اقتصاد۲۴- محسن رشیدفرخی، رییس انجمن ملی خرما ایران درباره خرمای مورد نیاز ماه مبارک رمضان، افزود: در سال ۱۴۰۰، یک میلیون و ۲۵۰ هزارتن خرما همانند هر سال در کشور تولید شده است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.
رییس انجمن ملی خرما ایران تصریح کرد: به همین منظور جلساتی با معاونتهای تنظیم بازار جهاد کشاورزی و میادین میوه و تره بار شهرداری برگزار شد و آمادگی خود را برای عرضه مستقیم کالا اعلام کردیم و مقرر شد به کسانی که ستاد تنظیم بازار معرفی میکند به هر میزان که بخواهند خرما ارایه شود.
وی افزود: همچنین توافق شد برای ارایه خدمات به روزه داران فروشگاههای زنجیرهای خرما با سود معمول و قیمتهای مناسب عرضه کنند.
بیشتر بخوانید: قیمت جدید گوشت برای ماه رمضان
رشید فرخی با بیان اینکه خرما به اندازه کافی موجود است گفت: انجمن به وزارت جهاد کشاورزی اعلام آمادگی کرد که خرما به میزان لازم درب سردخانهها در مبادی خروجی با قیمتهای مناسب در اختیارشان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به تورم در چهارسال اخیر، خرما کمترین افزایش قیمت را داشته است افزود: در صورتی که خرما با قیمتهایی خارج از عرف عرضه شود، باید ستاد تنظیم بازار و دستگاههای نظارتی ورود کنند.
رییس انجمن ملی خرما ایران در مورد میزان مصرف ماه مبارک رمضان گفت: از کل خرمای تولیدی کشور، نزدیک ۳۰ درصد صادر و ۷۰ درصد به مصرف داخلی کشور میرسد که از این میزان نیز ۴۰ درصد مصرف کل مربوط به ماه مبارک رمضان است.
وی افزود: در سال ۱۳۹۹، حدود ۲۷۰ هزارتن به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم که بیشترین تمرکز صادراتی ما کشورهای اروپایی است.
براساس دادههای بازار، نرخ هر کیلوگرم خرمای مضافتی بین ۳۵ تا ۴۰ هزارتومان، خرمای خاسویی بین ۶۵ تا ۹۰ هزارتومان، خرمای پیارم بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزارتومان و خرمای زاهدی بین ۳۸ تا ۵۰ هزارتومان است.