تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
مخالفت گمرک با ابلاغیه وزارت صنعت

حذف ثبت سفارش چراغ سبزی برای قاچاق

  هفته گذشته بود که وزارت صمت در اقدامی عجیب الزام ثبت سفارش برای ورود و انتقال کالا از مرز‌های زمینی را حذف کرد. در حالی که بسیاری از کارشناسان این دستور را چراغ سبزی برای قاچاق می‌دانند، سازمان گمرک پس از دریافت ابلاغیه، آن غیرقابل اجرا و دارای تبعات دانست و دست به اصلاح آن زد.

اقتصاد۲۴- سال ۱۳۹۷ و پس از تشدید تحریم‌ها و اوج‌گرفتن نوسانات ارزی، هیئت وزیران طی مصوبه‌ای ورود کالا از کلیه مبادی بدون ثبت سفارش را ممنوع اعلام کرد. اما ۱۴ اسفند وزارت صمت در ابلاغیه‌ای رسما این مصوبه را لغو کرد.

بر اساس ابلاغ این وزارتخانه به سازمان گمرک، امکان انتقال کالا از گمرک‌های مرزی به مقصد بدون مطالبه ثبت سفارش و پیگیری‌ مجوزهای مربوطه، با رعایت پلمب‌بودن محموله فراهم شد.

شاید نیت اصلی وزارت صمت در این زمینه تسهیل تجارت خارجی باشد، اما بسیاری از کارشناسان آن را چراغ سبزی برای قاچاق می‌دانند.

این برای اولین بار نیست که موضوع ثبت سفارش کالا به محلی برای بحث تبدیل می‌شود. سال گذشته نیز وزارت صمت به‌طور کلی ثبت سفارش کالا را ممنوع اعلام کرد تا تجارت کشور با یک بن‌بست جدید مواجه شود.

در آن مقطع رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق ایران گفت: سیاست‌های نادرست دولت زمینه را برای قاچاق کالاها هموار می‌کند. خسرو فروغان گران‌سایه همچنین افزود: یک روز به نام حمایت از تولید قانون تصویب می‌کنند، روز دیگر با عنوان تسهیل تجارت. در نهایت نیز این تولید داخلی است که با رشد قاچاق آسیب می‌بیند.

ثبت سفارش قبل از اظهار صورت می‌گیرد

سازمان گمرک و مسئولان آن نیز ابلاغیه اخیر وزارت صمت را دارای تبعات و اصولا غیرقابل اجرا دانستند. در همین زمینه  مدیر کل دفتر واردات گمرک از اصلاح ابلاغیه وزارت صمت خبر داد.


بیشتربخوانید:حذف بدون استثنای ۴۲۰۰ از عوارض واردات!


علی وکیلی گفت: با توجه به تشکیل صف‌های طولانی در مبادی ورودی کشور به دلیل نیاز به ثبت سفارش برخی محموله‌های وارداتی و زمان‌بر بودن آن اصلاحاتی صورت گرفت. بر این اساس، تقاضا شد که ثبت سفارش قبل از اظهار و در گمرک مقصد انجام شود.

او توضیح داد: گمرک هر گونه ورود کالا به کشور از مسیر زمینی را منوط به ثبت سفارش می‌داند. زیرا بخشنامه اخیر مغایر مصوبه سال ۱۳۹۷ است که در آن اخذ مجوز ثبت سفارش را در مبادی ورودی الزامی است.

وکیلی همچنین ابلاغیه اخیر را دارای تبعات دانست و اعلام کرد: به جای لغو مصوبه هیئت دولت، باید روند واردات اصلاح شود.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر