اقتصاد ۲۴- افشین صدر دادرس با بیان اینکه مقدار پشم تولیدی گوسفندان در داخل کشور بسیار زیاد است، گفت: در داخل توان جذب این پشمها وجود ندارد و به نوعی با مازاد تولید مواجه هستیم. به دنبال این هستیم که مسیرهای صادراتی را هرچه سریعتر باز کنیم.
وی ادامه داد:قبل از سال ۱۳۹۷ ممنوعیتی برای صادرات پشم وجود نداشت. اما از سال ۱۳۹۷ به بعد با اوج گیری تحریمها و اینکه ممکن بود طرف خارجی پشم ظریف تحویل ایران ندهد ممنوعیت صادرات لحاظ شد. اما اخیرا بر اساس آمار چهار ماهه ابتدایی سال که توسط گمرک منتشر شده بیش از هزار تن پشم سفید وارد کشور شده است و به نظر میرسد که این نگرانی از لحاظ تامین پشم برطرف شده باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با بیان اینکه سه سال است صادرات پشم متوقف شده است، گفت: تا پیش از ممنوعیت صادرات، بازارهای هدف پشم رنگی و سفید هند، چین و کشورهای آسیایی که تولید قالی و صنایع دستی دارند، بودند. اما بایستی پس از بازگشایی مسیر صادرات بر روی بازارهای هدف بیشتری تمرکز کنیم.
صدر دادرس در ادامه گفت: موانع صادرات پشم رنگی برداشته شده است و امیدواریم در کمتر از یک ماه دیگر شاهد از سرگیری صادرات باشیم.
بیشتر بخوانید:ترکها صاحب ۹۰ درصد بازار نخ ایران شدند!
وی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است از مغولستان پشم وارد کنیم یا خیر؟ افزود: موضوع واردات پشم از این کشور فعلا در حد یک پیشنهاد به اتاق بازرگانی بوده که یعنی این امکان هم وجود دارد، ولی هنوز وارداتی صورت نگرفته است.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت پشم رنگی در کشور کیلویی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان و قیمت پشم سفید بسته به نژاد دام متفاوت است. یعنی ظریفترین پشم سفید که متعلق به گوسفندان نژاد بلوچی در منطقه سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی است کیلویی۱۶ تا ۱۷ هزار تومان قیمت دارد و قیمت پشم نژادهای دیگر در استانهای کرمانشاه، لرستان، همدان و اصفهان کیلویی۴۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در پایان گفت: صادرات پشم میتواند هر چند اندک، ولی برای صنعت دامپروری کشور ارز آوری داشته باشد.