اقتصاد۲۴- کشور ترکیه به داشتن کبابهای بسیار متنوع و خوشمزه مشهور است. دونر کباب، اسکندر کباب، چوپ شیش، تاووک شیش، بیتی کباب و اورفا کباب چند نمونه از انواع کبابهای لذیذ این کشور هستند.
تپسی کباب یا سینی کباب یکی از انواع کبابهای معروف و خوشمزه ترکیه است که حالت دو لایه دارد و روی آن را با سسی که از رب گوجه فرنگی تهیه شده است، میپوشانند. این کباب لذیذ با صرف زمان کم و روشی بسیار ساده تهیه میشود. در این مطلب طرز تهیه تپسی کباب خوشمزه ترکیهای همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به پخت این کباب در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه تپسی کباب ترکیهای
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
فلفل سبز: ۱ عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز، فلفل سیاه، آویشن و نمک: به میزان لازم
جعفری خشک: ۱ قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آدانا کباب
پیاز: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
فلفل سبز: ۱ عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز، فلفل سیاه، آویشن و نمک: به میزان لازم
جعفری خشک: ۱ قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آدانا کباب
مواد لازم برای تهیه سس
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری سر پر
سس فلفل: نصف قاشق چایخوری
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ا لیوان
نمک: به میزان لازم
سس فلفل: نصف قاشق چایخوری
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ا لیوان
نمک: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
نکات مربوط به گوشت چرخ کرده
معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز میشود، بیشتر از مضرات آن گفته میشود؛ اما همانطور که میدانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کمخونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک میکند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد.
گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B است. این گروه از ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همانطور که ملاحظه میکنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. توصیه میکنیم برای تهیه این کباب از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را به صورت خام خورد و یا در سالادها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرند.
طرز تهیه تپسی کباب ترکیهای
۱ ـ برای شروع کار ۱ عدد پیاز، سیر و فلفل را خرد کنید و همراه با گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه بریزید.
۲ ـ در این مرحله رب گوجه فرنگی + سس فلفل + نمک + روغن زیتون + فلفل قرمز + فلفل سیاه + آویش + جعفری خشک را به گوشت اضافه کنید و با دست ورز بدهید تا گوشت با همه مواد کاملا مخلوط شود.
۳ ـ حالا کف سینی فر یا قالبی که میخواهید کباب را داخل آن بپزید، کمی رب گوجه فرنگی بریزید و با دست کاملا پخش کنید؛ سپس مایه گوشتی را کف قالب پهن کنید. روی گوشت و اطراف آن را صاف و مرتب کنید و بعد گوشت را با یک چاقوی نوک تیز به قسمتهای مساوی برش بدهید. روی هر قسمت از گوشت برش خورده به دلخواه یک حلقه گوجه فرنگی، پیاز و یا فلفل سبز قرار بدهید.
۴ ـ داخل یک کاسه دیگر رب گوجه فرنگی، نمک، روغن و آب جوش را بریزید و هم بزنید تا مخلوط شوند؛ سپس روی سطح گوشت بریزید و سینی فر را داخل فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا بپزد. این کباب خوشمزه را میتوانید همراه با کته زعفرانی میل کنید. نوش جان.