تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۱۳ دی ۱۴۰۰
علی خانی:

کارگروه توسعه تجارت در منطقه آزاد اروند ایجاد می‌شود

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار‌های سازمان منطقه آزاد اروند از تشکیل کارگروه توسعه تجارت در این منطقه خبر داد.

اقتصاد۲۴ - علی خانی در نخستین دیدار خود با هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر گفت: در این کارگروه که یک رکن اصلی آن اتاق‌های بازرگانی آبادان و خرمشهر خواهند بود با همکاری سایر مجموعه‌های ذی مدخل مشکلات مطرح، تحلیل و بررسی خواهد شد که امید است با ارائه راهکار‌های مناسب به نتایج مطلوب برسیم.

خانی با اشاره به سابقه تاریخی تجارت و بازرگانی در خرمشهر، افزود: می‌بایست بندر خرمشهر را که یکی از بندر‌های بزرگ خاورمیانه بوده و وضعیت فعلی آن به هیچ وجه قابل قیاس با گذشته نیست را دوباره احیا و فعال کرد و به جایگاهی برسانیم که درشأن این شهرستان باشد.


بیشتر بخوانید: بهره مندی از توسعه کشاورزی با ایجاد اداره کل جهاد کشاورزی منطقه آزاد اروند


وی، یاد آور شد: اتاق‌های بازرگانی را شرکای راهبردی برای سازمان منطقه آزاد اروند می‌دانیم.

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار‌های سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: با تشریک مساعی و یک تعامل دو سویه می‌توانیم برای توسعه تجارت، بازرگانی و همچنین پویایی اقتصادی در منطقه گام برداریم.

خانی با اشاره به از دست دادن بسیاری از زیرساخت‌ها بعد از جنگ تحمیلی و عدم لایروبی اروندرود تصریح کرد: بعضی از مشکلات به تصمیم گیری در رده‌های بالای دولتی و حاکمیتی نیاز دارد و طبیعتا سازمان منطقه آزاد اروند هم پیگیری‌های لازم را در این زمینه انجام خواهد داد.

وی، پویایی اتاق بازرگانی خرمشهر را برای استان خوزستان و کشور مهم ارزیابی کرد و افزود: دراین جنگ اقتصادی باید بخشی از این نبرد را شما راهبری کنید.

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار‌های سازمان منطقه آزاد اروند، با تاکید بر این مهم که بنا داریم جلسات ما نتیجه محور باشد؛ گفت: مهم است که در جلسه بعدی با اتاق بازرگانی خرمشهر بتوانیم برخی مسائل مطرح شده در این جلسه را حل کرده باشیم.

خانی اظهار داشت: آموزش زیربنای توسعه است توقع داریم اتاق بازرگانی خرمشهر در این مورد فعالانه‌تر ورود کند وعلاوه بر آموزش به بازرگانان به لحاظ سابقه‌ی تجاری شهرستان خرمشهردرآموزش به شهروندان نیز تلاش کند؛ به این خاطرکه این استعداد در این شهرستان وجود دارد وبدینوسیله می‌توان بخشی از مشکل اشتغال را نیز حل کرد.

وی تاکید کرد: تعامل با تجار سایر کشور‌ها و برگزاری نشست‌های مشترک به ویژه با تجار عراقی را بیش از پیش برنامه ریزی کنید. هرچند اتاق بازرگانی وظیفه اجرایی ندارد، اما می‌تواند در رایزنی و دیپلماسی بسیار فعال و موثرعمل کند.

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار‌های سازمان منطقه آزاد اروند، همچنین یادآورشد که باید در سازمان منطقه آزاد اروند تسهیل کننده حضور تجار اتباع خارجی به ویژه عراقی باشیم چرا که کشورعراق یک شریک مهم و استراتژیک برای ایران است.

خانی افزود: از اتاق بازرگانی انتظار می‌رود یک بسته پیشنهادی در خصوص بازارچه مرزی ارائه دهد که بتوانیم آن را در میدان عمل به منصه ظهور برسانیم.

وی با اشاره به اینکه باید پروسه‌ها و فرآیند‌ها را برای صدور کارت بازرگانی کوتاه کنیم؛ اعلام کرد: تسهیل در صدور کارت بازرگانی با کمک اتاق‌های بازرگانی دو شهرستان باید اتفاق بیافتد.

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار‌های سازمان منطقه آزاد اروند افزود: ارزش غیر واقعی کالا‌های صادراتی نیز یکی از موانع اصلی صادرات است که باید ضمن بررسی علل آن برای حل این مسئله تلاش کرد.

منبع: منطقه آزاد اروند
ارسال نظر