تاریخ انتشار: ۱۷:۰۳ - ۰۳ دی ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
چرا «برق هسته‌ای» دیگر به کار نمی‌آید؟

هزینه نیروگاه هسته‌ای بوشهر برای اقتصاد چقدر است؟

انرژی‌های نو با سرعتی بیش از آنچه تصور می‌شد در حال سهم گرفتن از بازار انرژی در جهان هستند و این برای کشور‌هایی مانند ایران، که دارنده بزرگ‌ترین منابع انرژی فسیلی هستند، خبر خوبی نخواهد بود.

اقتصاد۲۴- برآورد‌های شرکت «بریتیش پترولیوم» (BP) در سال ۲۰۲۰ میلادی نشان می‌دهد که با وجود گسترش سریع منابع انرژی تجدیدپذیر در جهان، هنوز هم حدود ۸۴ درصد از نیاز جهان به انرژی توسط منابع انرژی فسیلی تامین می‌شود.

اما ظاهرا اوج‌گیری بحران‌های محیط زیستی و روی کار آمدن دموکرات‌ها در آمریکا (که طرفدار همکاری با چین و دیگر کشور‌ها برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای هستند)، موجب شده که انرژی‌های نو بیش از پیش در معرض توجه قرار بگیرند.

حالا هم داده‌های جدیدی در دسترس هستند که نشان می‌دهند هزینه تامین انرژی به وسیله انرژی‌های تجدیدپذیر، در مسیری نزولی قرار گرفته و به این ترتیب، مصرف این انرژی‌ها دائما رو به افزایش است. این روند، چه تاثیری بر ایران و آینده اقتصاد ما بر جای می‌گذارد؟

آمار‌ها نشان می‌دهند که حدود ۷۷ درصد از تمام خودرو‌های فروخته شده در نروژ در سال ۲۰۲۱ میلادی، الکتریکی بوده‌اند، رقمی که به شدت تکان‌دهنده است. گزارش «مجمع جهانی اقتصاد» (World Economic Forum) هم حکایت از این دارد که در کشور‌های حوزه اسکاندیناوی، همین حالا هم بین ۲۰ تا ۵۰ درصد از خودرو‌هایی که هر سال به فروش می‌رسد، در سبد خودرو‌های الکتریکی هستند.


بیشتربخوانید:نشست اجلاس گلاسکو؛ از انرژی تا بسته بندی‌های تجدیدپذیر


همزمان، کشور‌هایی نظیر چین، بریتانیا، آلمان، فرانسه و برزیل، اعلام کرده‌اند که از سال ۲۰۴۰ میلادی به بعد، تولید و تردد خودرو‌های بنزینی در خیابان‌های‌شان ممنوع می‌شود. این کشور‌ها دست‌کم حدود ۴۰ درصد از مجموع تولید خودرو در جهان را در اختیار دارند.

عربستان سعودی می‌خواهد به قطب تولید «هیدروژن» در جهان بدل شود، سوختی که از آن به عنوان «سوخت آینده» یاد می‌شود.

به این ترتیب، اگر روند‌های کنونی ثابت باشند، تصمیمِ امروز این کشور‌ها بدان معنا خواهد بود که تا آن سال، دیگر کشور‌ها هم باید فکری به حال تولید خودرو‌های بنزینی کرده باشند و «موتور‌های درون‌سوز» (Internal combustion engine) را از برنامه تولیدشان کنار بگذارند.

اما کشور‌هایی در همسایگی ایران هم طرح‌های جاه‌طلبانه‌ای در حوزه انرژی‌های نو دارند. عربستان سعودی اعلام کرده که تا سال ۲۰۳۲ میلادی، می‌خواهد ظرفیت تولید برق خورشیدی خود را به حدود ۴۱ گیگاوات برساند، رقمی که از تولید امروزِ این انرژی در آلمان (که حالا رتبه دوم جهان در این حوزه را دارا است)، بالاتر است.

علاوه بر این، عربستان سعودی، با سرمایه‌گذاری‌های بسیار سنگین و جلب همکاری آمریکا و ژاپن، قصد دارد به بزرگ‌ترین تولیدکننده «هیدروژن» در جهان هم بدل شود. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان اقتصاد انرژی، «هیدروژن» را سوخت آینده جهان می‌دانند.

اما مهم‌ترین نکته در مورد انرژی‌های نو این است که هزینه تامین این انرژی‌ها دائما در حال کاهش بوده و این زنگ خطری برای تامین‌کنندگان کنونیِ انرژی‌های فسیلی در جهان است. برآورد‌های وب‌سایت Our World In Data، وابسته به دانشگاه «آکسفورد»، نشان می‌دهد که هزینه تامین انرژی الکتریکی، در فاصله سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ میلادی، حدود ۸۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

منبع: تجارت نیوز
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
نیروگاه هسته ای به خودی خود ایرادی ندارد ما نمونه امارات ترکیه داریم.

اما پولی برای انرژی برق تولیدی هسته ای خرج نشده، مگر نه الان بایده ده نیروگاه هسته ای میداشتیم. مطمئنا امارات ترکیه هم اقتصادی و هم جهان از لحاظ امنیتی بررسی شدند . داشتن نیروگاه هسته ای بخودی خود مشکلی نمی افریند مگر نه طبق منطق همین ایراد باید از امارات ترکیه عربستان گرفت
ارسال نظر