اقتصاد ۲۴-ژاپن، سومین اقتصاد بزرگ جهان، در پی شیوع سویه اومیکرون ویروس کرونا مرزهای خود را به روی همه خارجیها خواهد بست.
بازارهای جهانی، پس از افت و التهابی که هفته پیش داشت، با شروع این هفته اندکی آرام گرفته است. سرمایهگذاران هفته پیش در انتظار جزییات بیشتری از این سویه و تاثیر آن بر بازارها بودند چرا که نگرانی از محدودیتهای جدید میتواند احیای اقتصادی پس از همهگیری دو ساله را مختل کند.
اومیکرون که نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، مسریتر از سویههای قبلی است و موارد آن در استرالیا، بلژیک، بوتسوانا، بریتانیا، کانادا، دانمارک، فرانسه، آلمان، هنگکنگ، اسرائیل، ایتالیا و هلند گزارش شده است.
سازمان جهانی بهداشت، این سویه را «نگرانکننده» میخواند و میگوید که «چند روز تا چند هفته» طول خواهد کشید تا میزان شدت این سویه را بررسی کند.
بیشتر بخوانید: اولین مورد ابتلای مشکوک به اومیکرون، گونه جهشیافته کرونا در آلمان شناسایی شد
کیشیدا فومیو، نخست وزیر ژاپن گفت که از روز سهشنبه مرزهای خود را به روی همه خارجیها خواهد بست. هنوز موردی از این سویه در ژاپن گزارش نشده است.
از طرف دیگر اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا روز دوشنبه گفت که این کشور در حال بررسی بازگشایی مرزها از اول دسامبر به روی مهاجران ماهر و دانشجویان است. وی تاکید کرد که تصمیمگیری برای بازگرداندن قرنطینه دو هفتهای برای مسافران خارجی «کمی زود» است.
وی اضافه کرد که کانبرا تصمیمات را آرام و معقول اتخاذ خواهد کرد.
همزمان، موریسون خواستار آرامش شد، زیرا که از نظر وی، شدت، قابلیت انتقال و مقاومت اومیکرون به واکسن مشخص نشده است. وی سخنان سازمان جهانی بهداشت در این باره را تکرار کرد.
از سوی دیگر یک پزشک آفریقای جنوبی میگوید که علائم اومیکرون تاکنون خفیف بوده است و میتواند در خانه درمان شود.
شمار زیادی از کشورها محدودیتهای سفر را برای مسافران از جنوب آفریقا وضع کردهاند.
بریتانیا اعلام کرد که نشست اضطراری وزرای بهداشت گروه هفت روز دوشنبه برگزار میشود.
بیشتر بخوانید: نتایج موفقیتآمیز آزمایش آدامس و اسپری بینی در مقابل جهشهای کرونا
آفریقای جنوبی محدودیتهای مسافرتی اعمال شده توسط برخی کشورها را ناعادلانه و برای اقتصادش مضر میخواند و میگوید که به دلیل توانایی علمی خود در شناسایی سریع این سویه، مجازات میشود.
رئیس جمهوری آفریقای جنوبی معتقد است که ممنوعیت سفر در جلوگیری از شیوع این سویه دیگر موثر نخواهد بود.
وی افزود: «این موضوع تنها کاری که میکند، آسیب بیشتر به اقتصاد کشورهای آسیب دیده و تضعیف توانایی آنها برای واکنش است.»
یورونیوز