اقتصاد ۲۴- لزوم دریافت اینماد برای کسبکارها، به یکی از مشکلات و موانع پیش روی کسبوکارهای اینترنتی تبدیل شده و فعالیت برخی از آنها را با اختلال جدی مواجه کرده است.
«اینماد» یا همان نماد اعتماد الکترونیکی متعلق به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی است که زیر نظر وزارت صمت فعالیت میکند، دریافت این نماد پیش از این اجباری نبود و صرفا برای جلب اعتماد مخاطبان استفاده میشد.
کمپین حذف «اینماد»
برخی از کسبوکارهای شناخته شده اعتراض خود را نسبت به دریافت اجباری آینماد اعلام کردند و تعدادی از آنها مانند زرین پال و دیجیکالا برای نشان دادن اعتراض خود نشان اینماد را حذف کردند.
«اینماد این روزها نه تنها نماد اعتماد الکترونیک نیست بلکه مانع بزرگی در رشد اقتصاد دیجیتال ایرانه، ما در وینداد اعتبارمون رو از کیفیت خدمات و مشتریانمون میگیریم و نیازی به ایجاد اعتبار از طریق اینماد نداریم و امروز در همراهی با کسبوکارهای آنلاین دیگه ما هم اینماد رو حذف کردیم.»
«ما هم اینماد رو از وبسایت سازیتو حذف کردیم، هرچند اکثر مواقع خودش لود نمیشد.»
بیشتر بخوانید: نصر تهران: اینماد قانونی نیست
پویا پورحسینی، بنیانگذار ابر آروان نیز از حذف این نماد خبر داد: «ابرآروان هم در حمایت از این حرکت جمعی اینماد رو از سایتش حذف کرد.»
«پرداخت یارها، اولین نقطهی تامین فروشگاه سازها هستند، اینماد اجباری برای ما هم مشکلات زیادی درست کرده. برای همین ما هم اینماد را حذف کردیم. از سایر کسب و کارها هم دعوت میکنیم به این کمپین بپیوندند.»
علی امیری از شرکت زرین پال در توییتی نوشت: «ما امروز نماد رو به سبب کند کردن سایت زرینپال و دریافت اطلاعات اضافه از مرورگر کاربرانمون برای همیشه حذف کردیم ان شاءالله.»
«کاموا هم اینماد خودش حذف کرد، چون اعتبار ما نیازی به اینماد نداره! اینماد مشکل اصلی تجارت الکترونیک است و هیچ منفعتی برای این صنعت ندارد.»
انجمن فینتک نیز بیانیهای در خصوص آسیبهای اجباری شدن اینماد منتشر کرده و خواستار توقف هر نوع تصمیمگیری اشتباه در این زمینه شده است.
به نظر میرسد که بسیاری از کسبوکارهای اینترنتی شناخته شده معتقدند که دریافت «اینماد» باید یک اقدام اختیاری باشد و به عنوان یک مزیت برای کسب و کارهای اینترنتی در نظر گرفته شود.