تاریخ انتشار: ۱۸:۰۶ - ۰۹ آذر ۱۴۰۰

جزییات سرمایه گذاری ۲۷ میلیارد دلاری توتال در عراق

کشور عراق سرشار از نفت است، اما در حال حاضر ۱۶۰۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند و این مقدار بسیار کمتر از میانگین نیاز این کشور است که حدود ۲۴۰۰۰ مگاوات است و در تابستان به ۳۰۰۰۰ مگاوات می‌رسد و این در حالی است که بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، جمعیت عراق ممکن است تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود که به معنای افزایش مصرف انرژی این کشور خواهد بود.

اقتصاد ۲۴-به نوشته وبگاه ایندیپندنت عربی، کشور عراق قراردادی را با گروه فرانسوی توتال به ارزش ۲۷ میلیارد دلار برای اجرای چهار پروژه در زمینه گاز و برق امضا کرد که زیرساخت‌های بخش انرژی در این کشور را تقویت می‌کند.
این قرارداد بر اساس توافقنامه نهایی امضا شده در بغداد، پایتخت عراق که در آن «پاتریک پویان»، مدیرعامل شرکت توتال نیز حضور داشت و با حضور مقامات دولت عراق و این شرکت فرانسوی امضا شد.

«احسان عبدالجبار اسماعیل»، وزیر نفت عراق گفت: ابر شرکت نفتی فرانسوی توتال، ۴ پروژه عظیم انرژی در جنوب عراق را به ارزش ۲۷ میلیارد دلار به عهده می‌گیرد.
وزیر نفت عراق در ادامه افزود این قرارداد جدید، بزرگ‌ترین سرمایه گذاری یک کشور بیگانه در عراق به شمار می‌آید و چالش اصلی در حال حاضر اجرای پروژه‌ها است.
وی همچنین گفت یک سوم مبلغ سرمایه گذاری شده در طول هفت سال آینده هزینه خواهد شد.
قرارداد جدید با گروه فرانسوی توتال یکی از بزرگ‌ترین قرارداد‌ها در بخش نفت عراق به شمار می‌آید و شامل چهار پروژه است که سه پروژه آن در زمینه سرمایه گذاری گاز و نفت و دیگری در زمینه انرژی خورشیدی است.
به گفته وزیر عراق، اولین و مهم‌ترین این پروژه ها، پروژه جمع آوری و پالایش گاز در تمام میدان‌های خارج از معاهده گاز بصره است که عبارتند از: میدان ارطاوی، میدان غرب قرنه و مجنون و الطوبه و اللحیس که مقدار زیادی گاز را می‌سوزانند.


بیشتر بخوانید: بازخوانی پرونده جنجالی قرارداد کرسنت / مقصران خسارت چند میلیارد دلاری ایران چه کسانی هستند؟


دومین پروژه، ساخت مجتمع بزرگ گاز مرکزی در میدان ارطاوی (جنوب شرق) و پروژه سوم، احداث نیروگاه‌هایی برای تولید هزار مگاوات نیروی برق با استفاده از انرژی خورشیدی است.
پروژه چهارم، توسعه میدان نفتی (ارطاوی) با هدف افزایش پتانسیل تامین گاز و گسترش چاه‌های میدان در آب‌های شط العرب (اروند رود) است.

پاتریک پویان، مدیرعامل شرکت توتال نیز در حاشیه امضای قرارداد با اشاره به اینکه کار مهندسی در پایان امسال آغاز خواهد شد، گفت: این شرکت با سرمایه گذاری اولیه ۱۰ میلیارد دلاری کار را آغاز خواهد کرد.
شرکت توتال که در شهر پاریس مستقر است، یکی از شش شرکت بزرگ نفتی در عراق است و در مناطق مختلف عراق سرمایه گذاری کرده است.
کشور عراق که سرشار از نفت است در حال حاضر ۱۶۰۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند و این مقدار بسیار کمتر از میانگین نیاز این کشور است که حدود ۲۴۰۰۰ مگاوات است و در تابستان به ۳۰۰۰۰ مگاوات می‌رسد و این در حالی است که بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، جمعیت عراق ممکن است تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود که به معنای افزایش مصرف انرژی این کشور خواهد بود.

کشور عراق به ویژه در فصل سوزان تابستان که دمای هوا از پنجاه درجه سانتیگراد فراتر می‌رود شاهد قطعی مکرر برق است.
به اعتقاد مقامات عراقی، علت این مشکل، کمبود سرمایه گذاری و پوسیدگی شبکه همزمان با کاهش قیمت نفت است که ۹۰ درصد درآمد کشور را شامل می‌شود.


بیشتر بخوانید: بحران ورشکستگی در انتظار نیروگاه‌های تجدیدپذیر/ همدستی توتال و عراق علیه ایران


به نوشته وبگاه بی بی سی عربی، هزینه گازی که پروژه شرکت توتال در عراق تولید می‌کند برابر با ۲۰ درصد هزینه گازی است که در حال حاضر این کشور از ایران وارد می‌کند؛ چنان که هزینه واردات یک میلیون واحد حرارتی حدود ۸ دلار آمریکایی است، در حالی که هزینه تولید آن بین دو دلار و نیم تا دو دلار است.
عراق دارای ذخایر عظیم نفت و گاز است و این کشور دومین کشور در سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) است و نفت، بیش از ۹۰ درصد از درآمد‌های این کشور را شامل می‌شود، ولی کشور عراق با یک بحران شدید انرژی مواجه است و از قطعی دائمی برق رنج می‌برد، امری که نارضایتی شهروندان عراقی را از دولتی که آن را به فساد متهم می‌کنند افزایش می‌دهد.

میدل ایست

ارسال نظر