اقتصاد24- طبق یک مطالعه مقدماتی که توسط محققان به انجام رسیده است، زمانی که کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم از عینک گوگل -که با اپلیکیشن اختصاصی خود در گوشی های هوشمند فعال میشود- استفاده میکنند، امکان تشخیص چهره و تعامل اجتماعی برای آنها آسانتر میشود.
در مرحله نخست این روش درمانی، ۱۴ کودک مبتلا به بیماری اوتیسم را در خانه و در موقعیتی قرار دادند تا از عینک گوگل استفاده کنند تا بتوانند مهارت های برقراری ارتباط و امکان بروز عکس العمل درست را با اعضای خانواده خود تمرین کنند. ۱۲ خانواده از این تعداد اعلام کردند که کودکشان بعد از استفاده از عینک گوگل و اپلیکیشن اختصاصی آن، ارتباطات چشمی و احساسی بیشتری را با دیگر اعضا برقرار کرده اند.
در هر حال نتیجه نهایی هر آنچه که باشد، بسیار امیدوارکننده است. کمپانی های بزرگ و کوچکی در طی سالیان اخیر در این مسیر قدم گذاشته اند. شرکت سامسونگ چهار سال پیش، اپلیکیشنی را ارائه داده بود که هدف مشابهی را با برنامه فوق الذکر دنبال می کرد.
کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است احساسی را تشخیص دهند و به آنها پاسخ دهند، بنابراین برنامه به آنها یک بازخورد می دهد تا به آنها کمک کند تا مهارت های خود را توسعه دهند.
یکی از محققان ارشد دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا، گفت: استفاده از Superpower Glass کودکان را به دنبال کردن تعامل اجتماعی تشویق میکند.
او در نامه الکترونیکی خود گفت که این سیستم موثر است زیرا ابتکار اجتماعی کودک را تشویق می کند و کودکان متوجه می شوند که قادر به جذب احساسات دیگران هستند".
این برنامه بر مبنای هوش مصنوعی تدوین شده و برای ارائه بازخوردی است که به کودکان کمک می کند تا چهره ها را شناسایی و احساسات خود را شناسایی کنند. هنگامی که کودک به یک چهره نگاه می کند، یک چراغ سبز روشن می شود و سپس از برنامه به عنوان یک عبارت بیانگرانه استفاده می کند که به او در مورد احساسات ظاهری در آن چهره، می گوید؛ خوشحال، عصبانی، ترسناک و یا تعجب آور.
والدین می توانند از این برنامه برای شناسایی پاسخ فرزندان خود استفاده کنند و به کودک اطلاع دهند که او چگونه از احساسات و خواسته هایش آگاه است.