تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۱

استارلینک از انسان‌ها جاسوسی می‌کند؟

پروژه استارلینک که از سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز و حالا به تنها ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای در سراسر دنیا تبدیل شده، به انحصارگری در توسعه شبکه اینترنت در جهان و احتمال ردیابی کاربران متهم شده است.

اقتصاد۲۴- بعضی کارشناسان معتقدند که علاقه ایلان ماسک مدیرعامل اسپیس‌ایکس به خرید شرکت توییتر می‌تواند حریم شخصی کاربران را به خطر بیندازد.

به گفته آن‌ها در صورت مالکیت توییتر توسط ایلان ماسک، اگر کاربری از خدمات استارلینک برای اتصال به توییتر استفاده کند به راحتی می‌تواند توسط این شرکت ردیابی شده؛ بدون آنکه فرد یا نهادی از این تخلف بویی ببرد.

این موضوع زمانی ترسناک‌تر می‌شود که خودرو‌های هوشمند شرکت تسلا متعلق ایلان ماسک نیز برای ارائه خدمات از این سرویس استفاده کنند. این درحالی است که این نوع خودرو‌ها اطلاعات شخصی صاحبان خود را ذخیره می‌کنند.

پروژه استارلینک هم‌اکنون بیش از۹۵ هزار مشترک از ۳۲ کشور جهان دارد و براساس برنامه‌ریزی‌های این شرکت، تمامی کشور‌های جهان به جز ایران، روسیه، بلاروس، افغانستان، ونزوئلا، کوبا، چین و سوریه به زودی از اینترنت ماهواره‌ای این شرکت بهره‌مند خواهند شد.

به گفته ماسک، استارلینک فقط با مجوز دولت‌ها خدمات به کشور‌ها را آغاز می‌کند و اگر مسئولان ارتباطی کشور‌های یاد شده، مجوز‌های لازم را به استارلینک دهند، این خدمات برای مردم آن‌ها نیز فعال می‌شود.

استارلینک سیار به گوشی‌های هوشمند می‌آید

براساس اخبار غیر رسمی، مسئولان استارلینک مشغول ارتقا دستگاه دریافت‌کننده سیگنال‌های ماهواره‌ای هستند که به وسیله آن خدمات اینترنتی این شرکت به زودی برای دستگاه‌های قابل حمل نیز ارائه خواهد شد و مشترکان می‌توانند از اینترنت ماهواره‌ای در سفر‌ها نیز استفاده کنند.


بیشتر بخوانید: ایلان ماسک با زرنگی صاحب خودرو افسانه ای جیمز باند شده است


گفته می‌شود که مشترکان به زودی می‌توانند باخرید دریافت‌کننده جدید این شرکت که به درگاه USB-C گوشی متصل می‌شود و در ابعاد یک فلش‌مموری است اینترنت ماهواره‌ای را به گوشی‌ خود آورده و از سرعت آن لذت ببرند.

البته هنوز خبر رسمی از ساخت این دریافت‌کننده به بیرون درز نکرده است؛ ولی براساس شنیده‌ها این دستگاه تا دوسال دیگر در اختیار مشترکان استارلینک قرار خواهد گرفت .

سرعت رویایی در زمین و مریخ

براساس ادعای ایلان ماسک، نسخه تجاری استارلینک تا ۵۰۰ مگابیت‌برثانیه سرعت دارد و ۲۰ کاربر می‌توانند در این نسخه به‌طور همزمان از اینترنت ماهواره‌ای استفاده کنند. البته براساس تست‌های صورت گرفته توسط کاربران، سرعت اینترنت ارائه شده توسط این شرکت گاهی به بیش‌از ۵۰۰ مگابیت‌برثانیه می‌رسد‌.

ایلان ماسک قصد دارد، کره مریخ را هم تحت پوشش استارلینک قرار دهد تا در صورت اقامت انسان‌ها و فضانوردان در مریخ، ارتباط آنها با زمین به بهترین شکل برقرار باشد.

پرتاب ۴۸ ماهواره دیگر به مدار زمین

براساس گفته‌های مسئولان استارلینک، ۴۸ ماهواره جدید به تازگی در مدار زمین قرار گرفت تا مجموع ماهواره‌های فعال این پروژه از مرز ۲هزار عدد عبور کند.

گفته می‌شود برای پوشش کامل کره زمین حدود ۱۰ هزار ماهواره لازم است و استارلینک در تلاش است تا هرچه سریع‌تر تعداد ماهواره‌های خود را به این عدد برساند.

البته شرکت‌ها و سازمان‌های فضایی از جمله ناسا، این اقدامات را خطرناک می‌دانند و معتقدند که با پرتاب ماهواره‌های بیشتر توسط اسپیس‌ایکس، ممکن است اختلالاتی برای دیگر ماهواره‌ها به وجود آورد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر