تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
خریداران محصولات فولادی عقب‌نشینی کردند

صادرات فولاد متوقف شد؟

پس از تعطیلی ۱۱۰ کارخانه فولاد، حالا نوبت به توقف صادرات این محصول صنعتی رسید. گرچه قطعی مکرر برق و گاز باعث تعطیلی کارخانجات شد، اما ریشه توقف صادرات فولاد، به‌ویژه به اروپا را باید در جنگ روسیه و اوکراین دید.

اقتصاد۲۴-  این روزها صنایع و معادن ایران حال و روز خوشی ندارند. یک روز خبر ورشکستگی ۱۱۰ کارخانه فولادی منتشر می‌شود، روز دیگر خبر تعطیلی معادن کوچک و متوسط به دلیل ممنوعیت واردات ماشین‌آلات. اکنون نیز نوبت به توقف صادرات فولاد رسید.

شاید تا یک ماه پیش تحریم‌های داخلی و خارجی، تولیدکنندگان ایرانی را در مضیقه قرار داده بود، اما اکنون ترکش‌های جنگ اروپا نیز بر تن تولید و صادرات ایران دیده می‌شود. چنانکه برخی کارشناسان شروع این جنگ را مکمل تحریم‌ها برای توقف صادرات محصولات صنعتی و معدنی، به‌ویژه فولاد می‌دانند.

البته پیش از این هم ایران سهم چندانی از بازار صادراتی این محصولات نداشت. اما توقف تولید، تعطیلی معادن و صنایع و بیکاری کارگران را به دنبال داشته است.

حالا گویا جنگ روسیه و اوکراین نیز ضربه دیگری به بخش معادن ایران وارد کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که صادرات سنگ آهن ایران به دلیل تحریم‌های داخلی متوقف شد.

در همین زمینه رئیس انجمن سنگ‌آهن ایران گفت: جنگ اخیر روسیه و اوکراین باعث بالارفتن قیمت نفت شد. همین مساله بر قیمت محصولات فولادی در بازارهای جهانی تاثیر گذاشت.


بیشتربخوانید:فاتحه خوانی برای صنعت فولاد کشور/ انفجار قیمت فولاد نزدیک است؟


مهرداد اکبریان توضیح داد: با افزایش قیمت محصولات فولادی و نفتی قیمت حمل و نقل کشتی‌ها نیز افزایش پیدا کرد. جنگ روسیه و اوکراین در نهایت باعث عقب‌نشینی خریداران خارجی و داخلی در ایران شد.

او بیان کرد: اگر چه این تنش‌ها افزایش هزینه را برای صاحبان سرمایه داشته است. چرا که برخی خریداران محصولات فولادی را قبل از شروع جنگ خریده بودند و از این‌رو با بالا رفتن قیمت محصولات فولادی برخی شرکت‌ها نتوانستند به تعدات خود عمل کنند.

قیمت جهانی فولاد بالا رفت

اکبریان گفت: با شروع تنش‌ها قیمت محصولات فولادی افزایش قابل چشمگیری داشت. به عنوان مثال قیمت سنگ آهن در بازارهای جهانی بین ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش پیدا کرد اما آتش بست بین کشورها در نهایت قیمت‌ها را اندکی تعدیل کرد.

او به تحریم‌های داخلی پیش‌روی معادن ایران اشاره و بیان کرد: تحریم‌های داخلی علیه معادن کشور همچنان پابرجاست. هنوز در شرایط سخت تحریم‌های خارجی تحریم‌های داخلی نیز برطرف نشده و وضعیت معادن نیز تغییر نکرده است.

اکبریان توضیح داد: بارها درباره موانع و مشکلاتی که پیش روی معادن ایران وجود دارد با مقامات کشور صحبت شده این در حالی است که مسئولان قدمی جهت برطرف شدن موانع پیش روی معدنکاران برنداشتند.

پیش‌تر عبدالرضا صالحی، دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین‌آلات سنگین معدنی گفت: بخش زیادی از معادن شن، ماسه و سنگ آهن تعطیل شدند.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر