اقتصاد۲۴ - میناسادات حسینی: عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی در هفتههای گذشته با ارسال مستندات به سازمان حمایت خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی به دلیل گرانی نهادههای تولید و پایان قیمت گذاری دستوری شده بود.
همین زمزمه کافی بود تا در ماههای پایانی سال بالاخره مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی صادر شود و هم اینک در لیست جدید تولیدکنندگان، افزایش قیمت ۵ تا ۱۵ درصدی مشهود است.
جزئیات افزایش قیمت لوازم خانگی
یک فروشنده بازار لوازم خانگی به اقتصاد ۲۴ گفت: در لیست قیمتی جدید، الکترواستیل ۱۲ درصد و مادیران و پاکشوما ۱۰ درصد گران کرده اند.
علی رجایی با بیان اینکه همه تولیدکنندگان لوازم خانگی دست به افزایش قیمت زده اند، گفت: هیچ شرکتی از این گرانی جا نمانده است؛ به این معنا که همه تولیدکنندگان در لیست قیمتی خود افزایش داشته اند.
کدام لوازم خانگی گران نشدند؟
این توزیع کننده کالا با بیان اینکه لوازم خانگی در روزهای اخیر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد گران شده است، گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی در حال حاضر که محصولات خود را گران کرده اند، کالاهای کم فروش را ۵ درصد و کالاهای پرفروش را ۱۰ تا ۱۵ درصد گران کرده اند.
رجایی ادامه داد: به طور مثال تولیدکنندگان، تلویزیون را ۱۵ درصد گران کرده اند و ماشین لباسشویی را ۵ درصد و یخچال را ۱۰ درصد، ولی مثلا پاکشوما جاروبرقی خود را گران نکرده، زیرا این محصول او به اندازه کافی گران هست و کشش گران شدن ندارد. به طور مثال مشابه آن در بازار ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و جاروبرقی پاکشوما ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و کشش گران شدن ندارد؛ بنابراین در جریان گرانی اخیر، فقط اقلام خاصی گران نشده که خودشان به اندازه کافی گران هستند.
توقف فروش در بازار لوازم خانگی
این فروشنده لوازم خانگی با بیان اینکه گرانی اخیر در فروش صددرصد تاثیر میگذارد، به اقتصاد ۲۴ گفت: زمانی که گرانی اخیر هم رخ نداده بود، بازار در رکود بود.
رجایی ادامه داد: از یک ماه پیش زمزمههای گرانی در بازار از سمت تولیدکنندگان به گوش میرسید تا شوکی به بازار بدهند.
بیشتر بخوانید: شرط کاهش قیمت لوازم خانگی/ هشدار نسبت به افزایش هزینه تولید و گرانی لوازم خانگی
وی افزود: فروش برخی فروشندگان لوازم خانگی با گرانی اخیر کلا متوقف شده و بازار در مرگ است. یکی از مشتریان خود من در مرند میگوید که الان ۷ روز است هیچ فروشی نداشته است.
بهانه تولیدکنندگان لوازم خانگی برای گرانی
این فعال بازار لوازم خانگی در مورد پیش بینی بازار لوازم خانگی تا شب عید گفت: گرانی در این بازار طبیعی است و احتمال اینکه با افزایش تقاضا در شب عید دوباره تولیدکنندگان دست به افزایش قیمت بزنند وجود دارد.
رجایی ادامه داد: دلار مظلومترین عامل در این کشور است، زیرا وقتی اندکی گران میشود به سرعت کالاها گران میشود و زمانی که دلار اندکی ارزان میشود تولیدکنندگان میگویند خریدهای ما در زمان گرانی نرخ ارز بود بنابراین قیمت کالاها گران میماند.
بازار کشش افزایش قیمت اخیر را ندارد
این فروشنده لوازم خانگی با بیان اینکه بازار کشش افزایش قیمت را ندارد، گفت: خود من در حال حاضر یخچالهای تی سی ال را به قیمت سابق میفروشم، اما فروش نمیرود، زیرا به قیمت جدید بازار کشش ندارد. زمانی که کالاها گران شود، فروش برای مدتی متوف میشود.
رجایی در مورد وضعیت بازار در شرایط کنونی گفت: سالهای گذشته در این زمان که در نزدیکی عید هستیم، ما تا پاسی از شب مشغول فروش بودیم، چون بازار کشش داشت و مرم توانایی خرید داشتند، ولی امسال در بازار خبری نیست.
مردم لوازم خانگی نو خود را به فروشنده برمی گردانند
این فعال بازار لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: عدهای کارتهای خرید کالا را به عنوان طرح خرید کالا برای بازنشستگان یا وام خرید لوازم خانگی در دست دارند و به بازار مراجعه میکنند. هرچند این کارتها در ایجاد تقاضا در بازار بی تاثیر نیست، اما باعث فروش جنس به فروشنده نیز شده است.
رجایی در توضیح این مطلب به اقتصاد ۲۴ گفت: به طور مثال، خریدار لوازم خانگی را با این کارتها یا وامها خریداری میکند و با قیمتی کمتر به فروشنده میفروشد تا تنها پول آن کارت را دریافت کند.