تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
یک اقتصاددان در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴:

فساد و پنهان‌کاری بالای شرکت‌های دولتی مانع واگذاری آنهاست/ شرکت‌های دولتی حیاط خلوت دولت هستند

استادیار دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه تهران گفت: قرار بود بخشی از سهام شرکت‌های دولتی واگذار شود اما به دلیل فساد و پنهان‌کاری بالایی که در این شرکت‌ها حاکم است، مقاومت برای واگذاری شرکت‌ها نیز بالاست.

اقتصاد24 – وحید شقاقی شهری در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد 24 در پاسخ به اینکه پیش شرط موفق شدن سامانه یکپارچه اطلاعات شرکت های دولتی چیست؟ اظهار کرد: بخش عمده و غالب بودجه کشور در شرکت های دولتی سرازیر می‌شود و وقتی به تحلیل صورت های مالی این شرکت ها می پردازیم، می بینیم هیچ گزارش شفافی در این زمینه منتشر نشده است. صورت های مالی منتشر شده هم آمار و اطلاعات واقعی را نشان نمی‌دهد.

این اقتصاددان افزود: اخیرا مجلس تلاش کرده شفافیتی را بر عملکرد شرکت های دولتی حاکم کند. به عبارتی تلاش شده تا وضعیت شرکت های دولتی از نظر نیروی کار، حقوق و دستمزد و سود مشخص شود.

شقاقی شهری با تاکید بر اینکه شرکت های دولتی باید سودآور باشند و دولت از سود این شرکت ها منتفع شود، تصریح کرد: شفافیت بر عملکرد این شرکت ها زمانی نمایان می شود که مشخص شود بودجه صرف شده توسط این شرکت ها چگونه هزینه شده است. در حال حاضر 70 درصد بودجه کشور صرف شرکت‌های دولتی می‌شود؛ این امر تا حدودی حیاط خلوت بودن را از شرکت های دولتی می گیرد.

وی اضافه کرد: سامانه یکپارچه سازی اطلاعات شرکت های دولتی باید بر عملکرد این شرکت ها نظارت داشته باشد تا حداقل امکان بررسی فعالیت های شرکت های دولتی فراهم شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: مجلس در بودجه سال 98 تلاش کرده تا حدودی عملکرد شرکت های دولتی را شفاف کند و سامانه های مختلفی را به منظور شفافیت فعالیت های این شرکت ها استقرار دهد.

شقاقی شهری ابراز کرد: قرار بود بخشی از سهام شرکت های دولتی واگذار شود اما به دلیل فساد و پنهان کاری بالایی که در این شرکت ها حاکم است، مقاومت برای واگذاری شرکت ها نیز بالاست. فساد، ناترازی و زیان ده بودن این شرکت ها باعث شده است مجلس بر ماجرای عملکرد شرکت های دولتی و شفافیت آنها ورود پیدا کند.
ارسال نظر