اقتصاد۲۴- این تفاهم نامه بین «سعید محمد» مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و «عبدالله معتمدی» رییس دانشگاه علامه طباطبایی و جمعی از مدیران دبیرخانه شورایعالی و اعضای هیات رئیسه دانشگاه امضاء شد.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در این مراسم توجه به موضوع علوم انسانی را مهم برشمرد و گفت: خوشبختانه در حوزههای مهندسی، پزشکی، سلامت و بهداشت قابل رقابت با سایر کشورهای پیشرفته ایم، ولی در حوزه علوم انسانی نیازمند تقویت و اهتمام ویژه هستیم.
سعید محمد با اشاره به اینکه در مناطق آزاد با موضوعات فرهنگی و اجتماعی متنوع و پیچیدهای مواجه هستیم افزود: تعدد مذاهب و اقوام، همچنین موضوعات کاری اعم از مباحث مالی، سرمایه گذاری بیمه، مباحث بین الملل و دیپلماسی خارجی، مناطق آزاد را به سرزمین کوچکی از تمام این مسائل تبدیل کرده است که میتوانند پایلوتی باشند در تمام زمینه ها.
بیشتر بخوانید: بازدید مشاور رئیس جمهور از واحدهای تولیدی فعال در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان
وی در ادامه اظهار داشت: این تفاهم نامه زمینه را برای بهره مندی دانشگاه و مناطق آزاد برای استفاده از فضای علمی ـ پژوهشی مناسب در این مناطق فراهم میکند و امیدواریم با همکاری و تعامل سازنده از مبانی علمی و پژوهشی بیش از پیش بهره ببریم و فضای مورد نیاز را برای تسهیل این ارتباطات فراهم کنیم.
توجه ویژه به توسعه پایدار انسانی در مناطق آزاد
رییس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این مراسم به ظرفیتهای علمی موجود در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه علامه طباطبایی با ۵۵۰ عضو هیات علمی، از ظرفیت خوبی در کشور برخوردار است که با تعامل و همکاری دو مجموعه از این ظرفیتها به خوبی میتوان بهره برد.
عبدالله معتمدی افزود: امروز در کشور در حوزه توسعه شهری و روستایی هزینه زیادی میشود. هرجا صحبت از توسعه به میان میآید ما را به یاد ساخت و ساز، بیمارستان و مدرسه میاندازد، ولی مهمتر از آن توسعه انسانی است که بسیار حائز اهمیت دارد.
معتمدی گفت: در بعضی از مناطق به دلیل فقر فرهنگی، شاهد خشونت و آسیبهای اجتماعی هستیم که حضور دانشگاه میتواند در جهت توسعه پایدار انسانی به این مناطق کمک کند.
وی در پایان افزود: امیدوارم با امضای این تفاهم نامه زمینه فعالیتهای بعدی دو مجموعه فراهم شود و از ظرفیت دانشگاه، در قالب پروژههای مشترک و تعریف شده استفاده کنیم.
گفتنی است؛ این تفاهم نامه در ۷ ماده تنظیم شده است که از جمله محورهای همکاری آن میتوان به اجرای پروژههای تحقیقاتی ـ کاربردی مورد نیاز دبیرخانه و سازمانهای مناطق آزاد با بهره گیری از دانش اعضای هیات علمی دانشگاه، برگزاری نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی در حوزه هایی، چون معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در مناطق، گردشگری، آموزشی مذاکرات بین المللی و همچنین بین المللی سازی فعالیتهای مناطق و برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت به منظور ارتقاء توان علمی کارشناسان و مدیران دبیرخانه اشاره کرد.