تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۳ دی ۱۴۰۰
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران:

ایران جایگاه صادرات پسته به اروپا را از دست داد

 رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: قرار است گزارشی تخصصی در خصوص علل بازگشت محصولات صادراتی کشاورزی به کشور، توسط کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، تهیه و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شود.

اقتصاد۲۴- محسن امینی در دوازدهمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی البرز که با معرفی اعضای جدید این کمیسیون همراه بود، اظهار کرد: از حدود دو ماه قبل و با اعتماد فعالان بخش خصوصی، کرسی ریاست کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران از آن البرز شد و این رخداد یک پتانسیل بسیار خوب برای استان البرز است که ظرفیت‌های خاص و ویژه در بخش کشاورزی دارد.

وی با اشاره به فعالیت‌های مهمی که با جدیت در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران دنبال می‌شود، افزود: در قالب شکل‌گیری تیم قوی و منسجم، برنامه‌ای مدون بر اساس اولویت‌های خاص تنظیم شده است، از جمله اقدامات انجام شده در این راستا اخذ دبیری میز‌های تخصصی صنایع کشاورزی، دام و طیور و آبزیان از سازمان توسعه تجارت است، از سال بعد جلسات این میز‌ها مشترکا توسط این سازمان و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران برگزار خواهد شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز گفت: حضور در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تسهیل کشور از جمله دیگر اقدامات انجام شده توسط کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در سال‌های اخیر بوده است و به عنوان بازوی مشورتی ایده‌ها و طرح‌های موردنظر خود را ارائه می‌دهیم.

وی در ادامه عنوان کرد: قرار است گزارشی تخصصی در خصوص علل بازگشت محصولات صادراتی کشاورزی به کشور، توسط کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، تهیه و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شود.


بیشتربخوانید:کاهش ۵۰ درصدی تولید خشکبار


امینی با اشاره به برگزاری میز تخصصی کیوی با حضور رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در هندوستان و فعالین این حوزه به منظور بررسی مشکلات مربوط به صادرات این محصول و ارائه راهکار‌های ارتقاء کمی و کیفی محصولات صادراتی به کشور‌های هدف گفت: دغدغه همه خانواده‌ها در اختیار داشتن محصولات سالم و بدون افزودنی است، اما باید گفت که کیوی محصولی ارگانیک است و نیاز به سم ندارد، بنابراین کیوی‌های صادراتی کشورمان به هندوستان به هیچ عنوان سمی نبوده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع تبدیلی و محیط زیست اتاق بازرگانی البرز ادامه داد: وقتی آفت‌های ریزی همانند آفت‌های توت بر روی کیوی‌های صادراتی ایران به هندوستان مشاهده شد، همین امر موجب شد که سازمان مبارزه با آفات گیاهی هندوستان به محصولات صادراتی کشورمان ایراداتی وارد کند و در نتیجه این محموله‌ها به کشورمان بازگشت داده شد.

وی با تاکید بر اهمیت فعالیت شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ در حوزه صادرات برای کنترل بیشتر این محصولات گفت: از دو ماه قبل در بحث صادرات با ایجاد کنسرسیوم صنایع غذایی و کشاورزی، شاهد این رخداد خواهیم بود که محصولات کشاورزی و غذایی ایران بر اساس توانایی دانش تولید و صادرات به خوبی کنترل، عرضه و صادر شوند.

امینی گفت: این کنسرسیوم با حضور شرکت‌های مادرتخصصی می‌تواند فعالیت تعدادی از شرکت‌های خرد و متوسط فعال در حوزه صادرات را ساماندهی و نظام‌مند کند تا با مشکلاتی مانند بازگشت محصولات صادراتی کشاورزی از جمله کیوی و سیب زمینی مواجه نشویم و محصولات با کیفیت به نام ایران به خارج صادر شود.

وی با اشاره به فعالیت کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در برگزاری میز تخصصی خشکبار به منظور یافتن راه حل برای بازیابی جایگاه ایران در این حوزه در سطوح بین المللی افزود: به دلیل بازگشت ارز و شرایط تحریمی برخی جایگاه‌ها مانند مقام اول صادرات پسته به اروپا را از دست داده‌ایم و بنابراین باید در قالب تصمیمات تخصصی و پرداخت تسهیلات به تجار و بازرگانان برای بهبود این شرایط برنامه ریزی شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران در بخش دیگری با اشاره به اینکه برای اولین بار سند راهبردی کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تهیه شده است، افزود: در این قالب فعالیت ها، حرکت‌ها و ریل گذاری این کمیسیون تعریف شده است.

وی عنوان کرد: وقتی بحران‌هایی مانند شیوع کرونا در سطح جهان بروز پیدا می‌کند، بیش از همه چیز موجبات تهدید امنیت غذایی جوامع مختلف فراهم می‌شود و بدین منظور هاب کشاورزی و غذا در نقاط مختلف جهان راه اندازی می‌شود.

امینی ادامه داد: در فاز نخست ۵ تا ۱۰ هاب کشاورزی و غذا در سراسر جهان ایجاد خواهد شد که در صورت موافقت اتاق بازرگانی بین المللی ICC، ایران نیز یکی از هاب‌ها خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری نشست کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با سازمان انرژی اتمی به منظور دفع آفات مواد غذایی و محصولات کشاورزی و نیز افزایش ماندگاری آن‌ها گفت: این اقدامات از جمله در سامانه گامای تهران و بناب در حال انجام است و به زودی نمونه‌هایی از تولیدات مختلف کشاورزی برای افزایش ماندگاری کیفیت محصولات کشاورزی به ویژه غلات و حبوبات در اختیار سامانه پرتودهی الکترون قزوین قرار خواهد گرفت.

منبع: ایسنا
ارسال نظر