اقتصاد۲۴- محمد زرنگاری در پاسخ به این سوال که آیا صخره روزنه دریا از جاذبه های گردشگری جزیره هرمز در اثر ایجاد کمپ های گردشگران روی این صخره فرو ریخته است، اظهار داشت: این صخره که در ضلع جنوب شرقی جزیره هرمز، در فاصله یک کیلومتری ساحل لاک پشتها و غار رنگین کمان قرار دارد، در اثر رخ دادن یک پدیده طبیعی فرو ریخته و هیچ گونه دخالت انسانی در فرو ریختن آن دخیل نبوده است.
ببینید: فیلم/ اثر تاریخی ۲هزار ساله، منقل کبابپزی شد!
وی ادامه داد: این چشم انداز زیبای جزیره هرمز به دلیل تفاوت فرسایش پذیری مارن ها و سنگ آهک ها فرسوده شده و متاسفانه فرو ریخته است.
سرپرست بخشداری هرمز بندرعباس اضافه کرد: به دلیل ارتفاع زیاد و مناسب نبودن فضا در بالای این جاذبه گردشگری امکان برپایی کمپ و چادر از سوی گردشگران ورودی به جزیره هرمز بر روی این صخره وجود نداشته است که این صخره تو خالی نتواند وزن آنان را تحمل کرده و فرو بریزد.
زرنگاری توضیح داد: این صخره در جایی قرار دارد که دریا در حال حرکت و پیشروی است و رفت و آمد آب و هجوم امواج به ساحل سنگی باعث فرسایش بخش های ضعیف تر روزنه دریا و فرو ریخت آن شده است.
روزنهی دریا صخرهای بسیار بزرگ بود که به مرور زمان و در اثر فرسایش توسط آب، دایرهای در وسط آن ایجاد شده و چشم انداز دلپذیری از دریا را به نمایش گذاشته بود. انگار که تصویر ساحل زیبا و تمیز دریا را به وسیله گِل، قاب گرفته باشند.
گردشگران ورودی به جزیره هرمز ساحل روزنه دریا را به ساحل محیط زیست، صخره روزنه دریا و روزنه دریای هرمز می شناختند.
جزیره هرمز آخرین برآمدگی از رشته کوه های زاگرس در جنوب ایران است که در دوران پیشین آن را جرون، زرون، اوگیریس قدیم، ارموز، هارموزیا، هرموز، ارموص و هرمزیا می نامیدند.