تاریخ انتشار: ۱۸:۲۶ - ۰۵ دی ۱۴۰۰

میراث احمدی نژاد، نفت را بهم می‌ریزد؟ / ماجرای عزل اصولی چیست؟

بنا بر شنیده‌ها در روز ۱۲ آبانماه سال ۱۴۰۰، ساعت ۶ بعدازظهر زمانی که اصولی در حال اتمام کار روزانه و مراجعه به منزل بوده؛ منشی دفتر او، به اتاقش مراجعه و تاکید می‌کند تماسی گرفته شده و در آن خبر از برکناری وی داده شده است.

اقتصاد ۲۴-۲۲ آذر ۱۳۸۹، یکی از تاریخی‌ترین وقایع تاریخ انقلاب اسلامی با برداشتن متکی وزیر امور خارجه وقت آنهم در سفر خارجی رقم خورد؛ از آن سال تا کنون از برکناری‌های یک مرتبه مدیران بدون اطلاع آنان و مواردی مشابه ازاین دست با عنوان تغییرات مدیریتی احمدی نژادی یاد می‌شود!

دراین بین این روز‌ها با آمدن تیم فعلی نفت که همگان از یاران نفتی احمدی نژاد بوده اند و به اذعان برخی از کارشناسان قرارهم نبوده بازی به سمتی رود که این تیم عنان کار نفت را در دست بگیرند، اما شد؛ این نگرانی تشدید گردیده که میراث احمدی نژاد برای مدیرانش، اینبار مدیران نفت را هدف بگیرد و همین امر بر نگرانی بسیاری از مدیران نسبت به تغییرات لحظه‌ای و بی خبر افزوده است.
شاید دراین میان رفتار برخی از مدیران نفت نیز براین امر دامن زده است. به عنوان مثال، رفتار خجسته مهر با علی اصولی مدیرعامل شرکت نفت خزر نیز از این دست روش‌ها بوده که این خود بر ایجاد ناامنی شأنی در بین مدیران بالاخص حوزه نفت دامن زده است.

بنا بر شنیده‌ها در روز ۱۲ آبانماه سال ۱۴۰۰، ساعت ۶ بعدازظهر زمانی که اصولی در حال اتمام کار روزانه و مراجعه به منزل بوده؛ منشی دفتر او، به اتاقش مراجعه و تاکید می‌کند تماسی گرفته شده و در آن خبر از برکناری وی داده شده است. به همین راحتی مدیرعاملی که بیش از ۹ سال سابقه حضور در شرکت نفت خزر را داشته کنار گذاشته می‌شود و فردی دیگر به عنوان سرپرست معرفی می‌شود.


بیشتر بخوانید: قرارداد سوآپ گاز ایران را به قطب انرژی منطقه بدل می‌کند


اما نکته دیگر نیز دراین نوع انتصاب برنگرانی‌ها می‌افزاید و آن رسم نانوشته احمدی نژاد در عزل و نصب‌های مدیران است که جای هیچگونه تشکری از مدیرعامل قبلی باقی نمی‌گذارد و تنها بر وظایف مدیرعامل معرفی شده تاکید می‌گردد.
دراین بین بسیاری از کارشناسان نسبت به این نوع تغییرات مدیریتی نگاهی بدبینانه دارند و معتقدند این اتفاق‌ها موجب دلسرد شدن مدیران این صنعت و عدم ریسک پذیری آنان در شرایط این روز‌های جنگ اقتصادی و عدم حضور در خط مقدم این جنگ می‌گردد؛ مساله‌ای که در بلند مدت با کاهش تعهد سازمانی مدیران می‌تواند منجر به عواقبی ناخوشایند برای اقتصاد کشور شود؛ بنابراین شاید لازم باشد وزیرنفت دولت سیزدهم طی بخشنامه و یا توصیه‌نامه‌ای به مدیران ۴ شرکت اصلی خود اصول و نحوه تغییرات مدیریتی را گوشزد و به قانون بدل نماید؛ تا هرمدیری با سلیقه و نوع رفتار ناپخته خود عواقب ناخوشایندی را در این صنعت رقم نزند؛ چراکه ادامه این روند نادرست می‌تواند صنعت نفت کشور را با بحران جدی مواجه سازد که قطعا دود آن چند سال دیگر در چشمان اقتصاد کشور خواهد رفت!

نفتی‌ها

ارسال نظر