تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۰۵ دی ۱۴۰۰

چند درصد دانش‌آموزان نخبه ایرانی به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند؟

بر پایه گزارش بنیاد ملی نخبگان ایران، تا مرداد ۱۳۹۹، از میان دارندگان رتبه‌های ۱ تا ۱۵۰ کنکور سراسری ورود به دانشگاه‌های ایران نیز ۲۷.۱ کشور را ترک کرده و ۲۵.۵ درصد از آن‌ها مقیم خارج از کشور شده بودند و فقط ۳.۷ درصد از آن‌ها به ایران بازگشته‌اند

اقتصاد ۲۴-گزارش بنیاد ملی نخبگان ایران نشان می‌دهد که تا کنون تنها ۴.۴ درصد از برگزیدگان المپیاد‌های دانش‌آموزی و ۳.۷ درصد از دارندگان رتبه‌های برتر کنکور به ایران بازگشته‌اند.
به گزارش یورونیوز و بر پایه این گزارش که بر اساس تحلیل آمار دریافتی از اداره گذرنامه ایران در بازه زمانی سال ۱۳۸۰ تا مرداد ۱۳۹۹ تهیه شده، ۳۹.۱ درصد از برگزیدگان المپیاد‌های دانش‌آموزی از کشور خارج شده و ۳۷.۲ درصد از آن‌ها مقیم یک کشور دیگر شده‌اند و تنها ۴.۴ درصد از آن‌ها به ایران بازگشته‌اند.
البته این گزارش حاکی است که ۵۶.۶ درصد از برگزیدگان المپیاد‌های دانش‌آموزی تا مرداد ۱۳۹۹ مقیم ایران بوده و وضعیت اقامت ۶.۲ درصد از آن‌ها نیز نامشخص بوده است.

بر پایه گزارش بنیاد ملی نخبگان ایران، تا مرداد ۱۳۹۹، از میان دارندگان رتبه‌های ۱ تا ۱۵۰ کنکور سراسری ورود به دانشگاه‌های ایران نیز ۲۷.۱ کشور را ترک کرده و ۲۵.۵ درصد از آن‌ها مقیم خارج از کشور شده بودند و فقط ۳.۷ درصد از آن‌ها به ایران بازگشته‌اند. این نسبت‌ها در میان دارندگان رتبه‌های یک تا هزار به ترتیب ۱۶.۷، ۱۵.۴ و ۲.۶ درصد بوده است.


بیشتر بخوانید: بحران آتی دانشگاه‌ها، صندلی‌های خالی است/ دانش آموختگان بیکار، دانشجویان مهاجر و توسعه ناتمام


همچنین نرخ اقامت در ایران نیز با افزایش رتبه‌های کنکور افزایش یافته؛ در حالی که ۶۹.۱ درصد از دارندگان رتبه‌های یک تا ۱۵۰ در ایران اقامت داشته‌اند که این نرخ در میان دارندگان رتبه‌های یک تا هزار ۷۸.۳ درصد بوده است.
اگر سه معیار برگزیده شدن در المپیاد‌های دانش‌آموزی، کسب رتبه یک تا ۱۵۰ و یک تا هزار کنکور سراسری به عنوان معیار‌های رتبه‌بندی سطح نخبگی دانش‌آموزان در نظر گرفته شود، گزارش گزارش بنیاد ملی نخبگان ایران نشان می‌دهد که با افزایش سطح استعداد و نخبگی تمایل به خروج از کشور و اقامت در خارج افزایش می‌یابد.

ارسال نظر