تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۰۷ دی ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری پارس آریان:

حال بورس خراب است چون اقتصاد ایران غیر قابل پیش بینی شده

متغیر‌های اثر گذار بر بازار مانند قیمت دلار و عملکرد شرکت‌ها مثبت است، در یک سال اخیر قیمت‌ها افت خوبی داشتند و نسبت پی بر‌ای فروارد بسیار مناسب است و کف تاریخی بازار سهام را شاهد هستیم، اما نکته مهم این است که تقاضا در بازار نیست.

اقتصاد ۲۴-بازار سهام بیش از یکسال است که شاهد روند فرسایشی و نزولی است.

ارزش معاملات با کاهش قابل توجهی روبرو است و خروج نقدینگی از این بازار را شاهد هستیم.

شاخص کل با نوساناتی در محدوده ۱.۳ میلیون واحد تا ۱.۵ میلیون روبرو است و پرتفوی سهامداران با توجه به ریزش‌های رخ داده با کاهش ارزش روبرو است.


بیشتر بخوانید: بورس متعادل است/ منفی شدن برخی از سهم‌ها طبیعی است


علی اکبر امین تفرشی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری پارس آریان در خصوص چشم انداز بازار سهام گفت: با توجه به گزارشات منتشر شده شرکت ها، به نظر می‌رسد بازار بعد از ریزش‌هایی که داشته است امکان صعود دارد. سطح عمومی قیمت‌ها اکنون در حد بسیار قابل قبولی قرار دارد و با قیمت‌های جذابی برای سرمایه گذاری روبرو هستیم.

امین تفرشی گفت:، اما با وجود جذابیت قیمت‌ها در بازار شاهد آن هسیتم که تقاضایی در بازار شکل نمی‌گیرد، که اگر طرف تقاضا تقویت شود شرایط قیمتی در بازار به شکلی است که امکان جهش قیمت‌ها وجود دارد.

این خبره بازار‌های مالی در ادامه افزود: متغیر‌های اثر گذار بر بازار مانند قیمت دلار و عملکرد شرکت‌ها مثبت است، در یک سال اخیر قیمت‌ها افت خوبی داشتند و نسبت پی بر‌ای فروارد بسیار مناسب است و کف تاریخی بازار سهام را شاهد هستیم، اما نکته مهم این است که تقاضا در بازار نیست، به شکلی که ارزش معاملات روزانه بازار از ۲۰ هزار میلیارد تومان به ۲-۳ هزار میلیارد تومان روزانه رسیده است.

سایه ابهامات بر سر بازار

امین تفرشی گفت: روند فعلی بازار ریشه در ریسک‌های سیستماتیک حاکم بر بازار و نبود اعتماد در بین سهامداران است. آینده مذاکرات برجامی و این که توافق می‌شود یا خیر موضوعی است که تصمیم گیری سرمایه گذاران را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در هر مورد رویکرد سرمایه گذاران متفاوت خواهد شد. مورد دیگر که باید به آن توجه شود قیمت ارز است که دولت جدید چه رویکردی را در این حوزه اتخاذ می‌کند و در شرایط فعلی آنقدر شرایط عدم اطمینان بر تصمیم گیری‌ها قوی است که آثار مثبتی مانند نرخ ارز هم بر بازار و افزایش تقاضا بی اثر بوده است. در شرایط فعلی تمام پول‌هایی که در روز‌های اوج بازار وارد شده بود از بازار خارج شده و تازمانی که اقتصاد شرایط پیش بینی شونده‌ای پیدا نکند سرمایه گذار ورود نمی‌کند.

امین تفرشی در ادامه گفت: متغیر‌هایی مانند نرخ سوخت، نرخ خوراک، نحوه قیمت گذاری خودرو مواردی است که باید تعیین تکلیف شود، از طرفی روند سیاست‌های قیمت گذاری دستوری نیز شفاف نیست و باعث شده تا اعتماد سرمایه گذاران به بازار جلب نشود. این نگرانی‌ها منجر شده تا تقاضای لازم در بازار شکل نگیرد و تا این ابهامات برطرف نشود شرایط بازار بهبود پیدا نمی‌کند، حتی با وجود نرخ ارز بالا و P بر E مناسب.

چشم انداز بازار مثبت است اما...

وی در پایان گفت: پیش بینی می‌شود که مذاکرات برجام در نهایت به سرانجام می‌رسد و ناگزیر توافقی شکل خواهد گرفت. حال در جهت مثبت یا منفی، و در نهایت روند بازار‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد در این شرایط امکان رشد فراهم می‌شود و برای استحکام و تداوم این روند باید برخی سیاست‌های دولت هم تعدیل شود.

در شرایط فعلی دولت از یک مصوبه ۱۰ ماده‌ای سخن به میان آورده است که می‌تواند به عنوان یک گام مثبت به بازار کمک کند. در مجموع چشم انداز بازار مثبت ارزیابی می‌شود، اما باید شرایط اقتصادی کشور قابلیت پیش بینی داشته باشد تا بازار‌های مالی بهبود داشته باشد و اعتماد سرمایه گذاران جلب شود.

ارسال نظر