیل زدگان، با اشاره به اینکه بعد از گذشت سه سال هنوز وعده پرداختی بیمه برای خسارات سیل سال ۹۵ محقق نشده است اظهار کرد: در سفر رئیس جمهور به مناطق سیل زده استان خوزستان، مردم این مناطق مورد تفقد قرار گرفته و مقام عالی دولت دستوراتی را در راستای پیگیری و اقدام مدیران جهت پرداخت خسارات صادر کرد که امید داریم تحقق پیدا کند.


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: لایروبی نکردن رودخانه ها به ویژه کارون و کرخه و نبود سیل بندها به شکل متناسب با شرایط موجود، وضعیت نابسامانی را به وجود آورده است. متاسفانه در این شرایط عده ای  تلاش دارند در جلسات رسمی اعداد غیر واقعی را مطرح کنند که در واقعیت بخشدار و فرماندار مربوطه آن را نقض می کنند. از افرادی که پشت میزهای سالن جلسات برای مردم نظرپردازی می کنند می خواهم شرایط خاص مردمی که با بحران دست و پنجه نرم می کنند را در نظر بگیرند.

هشت هزار واحد آموزشی در سیل شیراز آسیب دیده‌اند

علی اکبری نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد24 با بیان اینکه جبران خسارات سیل در شیراز در مراحل اولیه خود قرار دارد، گفت: سیل در شیراز بیشترین خسارات را به مدارس وارد کرده است به طوری که حدود هشت هزار واحد آموزشی در این سیل آسیب دیده‌اند. در عین حال بازسازی و پاکسازی مناطق آسیب دیده آغاز شده است و بعد از اتمام و جبران خسارات باید تمهیدات بلندمدت اندیشیده شود و راه حل پیشگیری و عدم تکرار وقوع این حواداث مورد بررسی قرار گیرد.


این عضو کمسیون کشاورزی مجلس همچنین با اشاره به اقدامات شایسته مردم شیراز پس از وقوع سیل اظهار کرد: حضور مردم به صورت جدی یکی از نقاط قوت مدیریت بحران در شیراز بود. همچین عملکرد مدیران ذاتی مدیریت بحران مثل هلال احمر، اوژانس و شهرداری و دستگاه‌هایی غیر ذاتی در مدیریت بحران مانند سپاه و ارتش که به کمک دیگر مدیران شتافتند خوب بوده است.

نماینده مردم شیراز در خصوص وعده‌های دولت و جبران خسارات وارده به سیل زدگان گفت: برخی از این وعده ها از جانب دولت است که مستند دانسته می شود و برخی دیگر گمانه‌زنی هایی است که نمی شود روی آن حساب جدی باز کرد. خساراتی که در شیراز به وجود آمده متفاوت تر از خسارت به شهرستان آق قلا است که به طور کامل زیر آب رفته است. بهرحال بحث بیمه در جای خود بررسی خواهد شد و وعده وعیدهای دولت را پیگیری خواهیم کرد.

اکبری در پایان با اشاره به عوامل وقوع سیل شیراز خاطرنشان کرد: کارکردهای مدیریت و اقدامات انسانی در وقوع این حوادث را نمی شود نادیده گرفت. دره ای که 30 متر عمق داشته و از آن به عنوان سیل آباد یاد می شود را به دره ای با عمق ۲ متر تبدیل کرده‌اند و طبیعی است که این مسئله آسیب هایی را وارد می کند.
ارسال نظر