تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۸
در گفتگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

جنس کمک‌های خارجی به سیل‌زدگان ایرانی چه بود؟/ چه کشورهایی کمک کردند؟

رییس هیات مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با اشاره به کمک‌های انسان دوستانه آلمان و کویت به سیل‌زدگان ایرانی به ارائه توضیحاتی درباره جنس این کمک‌ها پرداخت.

المیرابابایی، اقتصاد۲۴ – بارش‌های فراوانی که از اواخر اسفند سال گذشته آغاز شد، مناطق مختلف ایران را دچار سیل کرد و ضمن گرفتن جان تعداد زیادی از هموطنان و بی‌خانمان شدن ده‌ها هزار تن، خسارات بی‌شماری به خانه‌ها، زمین های زراعی، صنایع، زیرساخت‌های شهری و جاده‌های مواصلاتی به خصوص در استان های مازندران، گلستان، لرستان، فارس و خوزستان وارد کرد.

در این میان علاوه بر کمک های مردمی، برخی کشورها نیز برای کمک به سیل زدگان ایرانی دست به کار شده اند به طوری که کمک های اهدایی از صلیب سرخ آلمان و هلال احمر کویت به سیل‌زدگان روز گذشته به فرودگاه امام خمینی رسید تا به دست سیل زدگانی که این روزها با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند برسد.

علی رستمی رییس هیات مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) دراین باره به خبرنگار اقتصاد24 گفت: کمک های انسان دوستانه ابتدا از آلمان و سپس از کویت به ایران آمد که این کمک ها بیشتر از نوع قایق، موتور قایق و مواد خوراکی بوده است که از لحاظ پروازی تا به حال سه پرواز به فرودگاه امام نشسته اند؛ اولین پرواز از سوی آلمان و پرواز دوم و سوم هم از سوی کویت به مقصد ایران نشست.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد 24 که آیا صرفا کشورهای مشخصی می توانند به ایران کمک کنند؟ پاسخ داد: سیاستگذاری درباره این مسئله به عهده وزارت امور خارجه است و شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی هم بر اساس دستورالعمل این وزارتخانه عمل می کند و تنها در مواردی که درخواست آن از سوی وزارت امور خارجه به ما اعلام شود ما قادر به پذیرش کمک ها هستیم.



اما نکته‌ حائز اهمیت درباره‌ محموله‌ کمکی آلمان است که با دقت در لیست اجناس ارسال شده می توان دریافت که آلمان بیشتر تمایل به ارسال تجهیزات امدادی داشته است تا اقلام ضروری مثل بسته‌های غذایی و چادر .

البته مارک هافمن، نماینده صلیب سرخ آلمان پیشتر درباره جزئیات کمک های ارسالی گفته بود که این کمک ها از سوی دولت آلمان ارائه شده است که با آن ۴۰ قایق امداد موتوردار و تجهیزات فنی قابل استفاده توسط امدادگران هلال احمر ایران نظیر چکمه و لباس تهیه شده است که گفته می شود این مبلغ ۳۰۰ هزار یورو بوده است که تمامی آن صرف خرید تجهیزات و انتقال آن‌ها به ایران شده است.

البته سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران لیست این کمک ها را شامل ۴۰ فروند قایق نجات از سیلاب با تجهیزات کامل (پرتابل دارای کفی آلومینیومی و پارو)، ۴۰ دستگاه موتور قایق ۱۵ و ۲۰ سوزوکی، ۸۱ سوپ لباس سیلاب (پنج میل)، ۸۰ کلاه ایمنی نجات (دارای بند تنظیم شونده)، ۴۰ جلیقه نجات سیلاب (دارای سگک تنظیم شونده)، ۴۵جفت بوت سیلاب (کفش ساقدار)، ۲۸جفت نیم‌بوت سیلاب (کفش ساق کوتاه)، هفت جفت کفش مخصوص سیلاب (نئوپرن) و ۱۳ قلم تجهیزات فنی نجات از سیلاب (طناب، تسمه، کیف حمل، کیسه طناب قرقره ثابت و قرقره نجات) اعلام کرده است.

اما محموله های واردشده به ایران از سوی کویت بیشتر از نوع غذایی بوده است و در لیستی که خبرنگار اقتصاد24 از رییس هیات مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی دریافت کرده است محموله دریافتی از کویت شامل کالاهایی مانند غذا و دارو است که بیشتر به مناطق سیل زده لرستان و پل دختر به دلیل بحرانی تر بودن شرایط آنان ارسال شده است.
ارسال نظر