تاریخ انتشار: ۱۶:۴۳ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۰

گزارش بازار کار در سال ۱۳۹۹ را منتشر شد

گزارش جامع بازار کار ایران در سال ۱۳۹۹ با ارائه آمار جامعی از این بازار توسط پلتفرم دیوار منتشر شد. دیوار تلاش کرده است در سند گزارش جامع بازار کار ایران در سالی که گذشت، تصویری شفاف از وضعیت اشتغال و بیکاری در کشور ارائه دهد.

اقتصاد۲۴- گزارش جامع بازار کار ایران در سال ۱۳۹۹ با ارائه آمار جامعی از این بازار توسط پلتفرم دیوار منتشر شد.

دیوار تلاش کرده است در سند گزارش جامع بازار کار ایران در سالی که گذشت، تصویری شفاف از وضعیت اشتغال و بیکاری در کشور ارائه دهد. از آنجا که موضوع اشتغال یک موضوع مهم و پربسامد در کشور به حساب می‌آید، این گزارش با ارائه آمار دقیق و همچنین استفاده از نمودار‌های مرتبط، به تحلیل موضوع مهم بازار کار در ایران پرداخته است.

گفتنی است گزارش بازار کار ایران بر اساس داده‌های خام سالانه طرح نیروی کار مرکز آمار ایران بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۹ تهیه شده است.

این گزارش جامع، در ۵ فصل بازار کار ایران را موشکافی کرده است. موضوعاتی که به آن پرداخته شده، می‌تواند هر کدام مبنای درستی برای تحقیق و پژوهش در حوزه اشتغال باشد. از موضوعات مهم در این گزارش می‌توان به بیکاری و مشارکت اقتصادی، اشتغال، اشتغال در شغل دوم و جریان نیروی کار اشاره کرد.

سهم بالای زنان از بیکاری

در فصل اول این گزارش اشاره شده است که در سال ۱۳۹۹ از کل جمعیت ۸۲.۹ میلیون نفری، ۶۲.۴ میلیون نفر در سن کار قرار داشته‌اند. بر این اساس در میان کل افراد در سن کار، ۶۳ درصد از مردان و فقط ۱۲ درصد از زنان دارای شغل بوده‌اند. گزارش بازار کار در سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد نه تنها مردان شغل بیشتری داشتند که حتی از سه شاغلی که سال گذشته شغل خود را از دست دادند، دو نفر زن بوده است.


بیشتر بخوانید: دستمزد ۱۴۰۱ هشت میلیون تومان می‌شود؟


نرخ بیکاری در کدام استان‌ها بیشتر بوده است؟

در بخش دوم گزارش بازار کار پلتفرم دیوار به موضوع مهم نرخ بیکاری نیز پرداخته شده است. بر این اساس، نرخ بیکاری در سال ۱۳۹۹ برای اولین بار از سال ۱۳۸۴ تاکنون تک‌رقمی شده و در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته است. لازم به توضیح است افراد در سن ۲۰ تا ۲۵ سال بالاترین نرخ بیکاری را تجربه کرده‌اند. هم چنین نرخ مشارکت اقتصادی زنان طی سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ کاهش قابل توجهی داشته و از ۱۷ درصد به کمتر از ۱۴ درصد رسیده است. بالاترین نرخ بیکاری هم به ترتیب در اسـتان‌های لرسـتان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشـاه بـوده اسـت.

رابطه بین مدرک دانشگاهی و اشتغال

بررسی مدرک دانشگاهی و تحصیلات شاغلان از موضوعات مهم در این گزارش است. بر این اساس ۲۷درصـد از شاغلان مدرک دانشگاهی داشـته‌اند. ایـن سهم طی ۱۶ سال اخیر به طور پیوسـته افزایـش یافتـه و از ۱۴ درصد در سـال ۱۳۸۴ بـه ۲۷ درصد در سـال ۱۳۹۹ رسیده اسـت. موضوع مهم دیگر اینکه از کل شاغلان کشور حدود ۸۵ درصد آن‌ها در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند.

از آنجایی که ساعت کاری یکی از دغدغه‌های اصلی شاغلان بوده است، گزارش بازار کار دیوار این موضوع را هم به صورت جزیی مورد بررسی قرار داده است. در بخشی از این گزارش آمده: ۶۶درصد افراد شاغل بیش از حداکثر ساعات کار قانونـی در هفتـه (۴۴ ساعت) کار کرده‌انـد. ایـن سهم بـرای مـردان ۷۲ درصد و برای زنان ۳۶ درصد بـوده اسـت.

بررسی وضعیت دوشغله‌ها

بخش دیگر این گزارش به موضوع اشتغال در شغل دوم اشاره می‌کند. موضوعی مهم که جزییات دقیقی از آن ارائه شده است. بد نیست بدانید در ســال ۱۳۹۹، حدود ۹.۲ درصد شاغلان شغل دوم داشــته‌اند. ایـن سهم برای زنان ۱.۳ درصد و بـرای مـردان ۳.۲ درصد بوده اسـت. نکته مهم دیگر اینکه بیشترین افراد دوشغله در گروه سنی ۳۵ تا ۴۵ سال قرار داشته‌اند.

سهم دوشغله‌ها از کل شاغلان در استان‌های گیلان، خراسان شمالی و اردبیل بیشتر از سایر استان‌ها بوده است. بخش بزرگی از این افراد دوشغله در گروه کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری مشغول به کار بوده‌اند. نکات گفته شده تنها بخشی از گزارش پلتفرم دیوار در مورد بازار کار ایران در سال ۱۳۹۹ است. اگر علاقمند به خواندن تمام این گزارش هستید، می‌توانید مشروح آن را از لینک زیر دریافت کنید.

گزارشی از وضعیت بازار کار ایران در سال 1399

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر