اقتصاد۲۴- با فروکشکردن همهگیری کرونا در جهان، اقتصادهای کوچک و بزرگ دنیا بعد از دو سال رشد پایین اقتصادی، حالا خود را برای رونق تولید آماده میکنند.
در این میان ایران نیز اگرچه همچنان با تحریمهای شدید آمریکا رو به رو است، اما توانسته رشد اقتصادی خود را از ۱.۸ درصد در ۶ ماهه اول سال ۹۹ به ۳.۳ درصد در ۶ ماهه اول امسال برساند.
این اعداد نشان میدهد اقتصاد ایران در ۶ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشاب سال قبل ۱.۵ درصد بزرگتر شده است.
نگاهی به رشد اقتصادی کشور بدون احتساب نفت، اما نشان میدهد که اقتصاد بدون نفت در ایران در ۶ ماه اول امسال تنها ۰.۵ درصد افزایش داشته و از ۱.۹ درصد در بهار و تابستان سال ۹۹ به ۲.۴ درصد در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ رسیده است.
رشد تولید ناخالص داخلی در گروه نفت نیز تایید میکند که سهم نفت در رشد اقتصادی ایران در سال جاری بیشتر شده به گونهای که اگرچه در ۶ ماه اول سال ۹۹، گروه نفت رشدی منفی ۰.۱ درصدی را به ثبت رسانده بود، این عدد در ۶ ماهه اول امسال به ۱۵.۱ درصد افزایش پیدا کرده که حکایت از رشد ۱۵.۲ درصدی نفت در این مدت دارد.
این اعداد نشان میدهد صادرات نفت ایران در این مدت با وجود تحریمها افزایش داشته است.
بیشتربخوانید: افزایش ۴۰ درصدی واردات نفت چین از ایران
پیش از این نیز رئیسجمهوری با بیان اینکه یقین دارم تحریمها و تنگناها ما را متوقف نمیکند، گفته بود که تحریم ما را در پیشرفت مصممتر میکند و امروز آثار این باور را در قالب بعضی از گشایشها در صادرات نفت و وصول درآمد آن مشاهده میکنیم.
در ماههای گذشته و همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم، روشهای جدید برای فروش نفت در دستور کار قرار گرفت. جواد اوجی یکی از مهمترین برنامههای خود برای مدیریت وزارت نفت را افزایش صادرات نفت و تهاتر آن عنوان کرده بود.
موضوعی که حالا بعد از گذشته حدود ۴ ماه از عمر دولت سیزدهم قابل مشاهده است.
در این زمینه همچنین الیاس نادران، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفته بود که صادرات نفت ما شرایط خیلی بهتری دارد، پول نفت به چرخه کالایی کشور وارد میشود، این موضوع اغراقآمیز نیست، بلکه واقعیت است.
واقعیتی که حالا با نیم نگاهی به آمارهای اقتصادی قابل اثبات است و نشان میدهد تحریم اگرچه فعالیتها برای صادرات نفت را با مشکل مواجه کرده، اما هیچ گاه نتوانسته مسیر ایران را برای فروش نفت خود مسدود کند.
پیش از این مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به جلسه مشترک روز گذشته مجلس و دولت، گفته بود که افزایش فروش نفت، میعانات گازی، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی از مهمترین اقدامهای وزارت نفت در دولت سیزدهم بوده است.
نخعی با تاکید بر اینکه این اقدامها برای اقتصاد بسیار موثر بوده، گفت: علاوه بر آنکه صادرات نفت به مشتریان قدیمی بیشتر شده، بازاریابیهای جدیدی نیز انجام شده است.
به گزارش ایرنا، با توجه به نیاز دنیا به انرژی و با استفاده از توان و ظرفیت دستگاه سیاست خارجی، فروش نفت بهصورت تهاتری در دستور کار ایران قرار گرفته است، در این زمینه تهاتر نفت با کالا و سرمایهگذاری از روشهایی است که انجام میشود.