تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۲۲ دی ۱۴۰۰

درخواست کمک مالی بی سابقه سازمان ملل از کشور‌های عضو؛ افغانستان در آستانه فاجعه انسانی است

سازمان ملل تاکید دارد که افغانستان در آستانه یک فاجعه انسانی کم‌سابقه قرارگرفته است و باید هر چه سریعتر به این کشور کمک کرد.

اقتصاد ۲۴-سازمان ملل متحد از کشور‌های عضو خواست تا برای تهیه کمک مالی ۵ میلیارد دلاری فوری به افغانستان اقدام کنند.
این بزرگ‌ترین بسته مالی است که سازمان ملل تاکنون درخواست آنرا مطرح کرده است.
این نهاد بین المللی می‌گوید فقر و گرسنگی در افغانستان جان میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند. به‌گفته سازمان ملل وضعیت ۲۲ میلیون افغان ساکن در کشور و نزدیک به ۶ میلیون مهاجر افغان «بسیار وخیم» است.
مارتین گریفیث، سخنگوی بخش کمک‌های ویژه سازمان ملل در یک نشست خبری در مقر این سازمان در ژنو سوئیس گفت که سازمان ملل «تن‌ها برای پرداخت حقوق کارکنان دولت نزدیک به ۴.۵ میلیارد دلار نیاز دارد.» آقای گریفیث تاکید کرد که در صورت «تهیه این مبلغ سازمان ملل آنرا به مقام‌های طالبان، نخواهد داد.»
فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان هم خواست تا کشور‌های عضو دست کم ۶۲۳ میلیون دلار برای تامین هزینه پناهجویان افغان گرفتار در دو کشور پاکستان و ایران فراهم کنند.


بیشتر بخوانید: جبهه مقاومت ملی افغانستان پس از حواشی دیدار احمدمسعود در تهران بیانیه داد


گراندی می‌گوید اگر امسال کمکی صورت نگیرد سال آینده باید ده‌ها میلیارد دلار دیگر برای این کار هزینه شود.
بر اساس یکی از گزارش‌های سازمان ملل که در ماه اکتبر منتشر شد بیشتر از نصف جمعیت افغانستان در حال حاضر برای تامین غذا و خوراک در مضیقه تاریخی قراردارند و گرسنگی آن‌ها را تهدید می‌کند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل هم گفته که نزدیک به ۹ میلیون نفر در یک سال اخیر در این کشور گرسنه و آواره شده‌اند و میلیون‌ها کودک از درس و تحصیل بازمانده‌اند.
سازمان بین المللی «محافظت از کودکان» در تازه‌ترین گزارش خود می‌گوید که از هر ۳ کودک افغان دو نفر نیاز به کمک‌های مبرم و حیاتی دارند.
سازمان ملل تاکید دارد که افغانستان در آستانه یک فاجعه انسانی کم‌سابقه قرارگرفته است و باید هر چه سریعتر به این کشور کمک کرد.
یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های برخی از کشور‌های صنعتی در روند کمک مالی به افغانستان در اختیار گذاشتن این مبالغ هنگفت نزد طالبانی است که قدرت در این کشور را در دست دارد.
با این حال اغلب مقام‌های سازمان ملل در این باره اطمینان داده اند که «اجازه دخالت نیرو‌های طالب برای توزیع پول‌ها را نمی‌دهند.» با این حال، هنوز سازمان ملل سازوکار دقیقی از چگونگی توزیع پول بدون دخالت طالبان در افغانستان ارائه نداده است.

پاسخ به درخواست سازمان ملل از سوی اسرائیل و آمریکا

یکی از اولین کشور‌هایی که به درخواست سازمان ملل پاسخ داده اسرائیل است. دولت این کشور بعدازظهر سه شنبه اعلام کرد که نزدیک به نیم میلیون دلار به کمیساری عالی پناهندگان اهدا خواهد کرد.
ایالات متحده هم گفته که ۳۰۰ میلیون دلار به سازمان ملل کمک خواهد کرد.
آژانس آمریکایی کمک‌های بین المللی، USAID، که میانجی کمک‌های دولت بایدن به سازمان ملل است تاکید کرده که این پول‌ها صرفا باید خرج کمبود‌های غذایی و سلامت، خصوصا کودکان، افغان شود.
دولت جو بایدن، پس از خروج فوری نیرو‌های آمریکایی از کابل در تابستان گذشته، مورد انتقاد شدید جمهوریخواهان و بخشی از افکار عمومی قرار دارد.

یورونیوز

ارسال نظر