تاریخ انتشار: ۱۲:۳۶ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۱
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد

قیمت‌های نجومی باشگاهی که ستاره‌های فوتبال آن را افتتاح کردند/ هزینه چند صد میلیونی برای اشتراک سالانه باشگاه لاکچری

در حالی که بسیاری تصور می‌کردند پس از افتتاحیه جنجالی، روند کار باشگاه با آرامش سپری خواهد شد، اما این بار نوبت به حواشی هزینه‌های این باشگاه ۱۰۰۰ متری در طبقه هشتم سام سنتر رسید. بنا بر تصمیم اولیه مدیران باشگاه و قیمت‌هایی که فعلا اعلام شده است، ثبت نام باشگاه به صورت سالیانه و در دو مدل انجام خواهد شد.

اقتصاد۲۴- عصر ۲۶ فروردین مرکز تجاری سام سنتر خیابان فرشته یکی از شلوغ‌ترین روز‌های خود را تجربه کرد. خبر حضور ۴ چهره جنجالی فوتبال جهان؛ یعنی لوتار ماتئوس، پیر لوییجی کولینا، آندریاس برمه و مارکوس مرک، چهار اسطوره فوتبال جهان برای شرکت در مراسم افتتاحیه باشگاه ورزشی «متا فیتنس» که قرار بود در طبقه هشتم مرکز خرید سام سنتر افتتاح شود، اما تنها در میان دیوار‌های مرکز تجری بزرگ و گران قیمت خیابان فرشته باقی نماند و تصاویر حضور این ۴ اسطوره فوتبال جهان راه به صفحات شبکه‌های اجتماعی یافت و خبر‌های جنجالی و در نهایت بحث‌های بسیار در شبکه‌های اجتماعی را رقم زد.
ساعتی پس از انتشار خبر حضور این ۴ نفر بود که گفته شد این اسطوره‌های فوتبال جهان به دعوت دکتر سپهر تاروردیان، مدیر عامل شرکت همایش سازان و مدیر عامل باشگاه مدیران به ایران آمده اند تا در افتتاح این مرکز ورزشی حاضر شوند.
برخی گفته‌های تایید نشده حکایت از این دارد که رقمی حدود ۱۰ هزار دلار به هر کدام از مهمانان پرداخت شده است که اگر این رقم را صحیح بدانیم یعنی حداقل به هر کدام ۲۸۰ میلیون تومان و در مجموع یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان به این ۴ نفر در شرایط حداقل پرداخت شده است و این بدون احتساب هزینه هتل و اقامت یک روزه این ۴ نفر است.
«دراگان اسکوچیچ» سرمربی تیم ملی و «حمید استیلی» از دیگر حاضران در این مراسم بودند. یکی از حواشی پیش از این مراسم نیز مربوط به پیغام ماتئوس قبل از حضور در این مراسم بود که فیلمی‌از خود منتشر کرد و از علی دایی خواست تا تلفنش را جواب دهد.
در حالی که بسیاری تصور می‌کردند پس از افتتاحیه جنجالی، روند کار باشگاه با آرامش سپری خواهد شد، اما این بار نوبت به حواشی هزینه‌های این باشگاه ۱۰۰۰ متری در طبقه هشتم سام سنتر رسید.
بنا بر تصمیم اولیه مدیران باشگاه و قیمت‌هایی که فعلا اعلام شده است، ثبت نام باشگاه به صورت سالیانه و در دو مدل انجام خواهد شد.


بیشتر بخوانید: مسولان کشور هیچ تعریفی از فقر مطلق ندارند/ با این روند افزایشی قیمت‌ها فقیرزدایی رخ خواهد داد نه فقرزدایی!


مدل عضویت طلایی باشگاه (گولد) با هزینه سالیانه ۳۵۰ میلیون تومان و مدل عضویت نقره‌ای در باشگاه (سیلور) با هزینه ۲۰۰ میلیون تومانی اکنون در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است و به گفته مدیریت باشگاه در مدل عضویت طلایی هزینه عضویت سالیانه در آرایشگاه این مجموعه ورزشی که ۲۴ میلیون تومان برآورد شده است نیز رایگان خواهد بود.

انتشار این ارقام، اما با انتقادات و حواشی بسیار رو به رو شد.
از جمله مجید تفریشی، استاد دانشگاه و تاریخ پژوه ساکن لندن در تویتی نوشت:
«‏شهریه باشگاهی که با حضور چهره‌های سرشناس آلمانی در خیابان فرشته تهران افتتاح شد، سالانه ۳۵۰ میلیون تومان است. با ارز آزاد، بیش از ۱۲ برابر نرخ باشگاه/استخر/سونای نسبتا گرانی که در لندن میروم. پول یک ماه این باشگاه در تهران بیشتر از هزینه یک سال باشگاهی است که من در لندن میروم.»



هم چنین وحید باسره، روزنامه نگار حوزه اقتصاد نیز در تویتی و با اشاره به این ارقام برای باشگاه «متا فیتنس» نوشت:
«‏ساده است. پولدار همان سرمایه‌دار به مفهوم کلاسیک آن نیست. مهم است در چه سپهر اقتصادی‌ای به ثروت رسیده‌اید، اقتصاد بسته، دولتی و رانتیر که بویی از عدالت نبرده و اساسا ستمکارانه است یا اقتصاد مبتنی بر آزادی بازار‌ها که در آن از رانت و دخالت قدرت دولتی خبری نیست و عادلانه است؟!»

پوریا ذوالفقاری، نویسنده و منتقد سینما نیز در این باره می‌نویسد:
در این تصویر لوتار ماتیوس را می‌بینید و پشت سرش مارکوس مرک و پیر لوئیجی کولینا را. داور بین‌المللی فوتبال که چهره و حالاتش از او چهره‌ای معروف ساخته بود. اینجا ایران است. این‌ها نه از سوی دولت که از سوی «بخش خصوصی» برای افتتاح یک باشگاه بدن‌سازی در خیابان فرشته دعوت شده‌اند.

رسول اسدزاده، فعال رسانه‌ای در یادداشتی پیرامون این اتفاق نوشت:
یک بار مطلبی درباره شهر ریودوژانیرو برزیل و اختلاف طبقاتی عجیبی که در این شهر وجود دارد می‌خواندم. در ریو مناطقی وجود دارند که ورود به آنها کاملا وی آی پی و برای مردم عادی ممنوع است، بسیاری از ثروتمندان در آن شهر از هلی کوپتر شخصی به جای تاکسی استفاده می‌کنند تا هم ترافیک ریو را دور بزنند و هم چشمشان به فلاکتِ خزنده‌ای که در بخش‌های دیگر ریو و بیغوله‌‌های آن شهر جاری است نیافتد.

این ارقام، اما فارغ از هر چیز نشان از شکاف عمیق طبقاتی و استیلای نهادی‌های غیرمتمرکز سیاسی و اقتصادی بر اقتصاد کشور است. شکاف عمیقی که گسترده‌تر شدنش هر روز چشمگیر‌تر می‌شود و این وضعیت را باید نتیجه اقتصاد رانتی بر پایه رابطه و زد و بند دانست و نه لزوما توانایی افراد.

ارسال نظر