تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

تعطیلی اصناف در شرایط جدید کرونایی؟

دبیر اتاق اصناف ایران گفت: با توجه به دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا، بحث تعطیلی مشاغل در پیک‌های کرونا مطرح نیست.

اقتصاد۲۴-با توجه به شرایط جدید کرونایی اصناف تعطیل می‌شوند؟ محمدباقر مجتبایی درباره نحوه فعالیت اصناف در شرایط قرمز کرونایی فعلی گفت: طبق تجربیات ماه‌های گذشته در مقابله با شیوع ویروس کرونا، باید استراتژی و سیاستگذاری جدید در این حوزه تعریف می‌شد.

کرونا تمام شدنی نیست

وی افزود: بار‌ها گونه‌های مختلف ویروس کرونا شیوع پیدا کرده و بر خلاف تصور ابتدایی، اپیدمی کوتاه مدت نبود؛ بنابراین دیگر نمی‌توان با تعطیلی مشاغل و اداره‌ها ادامه داد، چراکه کرونا تمام شدنی نیست و دوره آن هم کوتاه‌مدت نیست.

در این شرایط از طرفی جان هر شهروند و حتی پیشگیری از بیماری و درد کشیدن افراد مهم است، اما از سوی دیگر نباید زندگی، شغل و ارائه خدمات و کالا به مردم دچار مشکل شود.
۸۵ درصد اصناف واکسن زدند

وی با اشاره به تعیین جریمه نقدی برای تزریق نکردن واکسن کرونا در برخی کشورها، گفت:، اما در ایران حداقل در حوزه اصناف با اطلاع‌رسانی گسترده و همکاری اصناف این روند انجام شد و بر اساس آمار سامانه ایران من، ۸۵ درصد اصناف واکسن کرونا تزریق کرده‌اند.

همچنین به گفته دبیر اتاق اصناف ایران در دستورالعمل مدیریت هوشمند کرونا گروه بندی سابق اصناف به طور کلی از بین رفته و در مقابل مشاغل حساس و تجمعی، به ویژه مشاغلی که مشتریان مجبور به درآوردن ماسک هستند، مانند رستوران مشخص شده است.

بر این اساس قرار شد در مصوبات جدید ستاد ملی کرونا به گونه‌ای عمل شود که رعایت چهار عنصر کلیدی یعنی استفاده از تهویه مناسب، استفاده از ماسک، استفاده از واکسن و رعایت فاصله اجتماعی مورد تاکید قرار گیرد.


بیشتر بخوانید: قیمت ماسک مناسب اومیکرون چند است؟


تعطیلی نداریم

وی در ادامه تاکید کرد که دیگر تعطیلی مشاغل در دستور کار نیست و گفت: چیزی تحت عنوان گروه‌های شغلی دیگر وجود دارد، اما رنگبندی شهر‌ها هنوز پا برجاست.

او ادامه داد: برای مثال گروه شغلی مثل فروش موتورسیکلت اصلاً تجمع ندارد که بخواهد در شرایط بحرانی تعدیل شود. اما در گذشته مشاغل زیادی بودند که فقط به اقتضای شرایط و تجربه کشور‌های دیگر مجبور به تعطیلی بودند، اما حالا الگو‌ها در بسیاری از کشور‌ها تغییر کرده است.

دبیر اتاق اصناف افزود: در آذر و دی امسال ۱۲ هزار نفر از کارفرمایان صنفی تست کرونا دادند که از بین آن‌ها فقط ۱۰۹۶ تست مثبت بود.

در این طرح هوشمند، اسامی افرادی که تست آن‌ها مثبت بوده به اتاق‌های صنفی اعلام می‌شود و بازرسان بر اساس این اطلاعات به واحد مراجعه می‌کنند تا فرد بیمار در مغازه نباشد. در غیر اینصورت مغازه پلمب می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر