اقتصاد24 - زهرا عبداللهی افزود: افزودن جوش شیرین برای نان باعث اختلالات گوارشی، سوء هاضمه، فشارخون بالا و اختلال در جذب ریزمغذی ها می شود.
وی اظهار داشت: جوششیرین میتواند اسید کلریدریک معده را خنثی کند و در نتیجه باعث اختلال در عمل هضم و جذب موادمعدنی بهخصوص عناصر دو ظرفیتی مثل آهن، روی و کلسیم شود.
عبداللهی ادامه داد: عوارض و اختلالهای گوارشی، دردهای ناحیه معده، هضم نشدن غذا و تأخیر در تخلیه معده از جمله عوارضی است که جوش شیرین استفاده شده در نان ایجاد می کند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: جوششیرین در ترکیب با اسید معده کلرید سدیم تولید میکند که مصرف آن در افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی، قلبی و فشارخون میتواند مضر باشد. مصرف این ماده میتواند در ایجاد یا تشدید تشنج در کودکان نقش داشته باشد.
عبداللهی با بیان اینکه افزودن جوهر قند سرطانزاست، گفت: خمیرهای نانی که به جوهر قند آغشته هستند به راحتی فرم میگیرند و رنگ نان پخته شده سفید و شفاف است اما برای سلامت بدن عوارض ایجاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به هشدارهای مکرر وزارت بهداشت درباره مضرات استفاده از جوش شیرین و جوهر قند در نانوایی ها و ممنوع بودن استفاده از آنها، همچنان بسیاری از نانوایی های بربری، لواش، تافتون اقدام به مصرف این مواد می کنند.
با توجه به اجرای طرح غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن هم اکنون نان یکی از منابع تامینکننده آهن برای بدن است و در صورتی که آرد آن با آهن غنی شده باشد میتواند ۱۰ درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند.
بر اساس آخرین مطالعاتی که برای بررسی مصرف غذایی خانوارهای ایرانی انجام شد، تا ۶۰درصد آهن دریافتی مردم از نان تامین میشود. اسید فیتیک، مهمترین ترکیب فسفردار در گندم است. این ماده بهدلیل اینکه میتواند با مواد معدنی یک یا چند ظرفیتی (مثل کلسیم، روی و آهن) ترکیب شود و آنها را در دستگاه گوارش غیرقابل دسترس کند، از نظر تغذیهای مهم است.
منبع: ایرنا