تاریخ انتشار: ۰۳:۲۵ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۱
اقتصاد۲۴ بررسی کرد؛

پیش‌بینی قیمت رمز ارز‌ها در سال ۲۰۲۲/قانونگذاری به نفع بازار کریپتوکارنسی است؟

غفوری گفت: سال ۲۰۲۲ سال پرنوسانی برای بازار کریپتوکارنسی خواهد بود لذا سرمایه گذران باید از تصمیمات هیجانی در این بازار دوری کنند. با توجه به پارامتر‌های فعلی از قبیل قانون‌گذاری، آغاز سیاست انقباضی فدرال رزرو بازار کریپتوکارنسی بعد از یک رشد کوتاه مدت به سمت بالا مجدد نزولی خواهد شد.

اقتصاد۲۴- محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصاد۲۴ با اشاره به اینکه سال ۲۰۲۱ سال خیلی مهمی برای ارز‌های دیجیتال بود، اظهار داشت: سالی که تمام مردم دنیا با این بازار آشنا شدند و این امر موجب شد تا رشد خوبی را در این بازار شاهد باشیم. حتی رشد خیلی بالا و افت شدیدی را هم تجربه کرد. این نشان می‌داد که ارز‌های دیجیتال تا حد زیادی توجه سرمایه‌گذاران را جلب کرده‌اند.

وی افزود: امروز می‌بینیم که موسسات بزرگ، چهره‌های مشهور و صندوق‌های تامینی در بازار کریپتوکارنسی سرمایه‌گذاری می‌کنند. کسانی هم بودند که کاملا مخالف این بازار بودند، چون می‌گفتند که این بازار پشتوانه ارزش ندارد. با اینحال طی این مدت دولت‌ها این بازار را جدی گرفتند. طی یکی دو ماه اخیر شاهد بودیم که رئیس بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد که ما به هیچ وجه نمی‌خواهیم بازار کریپتوکارنسی را ممنوع اعلام کنیم، ولی قوانینی را در این بازار وضع خواهیم کرد که می‌تواند در آینده بازار موثر باشد.

وی با اشاره به اینکه خیلی‌ها تصور می‌کردند این قوانین بازار را نزولی خواهد کرد، اما به هر حال در بلند مدت به نفع آن است، گفت: این امر نشانه این است که دولت‌ها در بلند مدت بازار ارز‌های دیجیتال را به عنوان سرمایه‌گذاری می‌پذیرند.


بیشتر بخوانید: ۱۰ دلیل اقتصادی و نویدبخش برای بازگشت روز‌های خوب بورسی


این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ارز دیجیتال یک دارایی غیر متمرکز است که نسبت به بقیه ارز‌های رایج کشور‌ها کاملا دارای مدیریت بانک‌های مرکزی خودشان است، تصریح کرد: بیت کوین ارز دیجیتالی است که هیچ نهاد نظارتی نمی‌تواند بر آن تاثیرگذار باشد و این امر می‌تواند چشم‌انداز خوبی به دست دهد.

وی افزود: بنابراین سال ۲۰۲۲ می‌تواند سال پر نوسان برای ارز‌های دیجیتال باشد. چراکه کشور‌ها از جمله آمریکا و چین قانونگذاری می‌کنند. این قانونگذاری سبب می‌شود که در ابتدا بازار دچار نوسانات شدیدی شود، اما در بلندمدت، چون به نحوی این دارایی توسط دولت‌ها پذیرفته شده است، شاهد رشد در بازار خواهیم بود، اما در شرایط فعلی سرمایه‌گذاران باید توجه کنند که بازار پرنوسان است.

غفوری تصریح کرد: اکنون مردم اگر پولی به عنوان سرمایه‌گذاری وارد این بازار می‌کنند، نباید تاثیری روی زندگیشان داشته باشد. لیکن در بلند مدت می‌تواند این پول در بازار کریپتوکارنسی به عنوان یک دارایی خیلی خوب محسوب شود، اما در کوتاه مدت شرایط نوسانی دارد. به هر حال این قانون‌گذاری‌ها باید انجام شود تا بازار یک بازار پویا باشد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اکتبر سال ۲۰۲۱ شاهد این بودیم که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اولین ETF بیت کوین در بازار فیوچرز بورس نیویورک عرضه شد. چند سالی بود که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا این را تایید نمی‌کرد. این حرکت‌ها به نوعی بازار رمزارز‌ها را به عنوان دارایی کشور‌ها باز می‌شناسد. اتفاقاً این مسئله خیلی به سود بازار کریپتوکارنسی است.

او ادامه داد: اگر چشم‌انداز ۳ تا ۴ ساله بازار رمز ارز‌ها را در نظر بگیریم به خصوص بیت‌کوین به عنوان تاثیرگذارترین رمز ارز وضعیت خوبی خواهد داشت. اگر قرار باشد بازاری ثبات خوبی داشته باشد، خیلی از این رمز ارز‌ها باید از بین بروند.

غفوری با بیان اینکه الان نزدیک به ۱۵ هزار رمز ارز در بازار کریپتوکارنسی است که کار یکسانی انجام می‌دهند، گفت: می‌توان خیلی از آن‌ها را حذف کرد. به نظر می‌آید طی چند سال آینده این رمز ارز‌ها از بین بروند. از طرفی بیت‌کوین هم طی این چند سال ترند بودن خود را ثابت کرده و پیش بینی من این است که می‌تواند سقف‌های خودش و بالاتر‌تر را طی ۲ تا ۳ سال آینده بزند.

او ادامه داد: البته سرمایه‌گذاران باید به شدت در این بازار محتاط باشند؛ چراکه این بازار به شدت پرنوسان است و پیش‌بینی در آن خیلی سخت است. با بررسی دیتا‌ها طی این مدت به این نتیجه می‌رسیم که سرمایه‌گذارانی که بالای ده هزار بیت کوین دارند، با وجود ریزشی بودن بازار در این چند ماه در حال انباشت بیت‌کوین در قیمت‌های پایین هستند که این می‌تواند سیگنالی باشد که سرمایه‌گذارانی که پول‌های خیلی بزرگی را در دست دارند، در این قیمت‌ها فروشنده نیستند.

وی تصریح کرد: این مسئله می‌تواند نویدبخش باشد که بازار بتواند قیمت‌های بهتری نیز به خود ببیند. اگر کسی بخواهد سبد دارایی بچیند، ۱۰ تا ۱۵ درصد سرمایه مازاد خود را می‌تواند به این بازار اختصاص دهد. البته بازار نوسان بالایی را دارد. می‌توان گفت سال ۲۰۲۲ را باید وارد سرمایه‌گذاری در قیمت‌های پایین شد. نباید فراموش کرد که با توجه به قانون‌گذاری کشور‌ها در بازار کریپتوکارنسی ممکن است که ریزش و صعود شدید را هم تجربه کنیم. همچنین تورمی که خیلی از کشور‌ها در حال تجربه آن هستند، در نهایت نیز به نفع بازار کریپتوکارنسی تمام خواهد شد. این تورم می‌تواند در روند حرکتی بیت‌کوین موثر باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: سال ۲۰۲۲ سال پرنوسانی برای بازار کریپتوکارنسی خواهد بود لذا سرمایه گذران باید از تصمیمات هیجانی در این بازار دوری کنند. با توجه به پارامتر‌های فعلی از قبیل قانون‌گذاری، آغاز سیاست انقباضی فدرال رزرو بازار کریپتوکارنسی بعد از یک رشد کوتاه مدت به سمت بالا مجدد نزولی خواهد شد و قیمت‌های پایین‌تر از کف قبل خود را خواهد دید.

ارسال نظر