تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۱۰ دی ۱۴۰۰
در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد؛

کاهش ۶۴ درصدی قاچاق لوازم خانگی 

مقایسه آمار کشفیات لوازم خانگی در سال ۹۹ (۳ هزار میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان) نسبت به امسال (۱ هزار میلیارد و ۱۲۴ میلیون تومان) نشان دهنده کاهش ۶۴ درصدی قاچاق لوازم خانگی است.

اقتصاد ۲۴- امیرمحمد پرهام فر مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: از خرداد ۹۷ واردات لوازم خانگی ممنوع شد، اما در مبادلات مرزی و مرز نشینی همچنان واردات لوازم خانگی آزاد بود. زیرا مرزنشینان از معافیت‌هایی برخوردارند که می‌توانند کالا‌هایی را از جمله لوازم خانگی به کشور وارد کنند.

او افزود: دو ماه پیش نیز ورود لوازم خانگی کره‌ای به موجب مصوبه کارگروه وزارت صنعت، معدن و تجارت ممنوع شد. حتی ورود برند‌های کره‌ای که در سایر کشور‌ها تولید شوند نیز ممنوع است. اما هم اکنون واردات لوازم خانگی در رویه مرزنشینی وجود دارد.

او ادامه داد: اکنون طی این دو ماه تغییر محسوسی نسبت به قاچاق لوازم خانگی نداشتیم. اما طی سه سال گذشته که واردات لوازم خانگی به صورت رویه تجاری ممنوع شده، چون ظرفیت تولید لوازم خانگی برای پاسخگویی به نیاز داخلی وجود نداشت، شاهد ورود قاچاق آن به کشور بودیم. زیرا لوازم خانگی جزء کالا‌های ضروری محسوب می‌شوند و نمی‌توان آن ها را با تصمیمات مقطعی و ناگهانی ممنوع کرد.

آمار کشفیات سال 98 سال 99 8 ماهه 1400

لوازم خانگی 735 میلیارد تومان 3 هزار میلیارد و 51 میلیون تومان 1 هزار میلیارد و 25 میلیون تومان
لوازم صوتی و تصویری 96 میلیارد و 800 میلیون تومان 94 میلیارد و 400 میلیون تومان 99 میلیارد و 700 میلیون تومان پرهام فر گفت: طی این سه سال که فرصتی برای تولیدکنندگان ایرانی فراهم شده، مردم و بازار نسبت به قیمت و کیفیت لوازم خانگی تولید داخل، نارضایتی‌هایی را دارند. زمانی که کشوری سیاست‌های حمایتی را برای تولید داخلی اعمال می‌کند، انتظار این است که به موازات آن، بهبود کیفیت و قیمت کالا‌های تولیدی داخل نیز وجود داشته باشد.


بیشتربخوانید:وقتی پای کپی برداری به کارخانه‌های لوازم خانگی باز می‌شود


او ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت‌های خوبی برای تولید لوازم خانگی در داخل کشور به وجود آمده است، اما مسیری نیست که یک شبه طی شود. این موضوع باید همواره مدنظر باشد که حمایت بی حد و مرز، باعث می‌شود که آن صنعت پیشرفت نکند.

پرهام فر در پایان گفت: در حوزه خودرو نیز شاهد این موضوع هستیم. سال‌های سال است که به جهت حمایت از تولید داخل تعرفه‌های سنگین وضع شده و واردات خودرو‌های خارجی ممنوع شده، اما اثر خوبی را در داخل شاهد نبوده ایم. قیمت کالای داخلی در یک مسابقه تک نفره، علی رغم اینکه تمام رقبا را برای آن کنار زده ایم، برنده نبوده است؛ بنابراین شاهد افزایش قیمت و افت کیفیت و تنوع محصولات هستیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر