اقتصاد۲۴- فرایند ثبت شرکت با اینکه خیلی پیچیده نیست ولی ظرافتهایی دارد که ممکن است شما را به دردسر بیندازد. امروزه فرایند ثبت شرکت باتوجه به آنلاین شدن، آسانتر از سالهای گذشته شده اما هنوز هم چالشها و نکات مهمی وجود دارد که باید هنگام ثبت به آنها توجه کنید تا با مشکل مواجه نشوید. در این مطلب به نکات ثبت شرکت میپردازیم تا مراحل ثبت را به آسانی پشتسر بگذارید.
مراحل و نکات ثبت شرکت
- دریافت کد ثنا
از آبان سال ۱۴۰۰ خبری منتشر شد که همه اعضای هیات مدیره شرکتهای تازه تاسیس باید در سامانه ثنا ثبتنام و کد را دریافت و سپس فرایند ثبت را شروع کنند. بنابراین حتما قبل از شروع فرایند ثبت، کد ثنا را دریافت کنید در غیر اینصورت، ثبت شرکت شما از طرف اداره ثبت شرکتها رد خواهد شد.
- انتخاب نوع شرکت
برای ثبت شرکت باید از بین انواع شرکتهای تجاری، یک قالب را برای شرکت خود انتخاب کنید. شرکتهای تجاری در قانون تجارت به ۷ نوع تقسیم میشوند که در بین آنها، شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود از محبوبترین و متداولترین انواع شرکتها برای ثبت هستند.
امروزه با پیشرفت علم و فناوری، با ثبت برخی شرکتها ازجمله ثبت شرکت دانشبنیان نیز میتوانید از مزایای مختلفی برخوردار شوید. البته شرکت دانشبنیان، قالب مجزا برای ثبت نیست بلکه ابتدا باید یکی از انواع شرکتهای تجاری (مثلا سهامی خاص یا مسئولیت محدود) را ثبت کرده و سپس تاییدیه دانش بنیان را دریافت کنید. برای دریافت تاییدیه نیز شرایط خاصی لازم است که حتما باید پیش از شروع ثبت، آنها را مورد توجه قرار دهید.
- انتخاب موضوع فعالیت
یکی دیگر از نکات مهمی که قبل از شروع فرایند ثبت باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب موضوع فعالیت است. موضوع از این جهت اهمیت دارد که محدوده فعالیت شما را مشخص میکند و خارج از حدود آن نمیتوانید به فعالیت بپردازید.
- تعیین سرمایه
حداقل میزان سرمایه برای ثبت هر یک از انواع شرکتها متفاوت است. بنابراین هنگام ثبت باید به این نکته توجه داشته باشید. به عنوان مثال برای ثبت شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود، یک میلیون ریال سرمایه اولیه لازم است، ولی حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی عام، ۵ میلیون ریال است.
- انتخاب نام شرکت
برای ثبت شرکت باید ۵ نام به ترتیب اولویت انتخاب کنید. در انتخاب نام باید به نکاتی توجه کنید مانند اینکه نامها نباید تکراری یا مشابه شرکت دیگری باشند. به این منظور به شما پیشنهاد میکنیم که نامها حداقل از سه سیلاب(کلمه) تشکیل شده و ترجیحاً شامل اسامی خاص(اسم اشخاص یا محل مانند پاسارگاد) باشند. همچنین اسامی لاتین از قبیل انگلیسی و عربی قابلیت ثبت ندارند و نام شرکت باید ریشه فارسی داشته باشد.
- تنظیم اساسنامه
یکی از اقدامات مهمی که باید انجام دهید، تنظیم اساسنامه است. اساسنامه سندی است که تمامی اطلاعات اصلی شرکت، نحوه اداره و سایر سازوکارهای شرکت در آن درج میشود. بنابراین در تنظیم آن باید به نکات مهمی توجه کنید.
هنگام ثبت شرکت و پس از ورود اطلاعات در سامانه اداره ثبت شرکتها، یک پیشنویس اساسنامه(براساس اطلاعات وارد شده در گامهای قبلی) توسط سامانه برای شما آماده میشود. البته مواردی در این پیشنویس وجود دارند که باید توسط شما تکمیل شوند. بنابراین حتما از همان ابتدای فرایند ثبت، اطلاعات را به درستی و دقیق در سامانه تکمیل کنید تا با مشکلی مثل مغایرت مواد اساسنامه مواجه نشوید.
- تعیین آدرس شرکت
برای ثبت شرکت باید یک مکان تعیین کنید که به عنوان اقامتگاه شرکت محسوب شده و تمامی نامههای اداری و قضایی نیز به این آدرس ارسال شوند. نکته مهم در تعیین آدرس این است که مکان تعیین شده حتما باید کاربری تجاری یا اداری داشته باشد.
شرکت خود را به آسانی ثبت کنید
فرآیند ثبت شرکت دارای پیچیدگیهای فراوانی است و لازم است تا با نکات فنی و تخصصی آن آشنا باشید تا بتوانید این مسیر را به آسانی طی کنید. همچنین ممکن است فرصت کافی برای پیمودن این فرایند را نداشته باشید. در این مواقع، بهترین راهحل، سپردن کار به کارشناسان حقوقی و ثبتی است.
ثبتیار (sabtyar.com) آماده همراهی شما در طول مسیر ثبت شرکت است. ثبتیار، خدمات ثبتی و حقوقی را توسط کارشناسان متخصص و به صورت کاملا غیرحضوری و آنلاین ارائه میدهد. همچنین هزینه خدمات ثبتیار کاملا شفاف هستند و امکان ثبت درخواست در هر زمان و مکانی در سامانه ثبتیار فراهم است.