اقتصاد24 – چند وقتی است که صحبت ها پیرامون تشکیل بازار متشکل ارزی در محافل اقتصادی بسیار است و صحبت های رییس کل بانک مرکزی درخصوص آن بحث در این باره را داغ تر کرده است.
عبدالناصر همتی با تاکید بر لزوم تشکیل بازار متشکل ارزی، این بازار را راهی برای ایجاد شفافیت در بازار ارز دانسته و قرار است تا پایان فروردین ماه سال جاری عملیاتی شود.
بر همین اساس هدف اصلی تشکیل بازار متشکل ارزی، ساماندهی و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارا در حوزه ارز عنوان شده است و به گفته همتی، این بازار برای اسکناس است که به صورت نقد و الکترونیکی، برای خریدهای عمده و خرد فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
این بازار بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، تشکیل خواهد شد تا ارزها در آن به صورت نقد، مطابق مقررات این مصوبه و سایر مقررات مرتبط با آن، در بستر الکترونیکی مورد معامله قرار گیرند.
همتی این بازار را فرصتی دانسته تا کسانی که می خواهند اسکناس ارز و سپس حواله خود را از طریق صرافی ها به بازار عرضه کنند، بتوانند از آن بهره مند شوند و در واقع این بازار به پلتفرمی تبدیل خواهد شد که بازار ارز متشکل شود.
با این حال صحبت ها درباره تشکیل این بازار بسیار است و به تعویق افتادن زمان عملیاتی شدن آن، بر حرف و حدیث های پیرامونش دامن زده است.
میثم رادپور تحلیلگر مسائل اقتصادی یکی از افرادی است که تشکیل این بازار را چندان موثر نمی داند.
وی درباره تاثیر بازار متشکل ارزی بر نرخ ارز به خبرنگار اقتصاد 24 می گوید: بازار متشکل ارز نمیتواند نرخ ارز را کنترل کند.
رادپور با بیان اینکه این بازار تفاوتی را در شرایط بازار ارز ایجاد نخواهد کرد، تصریح کرد: بازار متشکل ارزی برای اولین بار در ایران تشکیل میشود اما به نظر نمی رسد بتواند نتایج مطلوبی را در بازار ارز ایجاد کند.
تحریم بانکی و ارز نیما موجب سوء استفاده و رانت خواری بعضی صرافی ها شده که در نیما پول وارد کننده را میگیرند و برای کاری که تا ۲۰ روز انجام میشود چند ماه با بهانه های واهی کار میکنند مثل ... و ... و جوابگوی صنعتگر بینوا که قطعه و مواد اولیه لازم دارد نیستند