تاریخ انتشار: ۲۱:۰۳ - ۱۲ دی ۱۴۰۰

حمایت از گروه سام در راستای توسعه صادرات

با توجه به اینکه گروه سام در سال‌های اخیر توانسته محصولات جدید و با کیفیتی در خط تولید سابق سامسونگ تولید کند، در شرایط کنونی با حمایت دولت می‌تواند قابلیت بالایی برای صادرات داشته باشد.

اقتصاد۲۴بازار لوازم خانگی ایران تقریبا دو سالی است که در رکود به سر می‌برد و در همین مدت طبق آمار‌ها بیش از یک میلیون دستگاه تلویزیون قاچاق وارد کشور شده و این مساله نشان می‌دهد که تقاضا برای برخی برند‌های شناخته شده در ایران همچنان بالاست.

به گفته فعالان بازار، مساله قاچاق از زمانی تشدید شد که دو برند کره‌ای از ایران رفتند تا آنجایی که بسیاری از کالا‌هایی که امروز به صورت قاچاق وارد می‌شود، مربوط به همین دو برند است و با توجه به اینکه کالا‌های قاچاق هیچ گونه منافعی برای کشور ندارند، این مساله مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان قرر گرفت؛ زیرا ایران پیش از این محصولات این دو برند را در داخل تولید می‌کرد و ارزش افزوده حاصل از تولید این محصولات نصیب کشور می‌شد. اما امروز شرکتی مانند سامسونگ بیشترین تمرکز خود را روی سایت تولید خود در مصر گذاشته و از همان جا هم کالا‌های قاچاق وارد ایران می‌شود، در حالی که پیش از این سایت تولیدی ایران در اولویت بود و می‌توانست مرکز توزیع کالا‌های سامسونگ در خاورمیانه شود.

در حال حاضر گروه سام که پیش از این محصولات سامسونگ را در ایران را تولید می‌کرده، از ابتدای سال گذشته برای بهره برداری مناسب از خط تولید خود محصولات جدیدی در بخش ال سی دی و... تولید و عرضه کرده است که توانسته رضایت مشتریان را جلب کند، اما با توجه به قابلیتی که در این شرکت وجود دارد هنوز دولت حمایت‌های لازم برای تکمیل ظرفیت تولید در این شرکت را انجام نداده است.

یک نماینده مجلس با اشاره به اینکه در حال حاضر صنعت لوازم خانگی در ایران به دلیل وجود تولیدکننده‌های مختلف قابلیت این را دارد که بازار رقابتی در داخل ایجاد نماید، گفت: در واقع بازار لوازم خانگی مانند خودرو نیست که تنها چند شرکت در بازار فعالیت داشته باشد و نوعی فضای رانت به وجود بیاید، اما این مساله مشروط به این است که از همه تولیدکننده‌ها حمایت شود و تمام تسهیلات به یک تولید کننده داده نشود.

سید جواد حسینی کیا با اشاره به اینکه شرکت‌هایی که قبلا محصولات سامسونگ و... تولید می‌کردند ظرفیت بالایی برای تولید دارند، افزود: در شرایط کنونی واردات قطعات و تجهیزات سامسونگ نیازمند مصوبات قانونی است که باید در این زمینه موانع برطرف شود تا با استفاده از بستر‌هایی که در کشور وجود دارد به سمت افزایش تولید و صادرات در کشور برویم.

او با تاکید بر اینکه در صنعت لوازم خانگی پیش از این همه ظرفیت‌ها به واحد تولیدی داده شده که از آن تسهیلات در مسیر ارتقای کیفیت تولید استفاده نکرده است، اظهار کرد: به طور قطع دولت باید در این زمینه به ظرفیت واحد‌های تولیدی توجه کند و شرکت‌هایی که پیش از این از امکانات بهره‌مند شده اند، اما نتوانسته اند در تولید و صادرات توفیقی داشته باشند حتما باید تغییراتی در اعطای تسهیلاتشان ایجاد شود و از واحد‌های تولیدی دیگر در مسیر توسعه صادرات حمایت شود.

حمایت‌ها از تولید، منطقی شود

چندی پیش معاون طرح و برنامه وزارت صمت درخواستی سفارشی برای یک تولیدکنندۀ لوازم خانگی از بانک مرکزی داشته تا زمینه پرداخت تسهیلات ارزی و ریالی برای آن فراهم شود. این درخواست از آنجایی حاشیه ساز شد که قبل‌تر هم این واحد تولیدی تسهیلات دریافت کرده و امکان استفاده مجدد از تسهیلات را نداشته است. حمایت عجیب وزارت صنعت از یک لوازم خانگی موجب اعتراض بسیاری از تولیدکننده‌ها و حتی رسانه‌ها شد، زیرا در سال‌های گذشته برخی از سایر تولیدکننده‌های داخلی از تسهیلات برای تولید استفاده نکرده بودند و همین مساله شائبه‌های زیادی بر رویکرد جانبدارانه برخی مدیران وزارت صنعت از برخی شرکت‌ها شده است.

در شرایط کنونی با توجه به اینکه بخشی از نیاز بازار توسط کالا‌های قاچاق تامین می‌شود و البته این امر حکایت از این دارد که بسیاری از مصرف کننده‌ها هنوز به دنبال استفاده از برند خارجی هستند. در همین زمینه دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر شرکت‌هایی که قبلا محصولات کره تولید می‌کردند در حال حاضر محصولات با کیفیت خوب عرضه می‌کنند، گفت: به طور قطع بخشی از تقاضا برای کالا‌های قاچاق ناشی از عدم اطلاعات از برند‌های جدید است و از طرف دیگر باید فرهنگ سازی در این زمینه انجام شود تا مردم به محصولات داخلی اعتماد کنند.

منبع: خبرگزاری موج

ارسال نظر