تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۱۴ دی ۱۴۰۰
بررسی معاملات روز سه‌شنبه، ۱۴ دی ۱۴۰۰؛

افزایش ۸۰ درصدی خروج نقدینگی از بازار سهام/تداوم خروج سهامداران

در معاملات روز سه‌شنبه، ۱۴ دی ۱۴۰۰، شاخص کل بورس پایتخت با کاهش ۱۳ هزار و ۲۵۵ واحدی نسبت به روز گذشته به رقم یک میلیون و ۳۶۲ هزار واحد رسید.

اقتصاد۲۴ - امروز برای نهمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۳۹۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به دیروز ۸۰ درصد افزایش یافته است.

در معاملات روز سه‌شنبه، ۱۴ دی ۱۴۰۰، شاخص کل بورس پایتخت با کاهش ۱۳ هزار و ۲۵۵ واحدی نسبت به روز گذشته به رقم یک میلیون و ۳۶۲ هزار واحد رسید.
شاخص هم وزن نیز با کاهش ۳ هزار و ۲۶۳ واحدی در سطح ۳۵۹ هزار و ۹۸۲ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۱۶۳ واحد پائین آمد و در سطح ۱۸ هزار و ۴۳۱ واحد قرار گرفت.

تداوم خروج سهامداران

امروز برای نهمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۳۹۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به دیروز ۸۰ درصد افزایش یافته است.

در معاملات روز سه‌شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام میدکو (شرکت توسعه معدنی و صنایع معدنی خاورمیانه) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۷۱ میلیارد تومان بود. پس از میدکو، فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

نماد‌های پیشران

امروز نماد‌های «فولاد»، «کچاد» و «شپدیس» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند و «اپال»، «قرن» و «دارو» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نماد‌های «آریا»، «زاگرس» و «هرمز» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «بپاس»، «بکهنوج» و «چخزر» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در جدول پرتراکنش‌ترین نماد‌های بورس خودرو صدرنشین است و شسینا و برکت در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نماد‌های فرابورس، فجهان و توسن پرتراکنش‌ترین نماد‌ها هستند.

رشد نسبی ارزش معاملات خُرد

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۷ هزار و ۹۳۰ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳ هزار و ۵۸۲ میلیارد تومان بود که ۴۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

اما ارزش معاملات خرد سهام رشد کرد و با افزایش ۷ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۵۲۴ میلیارد تومان رسید که ۳۲ درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می‌دهد.

دو سمت سبز و قرمز بورس

در پایان معاملات روز سه‌شنبه، ۸۹ نماد رشد قیمت داشتند که ۶۳ نماد بورسی و ۲۶ نماد فرابورسی بودند. همچنین ۴۰۵ نماد کاهش قیمت داشتند که ۲۸۵ نماد بورسی و ۱۲۰ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۱۸ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۸۰ درصد بازار افت قیمت داشتند.

مازاد عرضه در بازار سهام

در پایان معاملات سه‌شنبه ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز سه‌شنبه ۵ درصد کاهش یافت و ۱۷۸ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۵۹ درصد افت کرد و در رقم ۴۲ میلیارد تومان ایستاد.

امروز نماد زقیام (شرکت کشت و دام قیام اصفهان) با صف خرید ۸ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از زقیام، نماد‌های خمحور (شرکت تولید محور خودرو) و قشهد (شرکت شهد) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش نیز به غدشت (شرکت دشت مرغاب) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۳۰ میلیارد تومانی داشت. پس از غدشت، نماد‌های امین (شرکت تأمین سرمایه امین) و سدبیر (شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فارس) بیشترین صف فروش داشتند.

 

منبع: اکوایران

ارسال نظر