تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۱

تعین سقف برای تراکنش های بانکی

مدیر اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی از رصد و مسدود شدن حساب افراد فاقد شغل که تراکنش حساب های بانکی شان بیش از سقف تعیین شده باشد خبر داد.

اقتصاد۲۴- محمد حسین دهقان، مدیر اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی با اعلام این خبر گفت: «اطلاعات برای مبارزه با پول شویی شفافیت و متناسب با ارائه خدمات به مشتریان و متناسب با نیاز و اطلاعات اقتصادی پایش می‌شوند». دهقان گفت: «این اقدام و پایش در خصوص گردش حساب افراد و واریز سود و مدیریت نقدینگی از یک حساب به حساب دیگر را شامل نمی‌شود، اما در اجرای این پایش تمامی حساب‌های یک شخص در یک موسسه اعتباری در نظر گرفته می‌شود.»

سقف تراکنش حساب های بانکی چقدر است؟

در طرح جدید بانک مرکزی برای مقابله با حساب های اجاره ای، سقف تراکنش سالانه در نظر گرفته شد. بر این اساس سقف تراکنش ها برای بازنشستگان، مستمری بگیران و افراد بیکار و غیرفعالان مالیاتی (افراد حقوقی غیرفعال) به ترتیب دو میلیارد، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

چه گروه هایی مشمول رصد حساب های بانکی می‌شوند؟

این طرح شامل افراد بازنشسته یا ازکارافتاده و مستمری بگیر، افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، دانش آموزان و زن‌های خانه دار نمی‌شود.


بیشتر بخوانید: تراكنش‌هاي بانكي رصد مي‌شوند


در دستورالعمل بانک مرکزی سطح فعالیت بانکی اشخاص حقیقی بیکار و غیرفعال این‌طور تعیین شده است: حداکثر سطح فعالیت مورد انتظار در بازه یک ساله برای افراد بازنشسته دو میلیارد تومان، مستمری بگیر یک میلیارد تومان، بیکار و غیرفعال مالیاتی، هرکدام ۵۰۰ میلیون تومان.

مبنای سقف اجرای این طرح متناسب با ارائه خدمات است و به تمامی افراد در صورت خروج از سقف تعیین‌شده فرصت داده می‌شود که اسناد و مدارک در خصوص واریز وجه بیش از سقف تعیین‌شده را ارائه کنند.

پیش از این در جریان رصد و پایش تراکنش‌ های بانکی مشکوک به پولشویی، برخی از روسای شعب بانکی و مدیران مناطقی که بدون رعایت ضوابط قانونی اقدام به کارسازی این دسته از تراکنش‌ ها کرده بودند، از کار برکنار شدند.

چه کسانی طعمه حساب های اجاره ای می‌شوند؟

مدیر اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی که شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری حاضر شده بود درباره مقابله بانک مرکزی با حساب های اجاره ای سخن گفت و با اشاره به پیشنهادهای اغواکننده در فضای مجازی به افراد کم سواد یا کسانی که نیاز مالی دارند گفت مردم باید نسبت به حساب های اجاره ای بیشتر توجیه شوند. دهقان گفت: «برخی افراد به جای یک فرد دیگری حساب باز می کنند اما تمام ابزار برداشت در اختیار افراد دیگری است که به صورت شبکه‌ای کار می‌کنند. افرادی هستند که از هویت این عده سوء استفاده می‌کنند. در مدل دیگری از این اقدام، قسمتی از حساب در اختیار آن شخص است اما ابزار حساب در اختیار کلاهبردار قرار می‌گیرد و عملا هم خود فرد از حساب استفاده می‌کند و هم کلاهبرداران. در حالت سوم فرد کل عملیات را خودش انجام می‌دهد اما پول و وجوه متعلق به خودش نیست.»

منبع: روزیاتو
ارسال نظر