تاریخ انتشار: ۱۴:۲۹ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۱
رییس اتحادیه کفشهای دست دوز:

به جای واردات، به فکر ساماندهی صادرات باشید

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفش های دست دوز تهران با بیان این که دولت به جای واردات باید به فکر ساماندهی صادرات باشد، گفت که تولید کنندگان خواستار بستن درها نیستند، اما باید امکانات داخلی در نظر گرفته شود و شرایط تولیدکننده داخلی و خارجی هم تراز باشد.

اقتصاد۲۴- جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش ایران اخیرا از مطرح شدن طرحی تحت عنوان "طرح ساماندهی واردات پوشاک، کیف و کفش" خبر داده و نسبت به آن ابراز نگرانی کرده بودند. البته وزیر صمت هم در آخرین نشست خبری خود در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۰ گفته بود که با واردات حداکثر ۲۰ درصدی در همه حوزه‌ها موافق است؛ موضوعی که به نظر می‌رسد نگرانی برخی از تولیدکنندگان را به همراه است.

رسول شجری، اظهار کرد: همانطور که نباید کالای مورد نیاز کشور صادر شود، واردات کالا‌های خارجی مشابه ساخت داخل هم نباید انجام شود. در حال حاضر حتی کشور جنگ زده سوریه واردات کالای نهایی را نمی‌پذیرد و شرط سرمایه گذاری و واردات مواد اولیه و ماشین آلات را در نظر گرفته است.


بیشتر بخوانید: رمز رشد صادرات ایران در سال ۱۴۰۰


وی افزود:، اما دولت قصد ساماندهی واردات کفش را دارد. این در حالی است که تولیدات داخل روی زمین مانده، تولیدکنندگان حتی نمی‌توانند قیمت تمام شده را دریافت کنند و برخی کارگران هم بیکار شده‌اند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفش‌های دست دوز تهران با بیان این که دولت به جای واردات باید به فکر ساماندهی صادرات باشد، تصریح کرد: دولت به اشتباه صنعت خودرو را با کفش و پوشاک مقایسه می‌کند. این در حالی است که صنعت خودرو یک صنعت حدودا ۶۰ ساله است، اما صنعت کفش ایران یک صنعت ۲۵۰۰ ساله است؛ بنابراین ایران باید در حال حاضر صادرکننده بزرگ کفش باشد، نه وارد کننده.

وی با بیان اینکه وعده واردات ۲۰ درصدی هم قابل کنترل نیست، گفت: همین الان هم با مجوز کفش‌های خاص مثل کفش‌های ورزشی، همه نوع کفشی وارد می‌شود. برای مثال هشت ماه پیش در مناطق آزاد به اسم کفش اسکی، کفش عادی وارد شده بود که جلوی آن گرفته شد.

رئیس اتحادیه کفش‌های دست دوز با بیان اینکه تولید کنندگان خواستار بستن در‌ها نیستند، اظهار کرد:، اما باید امکانات داخلی در نظر گرفته شود و شرایط تولیدکننده داخلی و خارجی هم تراز باشد. در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی با دست‌های بسته ۲۰۰۰ متر عقب‌تر از تولیدکننده خارجی ایستاده‌اند، نمی‌توانند با آن‌ها رقابت کنند.

به گفته وی در حال حاضر تولید کنندگان مواد اولیه را هر روز با قیمت جدید می‌خرند؛ بنابراین دولت باید ابتدا بازار مواد اولیه را ساماندهی و مواد مورد نیاز را وارد کند.

شجری با بیان اینکه بیش از ۷۰ قلم کالا در تولید کفش استفاده می‌شود که در صورت واردات، شاغلان در بخش‌های مختلف بیکار می‌شوند، اظهار کرد: در حال حاضر پوست با قیمت دو دلار صادر می‌شود، اما می‌توان کفش را به قیمت ۵۰ دلار صادر کرد.

به گفته وی تولیدکنندگان با واردات مواد اولیه و واردات کنترل شده و محدود کفش موافقند، اما معتقدند اگر دولت نمی‌تواند میزان واردات را کنترل کند، اصلاً نباید واردات این محصول آزاد شود، چرا که به تولید آسیب می‌زند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر