اقتصاد ۲۴-درمورد تاثیر وزارت اقتصاد بر بازار سرمایه طی سه ماه گذشته اظهار کرد: ارزیابی عملکرد وزارت اقتصاد و اثر آن بر بازارسرمایه در چهار ماه امکان پذیر نیست. وزارت اقتصاد دارای زیر مجموعههای پیچیده و با اهمیتی است که نمیتوان با تصمیمات سریع آنها را در معرض خطر قرار داد؛ بنابراین هر برنامه در این وزارتخانه به چیدمان دقیق نیاز دارد و باید در زمان مناسب اجرا شود.
وی با بیان اینکه هرگونه تغییرات سریع بدون کار کارشناسی، در چنین برههای یعنی ریسک سیستماتیک، افزود: با توجه به مشکلات عمیق اقتصادی، پیاده سازی رویکردهای جدید با هدف اصلاح ساختاری و روندی بازار سرمایه حداقل به ۲ سال زمان نیاز است.
اسلامی بیدگلی ادامه داد: تغییرات در سازمانها و شرکتهای اقتصادی هنوز به طور کامل شکل نگرفته به طور مثال تغییرات مدیریتی سازمان بورس به تازگی انجام شده است. روند این بازار مهم که از سال گذشته بر اهمیت آن نیز افزوده شده، باید مورد بازنگری قرار گیرد و از آنجایی که بازار سرمایه، بازاری بلند مدت است بنابراین باید به مدیران فرصتی داده شود تا برنامهها به ترتیب و همسو با موقعیت اقتصادی اجرا شود.
بیشتر بخوانید: علت قرمز شدن تابلوی بورس چیست؟/ ریزش شاخص کل ادامه دارد
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اجرای عجولانه برنامههای وزارت اقتصاد ریسک سیستماتیک تلقی میشود که این ریسک تاثیر منفی و مستقیم در بازار سرمایه دارد. از سوی دیگر بهبود روند شاخص بورس به متغیرهای کلان اقتصادی وابسته است و این امر بدون هماهنگی همه نهادهای دولتی محقق نمیشود.
اسلامی بیدگلی با تاکید بر اینکه شرایط فعلی اقتصاد کشور و بازارسرمایه نشان دهنده موفقیت یا عدم موفقیت برنامههای وزارت اقتصاد در چهار ماه گذشته نیست، خاطرنشان کرد: بهبود شرایط اقتصادی به طرحهای بزرگ و بلند مدت نیاز دارد، برای اجرای هر طرح یا تصمیم جدید بسترها و زیر ساختهایی لازم است. به بیان دیگر باید گفت اصلاحات یا توسعه اقتصادی در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.
وی افزود: ارزیابی عملکرد وزارت اقتصاد و اثر آن بر بازارسرمایه در مدت چهار ماه ممکن نیست و باید اجازه داد تا برنامههای جدید به ترتیب اجرا شوند.