تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد:

قاچاق اتوبوسی میوه‌های ممنوعه به تهران/ قیمت نجومی میوه‌های لاکچری؛ انبه هر عدد ۱۰۰ هزارتومان

توقیف اتوبوس‌های حامل میوه‌های قاچاق در حالی چند روز است که خبرساز شده که رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی معتقد است با توجه به حجم انبوه میوه‌های لاکچری در سطح فروشگاه‌های زنجیره‌ای و اینترنتی، مسیر ورود این میوه‌ها محل ابهام است.

اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: طبق اعلام گمرک هیچ نوع میوه تازه به جز چهار قلم موز، انبه، نارگیل و آناناس اجازه ورود به کشور را ندارند. این در حالی است که انواع و اقسام میوه‌های لاکچری و قاچاق نه تنها در سطح فروشگاه‌های اینترنتی، که در سطح شهر فراوان است.

رامبوتان، بلوبری، پوملو، پاپایا، رزبری، کیوانا، کامکوات، استار فروت و انواع و اقسام میوه‌های استوایی با قیمت‌های نجومی در سطح بازار به فروش می‌رسند. این در حالی است که مسئولان مختلف در مورد مسیر قاچاق این میوه‌ها اختلاف نظر دارند؛ هرچند این روز‌ها توقف اتوبوس‌های حامل این میوه‌ها خبرساز شده است.

فروش میوه‌های لاکچری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران در این باره به اقتصاد ۲۴ گفت: میوه‌های قاچاق اکثرا در فروشگاه‌های مجازی و زنجیره‌ای به فروش می‌رسد.

اسدالله کارگر ادامه داد: ما با پیامک به مغازه‌ها اعلام کرده ایم که فروش این میوه‌ها غیرمجاز است و اگر در سطح مغازه‌ها موردی مشاهده کنیم، تذکر و جریمه می‌کنیم؛ اما فروشگاه‌های اینترنتی و زنجیره‌ای زیر نظر ما نیستند.

انبه دانه‌ای ۱۰۰ هزار تومان!

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران با بیان اینکه قاچاق این میوه‌ها به صورت گسترده انجام می‌شود، گفت: هرچند ما بر فروش این میوه‌ها در فروشگاه‌های اینترنتی و زنجیره‌ای نظارت نداریم، اما سازمان تعزیرات باید با عرضه میوه‌های قاچاق در این فروشگاه‌ها برخورد کند.

کارگر در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه واردات انبه آفریقایی دانه‌ای ۱۰۰ هزار تومان با توجه به مجاز بودن واردات انبه، آیا از مبادی قانونی انجام می‌شود، گفت: واردات انبه تنها از پاکستان که کشور همجوار کشور ماست مجاز است و واردات انبه از آفریقا و مصر با قیمت‌های نجومی قاچاق محسوب می‌شود.

خرید و فروش میوه‌های قاچاق دیوار به دیوار میدان مرکزی میوه و تره بار

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران گفت: میوه‌های قاچاق معمولا از مسیر‌های کوله بری به کشور وارد می‌شوند. به همین دلیل به سبب عدم قرنطینه و نظارت بر آن‌ها امکان ورود آفات از طریق این میوه‌ها به کشور وجود دارد.

کارگر با تاکید بر اینکه این موضوع سلامت افراد را به مخاطره می‌اندازد، گفت: قیمت گذاری میوه‌های لوکس به هیچ عنوان تحت نظر اتحادیه انجام نمی‌شود همان طور که خرید و فروش این میوه‌ها طبق اعلام اتحادیه ممنوع است.

پلمب مغازه‌ها در صورت فروش میوه‌های ممنوعه

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: زمانی که توزیع میوه‌های فرنگی بسیار رایج بود تنها دلالان و واسطه‌ها در حاشیه‌های میدان مرکز با یکدیگر داد و ستد می‌کردند و هیچ گاه پای این میوه‌ها به میدان مرکزی میوه و تربه بار باز نشده است.


بیشتر بخوانید: قاچاق گلابی از آفریقا و بیروت/ چرا با وجود ریزش دلار، آناناس و موز ارزان نشد؟


به گفته کارگر، بازرسان اتحادیه با اعمال نظارت از مغازه‌های سطح شهر در صورت رویت میوه‌های قاچاق نسبت به پلمپ و ابطال پروانه واحد صنفی اقدام می‌کنند، هر چند درصد تخلف از سوی مغازه داران دارای پروانه نسبت به مغازه‌های فاقد پروانه مجاز کمتر است.

 

ارسال نظر