تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۲۷ دی ۱۴۰۰
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران:

قیمت تمام‌شده تولید لوازم خانگی بالاست

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به چالش تولید و قیمت‌گذاری لوازم خانگی در کشور، گفت: در شرایط کنونی تورم بالاست و تولیدکنندگان هم با هزینه‌های سربار و کاهش سرمایه در گردش مواجه هستند.

اقتصاد ۲۴- دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به چالش تولید و قیمت‌گذاری لوازم خانگی در کشور، گفت: باید توجه داشت که در شرایط کنونی تورم بالاست و مشکلات معیشتی مردم مانع از تعویض لوازم خانگی آن‌ها می‌شود، زیرا مردم اولویت خود را تامین سبد غذایی خود می‌دانند، به همین دلیل رکود در بازار لوازم خانگی همچنان وجود دارد و تولیدکنندگان هم با هزینه‌های سربار و کاهش سرمایه در گردش مواجه هستند.

عباس هاشمی افزود: در شرایط کنونی نهاده‌های تولید گران هستند و اگر تقاضایی برای افزایش قیمت لوازم خانگی وجود دارد، تحت تاثیر این عامل است و اگر چنین مساله‌ای وجود نداشت دلیلی برای گرانی نبود، زیرا رقبای زیادی برای عرضه محصول در بازار وجود دارند و مصرف‌کننده قدرت انتخاب دارد.

هاشمی با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید لوازم خانگی بالاست و افزایش قیمت طبیعی است، افزود: در شرایط کنونی نهاده‌های تولید گران هستند و اگر تقاضایی برای افزایش قیمت لوازم خانگی وجود دارد، تحت تاثیر این عامل است و اگر چنین مساله‌ای وجود نداشت دلیلی برای گرانی نبود، زیرا رقبای زیادی برای عرضه محصول در بازار وجود دارند و عملا پیشنهاد افزایش قیمت برای تولیدکننده تاثیر منفی داشت، زیرا مصرف‌کننده مجبور نیست که کالای مورد نیاز خود را از یک تولیدکننده بخرد، چون قدرت انتخاب دارد و از شرکتی می‌خرد که ارزان‌تر می‌فروشد.


بیشتر بخوانید: چرا لوازم خانگی گران شد؟/ افزایش ۱۵ درصدی قیمت لوازم خانگی با وجود کاهش قیمت دلار


او با اشاره به ضرورت تامین هزینه‌های تولیدکنندگان، گفت: در شرایط کنونی برخی واحد‌های تولیدی طرح‌های توسعه‌ای یا ظرفیت خالی دارند که به دلیل نبود سرمایه در گردش زمین مانده است، زیرا مردم قدرت خرید بالایی ندارند؛ بنابراین دولت برای اینکه بتواند بخشی از مشکل را حل کند باید تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار خریداران قرار دهد تا از یک سو تقاضا تحریک و از سوی دیگر نیاز مردم برطرف شود. این مساله کمک می‌کند که رشد تولید هزینه‌های سربار کاهش پیدا کند و به نوعی مانع از افزایش قیمت تمام شده‌ی تولید لوازم خانگی در کشور می‌شود.

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با تاکید بر اینکه اقدام دولت برای سرکوب قیمت‌ها هیچگاه نتوانسته راهگشای بازار باشد، اظهار کرد: وقتی قیمت‌ها سرکوب می‌شوند در شرایطی که هزینه تولید بالاست عملا بسیاری از شرکت‌ها فعالیت خود را کاهش می‌دهند یا متوقف می‌کنند و این مساله مغایر با سیاست خودکفایی تولید است، زیرا بعد از مدتی مجبور هستیم برای تامین نیاز داخلی دوباره اقدام به واردات کنیم به همین دلیل بسترسازی برای تولید به صرفه یکی از ارکان حمایت از تولید داخلی است.

هاشمی با اشاره به اینکه لوازم خانگی کالای مصرفی نیست، گفت: در حال حاضر مردم به خرید لوازم خانگی نیاز دارند، اما بسیاری توان خرید ندارند و این یک مشکل ملی است، به همین دلیل برخی تولیدکننده‌ها آماده عرضه محصول با چند درصد قیمت پایین‌تر هستند و این مساله باید به فال نیک گرفته شود و دولت زمینه خرید کالا با کارت‌های خرید تسهیلاتی را فراهم کند.

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با نگاهی به دیگر عواملی که به رکود بازار لوازم خانگی دامن زده است، افزود: وقتی مردم به دلیل کاهش توان خرید به سمت خرید لوازم خانگی دست دوم می‌روند این مساله روی تولید تاثیری نمی‌گذارد و باعث می‌شود همچنان بازار در رکود باقی بماند، حالا اگر دولت قدرت خرید مردم را بالا ببرد به طور قطع به نفع تولید خواهد بود و این سیکل افزایش قیمت هم از بین می‌رود.

هاشمی با اشاره به اینکه یکی از دلایل گرانی لوازم خانگی در کشور این است که بخشی از قطعات تولید با استفاده از ارز آزاد وارد می‌شوند، گفت: این بخش از تولید با نوسان ارز گران می‌شود و روی قیمت تمام شده تاثیر می‌گذارد که به نسبت سهم آن در قیمت تمام شده خواهد بود. از طرف دیگر بخش مواد اولیه داخلی و … با نرخ فوب خلیج فارس محاسبه می‌شوند که به صورت روزانه با تورم ارز افزایش قیمت پیدا می‌کنند، به همین دلیل قیمت لوازم خانگی هم در کشور بالا می‌رود و این گرانی‌ها ارتباطی به گران‌فروشی ندارد.

ارسال نظر