اقتصاد۲۴- بهتر است قبل از هر اقدامی مراحل احداث خط تولید روغن را به دقت مطالعه کرده و پس از تحقیقات فراوان وارد این حوزه شوید.
مراحل احداث و تاسیس خط تولید روغن
خط تولید روغن همچون احداث سایر خطوط تولید صنعتی نیازمند طی پروسه ای علمی تحقیقاتی است. برای راه اندازی خط تولید روغن باید تمامی مراحل زیر را طی کنید تا بتوانید بدون مشکل وارد این کسب و کار شوید.
مکانیابی محل احداث کارخانه
جهت راه اندازی خط تولید روغن، شما باید جایگاه مناسب آن را در اختیار داشته باشید. همچون دیگر مشاغل صنعتی، این کارگاه و خط تولید باید در شهرک صنعتی و یا فضایی به دور از شهر باشد. مکان احداث خط تولید بهتر است به چاههای نفت نزدیک باشد، تا هزینه حمل و نقل و... نیز به حداقل برسد. همچنین باید فضا و متراژ کافی داشته باشد تا بتوانید دستگاههای لازم و... را در آن قرار دهید.
تهیه طرح توجیهی و اخذ مجوزهای لازم
دومین مرحله از مراحل تولید روغن، کسب مجوز آن است. این مجوز را از سازمانهای ذیربط باید تهیه کنید. برای آنکه موفق به دریافت آن شوید باید ابتدا طرح توجهی برای روغن کشی را آماده کنید. این طرح گردش مالی، سرمایهگذاری، تعداد نیروهای لازم و... را شامل میشود. البته باید کفش آهنین به تن کنید. چرا که برای دریافت این مجوز شما باید مراحل زیادی را سپری کنید که در بسیاری مواقع ممکن است برایتان حوصله سر بر و یا ناامید کننده باشد. اما قطعا با توجه به نتیجهای که برایتان به ارمغان خواهد داشت، ارزش این زمان و انرژی گذاشتن را خواهد داشت.
فراهم کردن ماشین آلات و تجهیزات موردنیاز
خریداری دستگاههای خط تولید مطابق با استانداردهای روز و آخرین فناوری مرحله دیگری از مراحل خط تولید روغن در تاسیس خط تولید روغن است که باید انجام دهید. قطعا خرید این دستگاهها نیاز به هزینه زیادی دارد. شما باید پیش از هر اقدامی، هزینه آن را در نظر بگیرید. این هزینه را میتوانید با داشتن سرمایه گذار تامین کنید. البته روش دیگری هم وجود دارد که به نسبت خرید دستگاهها مقرون به صرفه است و آن خرید یک کارخانه روغن کشی است.
قطعا کارخانهای که از قبل مجهز شده است ضمن داشتن تمامی دستگاههای مورد نیاز، دردسر کمتری هم خواهد داشت که به نفع شما میباشد. توجه داشته باشید که با توجه به انواع روغن صنعتی که وجود دارد، دستگاههای بسیاری برای خرید وجود دارد و باید خرید را مطابق با نیاز خود انجام دهید. برخی از این دستگاهها عبارتند از:
- ماشین شیرینک
- تانکرهای بزرگ
- دستگاههای بسته بندی
- بال ولو
- انواع پمپ
- دستگاه تقطیر
- و... .
توسعه و رقابت در بازار
بعد از آماده کردن تجهیزات مورد نیاز و جذب نیرو و مشخص نمودن وظایف هر کدام، میتوان گفت تا حد زیادی بار سنگینی از دوشتان برداشته شده است. شما نصف راه را آمدهاید و حال باید به فکر توسعه و رقابت را رقیبان خود باشید. باید برنامهریزی دقیقی به این منظور داشته باشید.
هزینه احداث خط تولید روغن چقدر است؟
همانطور که میدانید، راه اندازی هر شرکت و کارخانهای به سرمایه اولیه بسیاری نیاز دارد. اگر این سرمایه را داشته باشید دغدغه مالی نخواهید داشت. در غیر این صورت باید به فکر تامین آن باشید. داشتن سرمایهگذار یکی از بهترین گزینهها است. یکی دیگر از گزینههایی که پیش رو دارید دریافت وام است. دریافت وام، کمی زمان نیاز دارد و کارهای اداری دارد اما گزینه مناسبی است که میتوانید روی آن حساب باز کنید. نمیتوان هزینه دقیقی برای تاسیس خط تولید روغن در نظر گرفت. اما با توجه به برنامهریزی هایی که انجام میشود، توسط مهندسین میتوانید یک بازه حداقل و حداکثری برای آن در نظر بگیرید که میتواند راهنمای شما باشد.
انواع روغنهایی که میتوانید تهیه کنید کدامند؟
با احداث خط تولید روغن، شما قادر به ساخت روغن از نفت خواهید شد. این روغنها نیز خود انواع مختلفی دارند. اینکه کدامیک از آنها را تولید کنید بستگی به طراحی دستگاههای مهندسین و سایر عوامل موثر خط تولیدتان دارد. از انواع روغنهای صنعتی که میتوانید در خط تولید خود بهرهبرداری کنید میتوان موارد زیر را نام برد:
- روغن هیدرولیک
- توربین
- روغن ماشین
- گرید خوراکی
- امولسیون
- و ... .
قابل توجه متقاضیان احداث خط تولید روغن
احداث خط تولید روغن کار سادهای نیست. اگر تجربه، مهارت و اطلاعات کافی نداشته باشید، قطعا در آن موفق نخواهید بود. بنابراین قبل از ورود به پروسه خط تولید روغن بهتر است ابتدا با دقت مراحل تولید روغن را بررسی کرده و با جزئیات آن آشنا شوید. شما نباید بیگدار به آب بزنید چرا که در این صورت جدای از آن که نمیتوانید کسب و کار و فعالیتتان را آغاز کنید، سرمایه اولیه خودتان را هم از دست خواهید داد. پس بهتر است تمامی جوانب را در نظر بگیرید. در این خصوص بهتر است به یک سری نکات توجه داشته باشید که عبارتند از:
- برای احداث خط تولید روغن، از افراد باتجربه مشورت بگیرید.
- دستگاههای خود را از برندهای معتبر و باکیفیت خریداری کنید.
- مطابق با استانداردها و قوانین کار خود را پیش ببرید.
- تمامی پرسنل خود را بیمه کنید.
- مقداری پس انداز برای مواقع مورد نیاز داشته باشید.
- از همان ابتدا به فکر سود نباشید. شما باید بتوانید با رقبای مطرح خود رقابت کنید و خود را به سطح آنها برسانید و سپس به فکر سود دهی خط تولید خود باشید.
- نکات ایمنی را رعایت کنید.
-
جمع بندی
اگر شما هم قصد راه اندازی خط تولید روغن را دارید، نگران اشباع بودن این صنعت نباشید. چرا که امروزه مصرف روغنهای صنعتی بسیار بیشتر شده است و اگر بتوانید کار خود را به صورت اصولی انجام دهید می توانید جایگاه خود را در این صنعت پیدا کنید. به خاطر داشته باشید که کیفیت نهایی محصول شما مهمترین چیزی است که باید به آن توجه کنید.