تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۱

پیگیری‌ها برای ثبت جهانی تالاب جازموریان آغاز شد

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: تالاب جازموریان طبق آخرین بررسی ها، هنوز در رامسر سایت (محل ثبت تالاب‌های با اهمیت بین‌المللی) ثبت نشده، اما توانایی آن را دارد و ثبت این تالاب در سایت مذکور سبب می‌شود که بتوانیم کمک‌های بین المللی هم برای آن بگیریم.

اقتصاد۲۴- سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اقدامات اولیه برای ثبت این جهانی این تالاب شروع شده و درحال پیگیری است.

مجتبی ذوالجودی امروز در حاشیه مراسم معارفه مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست کرمان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال بارندگی‌های خوبی در تالاب جازموریان و حوزه آبگیر آن داشتیم که یک ماه گذشته تقریبا ۸۰ درصد آن آبگیری شد و این میزان اکنون ۵۰ درصد است؛ در شرایط کم بارشی برای حفظ این تالاب نیز از توان وزارت نیرو استفاده می‌کنیم.

وی افزود: تالاب جازموریان طبق آخرین بررسی ها، هنوز در رامسر سایت (محل ثبت تالاب‌های با اهمیت بین‌المللی) ثبت نشده، اما توانایی آن را دارد و ثبت این تالاب در سایت مذکور سبب می‌شود که بتوانیم کمک‌های بین المللی هم برای آن بگیریم.


بیشتر بخوانید:  آخرین تصمیمات درباره فعالیت مدارس تهران


ذوالجودی بیان کرد: اقدامات اولیه برای ثبت این جهانی این تالاب شروع شده و درحال پیگیری است.

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امیدواریم تالاب بسیار ارزشمند جازموریان به عنوان تنها تالاب آب شیرین کشور، همچنان در تنوع زیستی کشور بدرخشد.

ذوالجودی افزود: پس از ثبت بین المللی تالاب جازموریان حمایت‌های مالی و معنوی سازمان‌های جهانی را برای احیای تالاب جذب می‌کنیم و همچنین با این اقدام این تالاب مورد مطالبه ملی و بین المللی قرار می‌گیرد که به زندگی و شادابی آن کمک می‌کند.

وی یادآور شد: امیدواریم با اقدامات گذشته و برنامه‌های توسعه‌ای در بخش‌های مختلف تالاب جازموریان شاهد چشم انداز خوبی برای آن باشیم.

این مسئول با بیان اینکه جوامع محلی نیز باید مواردی را رعایت کنند و چرای دام‌ها باید در این مناطق علمی‌تر باشد اظهارداشت: محدودیت خاصی را باید به این تالاب بدهیم که بومیان این مناطق نیز دچار مشکل نشوند و در این زمینه با جهاد کشاورزی هماهنگی لازم به عمل آمده است.

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری بحث مالچ پاشی را پیگیری کردند و اینک مراکز دانشگاهی ما مالچ‌های طبیعی تولید می‌کنند که حالا در حال رسیدن به تولید انبوه است.

ذوالجودی با بیان اینکه اولویت اول سازمان حفاظت محیط زیست در مالچ پاشی، نوعی است که بتواند به طبیعت بازگردد افزود: همچنین استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان در برنامه قطعی این سازمان قرار دارد.

در این مراسم از خدمات مرجان شاکری مدیرکل سابق محیط زیست استان کرمان تجلیل و طالب خالویی به عنوان سرپرست محیط زیست استان کرمان معرفی شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر